Eskişehir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yaygın Eğitim Kurumları arasında düzenlenen sergi ve defile, Kurşunlu Külliyesi'nde gerçekleştirildi.
Programa; Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Odunpazarı Kaymakamı A. Selim Parlar, Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ve çok sayıda davetli katıldı. Halk Eğitim Merkezleri kursiyerleri tarafından yapılan el emeği göz nuru eserlerin önemine dikkat çeken Vali Tuna, programda yaptığı açılış konuşmasında, "Bugün bu eserler vatandaşlarımızın beğenisine sunuluyor. Milli Eğitim Bakanlığımız Hayat Boyu Öğrenme çalışmaları kapsamında, örgün öğretim dışında da bu kursları açarak insanımıza hizmet veriyor. Bu hizmetten engelli vatandaşlarımızda yararlanabiliyor. Yaşlılarımız, ev hanımlarımız ve kadınlarımız bu hizmetlerden en iyi şekilde yararlanıyor" diye konuştu.
Kendi kültürümüzün gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu belirten Vali Tuna, yeni dünyada artık insanların değişik tasarımlar yaptığını söyleyerek, " Biz istiyoruz ki, buradan insanımıza bir beceri kazandıralım ve bu kazanım onun için artı bir değere dönüşsün. Ürettikleri eserleri gelire dönüştürebilirlerse bu bizim için çok daha iyi olur. Bu üretilenlerini katma değere dönüştürmek, ülkenin milli gelirine katkıda bulunmak tabi ki çok önemli. Açılan kurslarda hem kendimizi geliştirmiş oluruz, hem de kendi değerlerimizi ve kültürümüzü yaşatmış oluruz" dedi.
Halk Eğitim Merkezleri tarafından verilen kurslar sonucunda ortaya güzel tasarımların çıktığını söyleyen Vali Tuna, sözlerinin sonunda serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Serginin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Özen ise, "Halk eğitim merkezleri kültürümüzün yaşatılması, var olan değerlerimizin gelecek kuşaklara taşınması anlamında, halkımızın arzu ettiği her alanda kurslar açan bu kurslarıyla hayat boyu öğrenmenin en önemli işlevini yerine getiren kurumlarımızdır" dedi.
Kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarının canlandırılması için uğraş verdiklerini aktaran Müdür Özen, "Ailelerin çağlar boyu yaşadıkları kültürleri, çağlar sonrasına da taşınabilmesi için yapılan çalışmalar sizlerin bugün beğenisine sunulacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Eskişehir Olgunlaşma Enstitüsü tarafından yöresel kıyafetlerin sunulduğu bir defile gerçekleştirildi. Defilenin ardından açılış kurdelesini kesen Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, daha sonra beraberlerindeki heyetle birlikte yöresel ürünlerin bulunduğu sergiyi gezdi. Sivrihisar ilçesi standını gezen Vali Tuna ve eşi Pervin Tuna, Anadolu'da kullanılan en eski koruma köpeklerinden birisi olarak bilinen, Sivrihisar ilçesine özgü Akbaş Çoban Köpeği yavrularını sevdi. - ESKİŞEHİR
Son Dakika › Yerel › Yaygın Eğitim Kurumları Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?