Van'da Turizm Fuarı Sevinci - Son Dakika
Yerel

Van'da Turizm Fuarı Sevinci

Van\'da Turizm Fuarı Sevinci

Van'da TÜRSAB'ın düzenlediği ve Hürriyet Gazetesi'nin de medya sponsorluğunu yaptığı '1'inci Van Turizm Fuarı' törenle açıldı

20.10.2010 23:45

Van'da TÜRSAB'ın düzenlediği ve Hürriyet Gazetesi'nin de medya sponsorluğunu yaptığı '1'inci Van Turizm Fuarı' törenle açıldı. Törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, turizm fuarının bölgenin ve çevre ülkelerin kaderini değiştireceğine inandığını söyledi.

Van- Erciş karayolu üzerinde bulunan Altaylı Spor Tesisleri'nde bu yıl 17'ncisi düzenlenen 'Van Asya İpekyolu Turizm Ticaret ve Sanayi Fuarı' ile birlikte açılışı yapılan '1'inci Van Turizm Fuarı açılışına TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Vali Münir Karaloğlu, Belediye Başkanı Bekir Kaya, AK Parti Van Milletvekilleri, Van TSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve turizmciler katıldı.

Açılış konuşmasını Van TSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu yaptı. Fuara katılan firmalarla ilgili bilgi veren Kandaşoğlu, bu fuarın barış ve kadeşliğe köprü olacağını söyledi.

Daha sonra konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van'da turizm fuarının açılmasının, hayali olduğunu söyledi. Bakan Günay, bu hayali gerçekleştirmenin yolunda olduklarını ve bunun da kendisinide derin bir sevinçi yarattığını belirterek şöyle konuştu:

"Amacım, Van'ı turizm merkezi haline getirmektir. Van aracılığıyla bölgenin ve diğer devletlerin kaderinin değişmesi konusunda umutluyum. Devlet ve hükümet olarak her şeyi yapmaya hazırız. Bir şeye ihtiyacımız var. Yurtta ve dünyada barışa ihtiyacımız var.

Hepimiz Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıyız. Uzun yıllardır büyük acılar yaşadık. Şimdi bir hayalim var. Çocuklarımız dostluk, kardeşlik, huzur ve bolluk içerisinde yaşasınlar. Bunu istiyoruz. Bakanlığım olarak elimden geleni yapıyorum. Van'ı bir kültür, keyif ve eğlence merkezi yaparsak, çevre ülkelerden insanlar Türkiye'ye gelirler. Hayalim budur."

VAN KEDİSİNİ SEVDİ

Daha sonra 17.Van-Asya İpekyolu Turizm Ticaret ve Sanayi Fuarı ile 1'inci Van Turizm Fuarı'nın açılış kurdelesi kesildi. Turizm fuarına yerli ve yabancı 45 firma katılırken, Bakan Günay ve beraberindekiler stantları tek tek dolaştı.

Bakan Günay, stantlarda bulunan Van kedisini de sevip, pişmanye ustaları ile birlikte pişmaniye çekti. Kırıkkale Kültür Müdürlüğü ustalar topluluğuyla sazlar eşliğinde şarkı söyledi. Bakan Günay, Ermenistan tanıtım standını da gezdikten sonra fuar alanından ayrıldı.

VAN, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Van'da Turizm Fuarı Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement