Vali Karaloğlu, Gönüllü Öğretmenleri Kabul Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Karaloğlu, Gönüllü Öğretmenleri Kabul Etti

Vali Karaloğlu, Gönüllü Öğretmenleri Kabul Etti

öğretmenleri kabul etti.80 ildeki kamu kurum ve kuruluşların misafirhanelerine yerleştirmişti.

10.04.2012 16:36

Van Valisi Münir Karaloğlu, deprem sonrası batı illerindeki kamu misafirhanelerine yerleştirilen Vanlı aileleri ziyaret eden gönüllü

öğretmenleri kabul etti.

23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde Van'da meydana gelen depremlerin ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yüzlerce aileyi geçici olarak

80 ildeki kamu kurum ve kuruluşların misafirhanelerine yerleştirmişti. Aylardır memleketlerinden ayrı olan aileler Van Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın başlattığı bir proje ile gönüllü öğretmenler tarafından barındıkları yerlerde ziyaret edildi. Proje kapsamında 40 öğretmen 22 ildeki kamu misafirhanelerine giderek, ailelerin sıkıntılarını dinledikten sonra Van'a dönen gönüllü öğretmenler beraberlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül ile birlikte Vali Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

İl Müdürü Öncül, proje hakkında bilgi verdikten sonra, gönüllü öğretmenlerin depremzedeleri ziyaretleri sırasında çekmiş oldukları görüntü ve fotoğrafların yer aldığı slayt gösterimi yapıldı. Daha sonra öğretmenler depremzedelerle yaptıkları görüşmeler ve yaşadıkları güzel anıları anlattı.

Yaklaşık 1,5 saat süren ve sıcak bir ortamda geçen ziyaret sonra kısa bir açıklama yapan Vali Münir Karaloğlu, gönüllü öğretmenlere, fedakarlıklarından dolayı teşekkür etti. Vali Karaloğlu, 22 il dışında kalan diğer kamu misafirhanelerindeki depremzedelerin de ziyaret edilmesini istedi. Depremzedelere Van'dan selam götürmelerini isteyen Karaloğlu, öğretmenler aracılığıyla da 'İl dışında kalan Vanlı hemşerilerimizi Haziran ayında okulların tatile girmesiyle birlikte Van'a bekliyoruz.' çağrısını iletmelerini istedi.

"TÜRKİYE; DEPREM SONRASINDA VAN İÇİN KENETLENDİ"

Her krizin bir fırsat olduğunu ifade eden Vali Karaloğlu, "Bizim kötü

gördüğümüz her olayın bir rahmet tarafı da vardır. Yine bu depremi

değerlendirirken bundan da toplum için bir rahmet çıkacağını bekledim.

İşte deprem sonrası Türkiye'nin Van için kenetlenmesi, sonra bizim gönderdiğimiz ve kendi imkanlarıyla giden çok sayıda aileye insanların sahip çıkması güzel bir kaynaşmaya imkan verdi. Bu kaynaşmanın; toplumun geneli için kısa, orta ve uzun vadede bir rahmet olacağını düşünüyorum" dedi.

Vali Yardımcıları Zafer Coşkun ve Mehmet Yüzer'in de hazır bulunduğu

toplantı sonrası ziyaret anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından Vali

Karaloğlu, gönüllü öğretmenlerin ellerini tek tek sıkarak onları yolcu etti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Karaloğlu, Gönüllü Öğretmenleri Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement