YÖK Başkanı'ndan Künib Iıı. Olağan Kongresi'nde Müjde - Son Dakika
Yerel

YÖK Başkanı'ndan Künib Iıı. Olağan Kongresi'nde Müjde

YÖK Başkanı\'ndan Künib Iıı. Olağan Kongresi\'nde Müjde

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de Sheraton Oteli'nde düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) III.

29.05.2013 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de Sheraton Oteli'nde düzenlenen Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) III. Olağan Kongresi'nin açış konuşmasını yapan YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, KÜNİB'in gelişme seyrinden övgüyle bahsederek, şahsen ve Yüksek Öğretim Kurumu olarak KÜNİB'in faaliyetlerini desteklediklerini ifade etti. Bu çerçevede Prof. Dr. Çetinsaya, küreselleşen dünyada yükseköğretimin hızlı bir şekilde uluslararası bir konuma geldiğini belirterek, bu ortamda Türk üniversiteleri başta olmak üzere tüm akademik camianın işbirliği yapmasının önemli olduğuna dikkat çekti.

Kongrede Mevlana Değişim Programının faaliyete geçeceğinin müjdesini veren YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, programın ön çalışmalarının tamamlandığını ve önümüzdeki Eylül ayından itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe koyulacağını şu şekilde dile getirdi: "Aşama aşama bu programı hayata geçireceğiz. Önümüzdeki Perşembe günü Sayın Dışişleri Bakanımız Ahmet Davutoğlu'nun teşrifleriyle YÖK'te bir protokol imzalayacağız ve ilk duyurusunu yapacağız. Daha sonra diğer devlet büyüklerimizle bunun çeşitli aşamalarda duyurularını yapacağız. Eylül ayından itibaren de bu program işlemeye başlayacak."

Ayrıca, YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, 2013 Eylül ayından itibaren Türk üniversiteleri ile dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan en az 180 üniversite arasında değişim programının uygulanacağını kaydetti.

"MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLE BİRLİKTE KÜNİB DAHA DA BAŞARILI OLACAK"

"Mevlana Değişim Programı"nın hayata geçirilmesinde en büyük payın Kafkasya Üniversiteler Birliği'ne ait olduğunun da altını çizen YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, "Mevlana Değişim Programı için Kafkasya Üniversiteler Birliği ilk oyuncudur. Bu programın başarısını kanıtlayacağı yer Kafkasya Üniversiteler Birliği'dir. Çünkü bizim bu programı faaliyete geçirmemiz için de en çok ısrar edenlerden bir tanesi başta Prof. Dr. Ramazan Korkmaz hocamız olmak üzere, bütün Kafkasya Üniversiteler Birliği Üyeleri'dir. O bakımdan kendilerine buradan teşekkür ediyorum." diye konuşarak, ayrıca Kafkasya Üniversiteler Birliği öncülüğü ile

Mevlana Değişim Programı'nda yaşanan tecrübenin, KÜNİB'i daha da ileriye götüreceğini açıkladı.

Konuşmasının sonunda KÜNİB Başkanı Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz başta olmak üzere, Birlikte emeği geçen herkese teşekkür eden YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya, "Bize burada ev sahipliği yapan başta Sayın Azerbaycan Milli Eğitim Bakanı olmak üzere, bütün Azerbaycanlı kardeşlerimize ve yetkililerimize, değerli dost, kardeş rektörlerimize, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. En içten duygularımı selamlarımı sunuyorum." diyerek sözlerini tamamladı. - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel YÖK Başkanı'ndan Künib Iıı. Olağan Kongresi'nde Müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement