Yenimahalle'de Toplanan Yardımlar Deprem Bölgelerine Ulaştırılıyor - Son Dakika
Yerel

Yenimahalle'de Toplanan Yardımlar Deprem Bölgelerine Ulaştırılıyor

Yenimahalle\'de Toplanan Yardımlar Deprem Bölgelerine Ulaştırılıyor

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından Yenimahalle Belediyesi’nin başlattığı yardım hareketi, vatandaşların desteği ile büyürken yardımlar da deprem bölgesindeki yurttaşlara ulaşmaya devam ediyor.

10.02.2023 12:30  Güncelleme: 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin ardından Yenimahalle Belediyesi'nin başlattığı yardım hareketi, vatandaşların desteği ile büyürken yardımlar da deprem bölgesindeki yurttaşlara ulaşmaya devam ediyor.

Yenimahalleli gönüllüler ve belediye ekipleri, yardımları Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde tek tek tasnif ederek TIR'lara yüklemeye devam ediyor. Yardımların deprem bölgelerindeki yurttaşlara teslim edildiği haberleri peşi sıra gelirken, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nde kurulan bir masada da Ankara'ya gelen depremzedelerin ihtiyaçları karşılanıyor.

İŞ MAKİNELERİ DEPREM BÖLGESİNDE

Depremin ardından yola çıkan Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait kepçe, ekskavatör, kamyon ve iş makineleri bölgede arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına destek oluyor. İhtiyaca göre hazırlanan 49 TIR, 8 adet yük kamyonu ile bölgede geçici barınma için kullanılmak üzere bağışlanan 10 adet konteyner da içleri yardım malzemesi doldurularak deprem bölgesine gönderildi. 4 kamyon kömür ve 2 TIR dolusu odun, deprem bölgesine sevk edildi.

Yardım kolilerinin hazırlanması ve TIR'lara yüklemesi sürecini Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi'nden takip eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları kaydetti:

"Türkiye büyük bir felaketi yaşıyor. Yaşanan afet sonrasında binlerce vatandaşımızı kaybettik ve çok daha fazlası enkaz altında yaşam mücadelesi veriyor. Kimse evinde sıcakta oturamıyor, uyuyamıyor, yemek yiyemiyor. El birliği ile yaraları sarmak için mücadele ediyoruz. Vatandaşlarımız zor günde bir arada olmanın örneğini bir daha gösterdi. Özellikle gençlerimiz gün boyunca çalıştı ve kolilerin hazırlanması, taşınması için büyük özveri gösterdi. Buradaki gençler televizyon seyretmiyor, telefonuyla uğraşmıyor, yemek yemiyorlar, çay içmiyorlar sadece çalışıyorlar. Onlar varken bu ülke yıkılmaz. 24 saattir yardım kolilerinin hazırlanmasına destek olan gençlerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti bu zor günleri birlik ve beraberlik içerisinde omuz omuza vererek atlatacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yenimahalle'de Toplanan Yardımlar Deprem Bölgelerine Ulaştırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement