Yabancı Tıp Öğrencileri Basmane'yi Gezdi - Son Dakika
Yerel

Yabancı Tıp Öğrencileri Basmane'yi Gezdi

Yabancı Tıp Öğrencileri Basmane\'yi Gezdi

Ege Üniversitesi ile Bologna Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği anlaşması kapsamında düzenlenen Sınırlar Olmaksızın Sağlık Hakkı Yaz Okulu’na katılan tıp öğrencileri İzmir’in tarihi semti Basmane’yi gezerek, bölge hakkında bilgi aldı.

19.07.2014 11:58

Ege Üniversitesi ile Bologna Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği anlaşması kapsamında düzenlenen Sınırlar Olmaksızın Sağlık Hakkı Yaz Okulu'na katılan tıp öğrencileri İzmir'in tarihi semti Basmane'yi gezerek, bölge hakkında bilgi aldı.

Konak Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen geziye İtalya, İspanya, Almanya, Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelen 28 doktor adayı öğrenci ve 10 akademisyen katıldı. İlk olarak Agora ve Oteller Sokağı'nı gezen yabancı konuklar, daha sonra Konak Belediyesi'ne ait Basmane Semt Merkezi'ne gelerek burada mültecilerle buluştu. Semt Merkezi yetkililerinin eşlik ettiği inceleme gezisinde Basmane bölgesi hakkında bilgi alan öğrenciler, ülkelerini terk ederek Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan mültecilerle de tek tek görüşerek sorunlarını dinledi.

Kendi ülkelerindeki mültecilere yönelik çalışmalarla Türkiye'deki uygulamaları karşılaştıran tıp fakültesi öğrencileri özellikle sağlık alanında mülteci ve göçmenlerin ne gibi haklardan yararlanabildiği konusu üzerinde durdu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yabancı Tıp Öğrencileri Basmane'yi Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement