Van'da '7. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı' kapılarını ziyaretçilere açtı - Son Dakika
Yerel

Van'da '7. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı' kapılarını ziyaretçilere açtı

Van'da '7. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı' kapılarını ziyaretçilere açtı Van'da Anatolia Grup tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen 'Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı' kapılarını ziyaretçilere açtı.

25.02.2022 17:49  Güncelleme: 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da '7. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı' kapılarını ziyaretçilere açtı

VAN - Van'da Anatolia Grup tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen 'Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı' kapılarını ziyaretçilere açtı.

Van Expo Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, fuar kültürünün artık Van'da oturduğunu ifade ederek, "Pandemi süreci geride kaldı ve nevroz sezonu yaklaşıyor. İnşallah İran'dan günlük 4-5 bin misafir bekliyoruz. Piyasamız yavaş yavaş canlanacak, esnafımız zor günleri geride bırakacak. Fuarda bu sene Van'dan katılım fazla olmuş. Ben bu anlamda Vanlı firmalarımızı özel olarak tebrik ediyor, fuarımızın ilimize, esnafımıza, vatandaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Anatolia Grup Genel Koordinatörü Özgür Çelik ise geçmiş yıllara oranla fuara katılımın her anlamda arttığına dikkat çekerek, "Geçmiş yıllara göre stant açan firma sayısı yüzde 20, Van'dan olan katılım ise yüzde 10 oranında artarken, yine geçmiş yıllara göre ziyaretçi sayısı ise yüzde 50 oranında artış gösterdi. Geçmişte ilk gün için normalde bin 500 ila 2 bin kişi ağırlarken, sadece öğleden önce 2 bin kişi geldi ve bugün akşama kadar herhalde 15 ila 20 bin kişi gelecektir. İlk başladığımızda 50 firma ile açtık. Şu anda 120'ye yakın bir stant var. Geçmiş yıllara göre inanılmaz bir ilgi var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin şu anda yapılan en büyük gurme ve tekstil fuarındasınız. Bu çok önemli. Van, fuarlar şehri olma noktasında çok emin adımlarla ilerliyor. İnşallah bu fuar alanları yetmeyecek ve fuar alanlarını büyüteceğiz" ifadelerini kullandı.

Fuarda 81 ilden gelen lezzetlerin Vanlılarla buluştuğunu dile getiren Çelik, "81 ilden gelen lezzetlerin yanı sıra bu sene modayı da içine kattık. Kadın kıyafetleri ve takıları üzerine fuar alanımızın sol tarafında çok güzel bir alan oluşturduk. Fuarımız hem lezzetli hem de moda dolu bir fuar olacak. 10 gün boyunca her gün çocuk etkinliklerimiz olacak. Bunun yanında fuar alanımıza gelmek de kolay. Her saat başı servislerimiz ücretsiz bir şekilde kalkacak. Bu anlamda bütün Van halkını fuarımıza bekliyoruz" diye konuştu.

Firma yetkilileri ise Van'da olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, ilk gün olmasına rağmen katılımın iyi olduğunu söylediler.

Konuşmaların ardından Vali Bilmez ve beraberindekiler stantları gezerek firma yetkililerine bol kazançlar dilediler.

Açılışa Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Anatolia Grup Organizasyon yetkilisi Özgür Can Çelik ve Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, STK başkanları, firma yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

Van\'da \'7. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı\' kapılarını ziyaretçilere açtı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da '7. Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı' kapılarını ziyaretçilere açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement