Yıldırım'da Kültür Sanat Sezonu Açıldı - Son Dakika
Yerel

Yıldırım'da Kültür Sanat Sezonu Açıldı

Yıldırım\'da Kültür Sanat Sezonu Açıldı

Yıldırım Belediyesi, 2015-2016 kültür sanat sezonunu açtı.

24.10.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Belediyesi, 2015-2016 kültür sanat sezonunu açtı.

İlçede kültürel ve sanatsal faaliyetlere ağırlık veren Yıldırım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, hazırladığı program ile bu sezonunu dolu dolu geçirecek. Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen kültür-sanat sezonunun açılış törenine Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra Vali Yardımcıları İbrahim Avcı, Yalçın Bulut ve Nevzat Ergün, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, 23. Dönem Bursa Milletvekili Hayrettin Çakmak, ünlü yazar Sinan Yağmur, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Sünel, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı İsmail Eroğlu, belediye bürokratları ve çok sayıda Yıldırımlı katıldı. Tüm Türkiye ile Balkanlar ve Kafkaslardan farklı kültürlere sahip insanların bir arada yaşadığı Yıldırım'ın en büyük zenginliğinin bu kültür çeşitliliği olduğunu söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Bizler sadece fiziki hizmetler vermiyoruz. Hayatın her alanında insanlara hizmet ediyoruz" dedi.

Yıldırım'ın kültürel mirası ile zamana tanıklık eden bir ilçe olduğunun da altını çizen Edebali, "Bu kadar derin ve farklı zenginliği olan bir ilçede kültür ve sanat da oldukça önem veriyoruz. Bizler de bir arada yaşayan bir toplumda yerel yönetimler olarak kültür ve sanatta önemli atılımlar yapıyoruz. Yeni kültür-sanat sezonumuz kültür mozaiği olan şehrimiz Yıldırım'a, Bursa'ya ve ülkemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Gecede ünlü yazar Sinan Yağmur da Yıldırımlılar ile bir söyleşi düzenledi. Katılımın yoğun olduğu söyleşinin ardından Yağmur'un yazıp yönettiği ve Tebrizli Şems'in hikayesini anlatan 'Aşkın Gözyaşları' adlı tiyatro oyunu gösterimi Yıldırımlılarla buluştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıldırım'da Kültür Sanat Sezonu Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement