Yüksekova'da Binlerce Kişi IŞİD'e Karşı Yürüdü - Son Dakika
Yerel

Yüksekova'da Binlerce Kişi IŞİD'e Karşı Yürüdü

Yüksekova\'da Binlerce Kişi IŞİD\'e Karşı Yürüdü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde binlerce kişi, son zamanlarda Suriye ve Irak'ta yaşayan Kürtlere karşı saldırılarını arttıran IŞİD'e, protesto amaçlı yürüdü.

08.08.2014 19:26  Güncelleme: 19:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde binlerce kişi, son zamanlarda Suriye ve Irak'ta yaşayan Kürtlere karşı saldırılarını arttıran IŞİD örgütünü protesto etmek amacıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Suriye'deki Rojava, Irak'taki Ezidilerin çoğunlukta olduğu Sincar bölgesi ve son olarak da Kürtlerin yaşadığı Mahmur Kampı'na düzenledikleri saldırılara tepkiler büyüyor. Yüksekova'da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Örgütü öncülüğünde düzenlenen ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı yürüyüş ve basın açıklamasında IŞİD saldırıları protesto edildi. Oslo Oteli önünde bir araya gelen kalabalık grup, Cengiz Topel Caddesi üzerinden Eski Cezaevi Kavşağı'na kadar yürüyüş gerçekleştirerek tekrar basın açıklamasının yapılacağı Oslo Oteli önüne geldi. Sık sık IŞİD aleyhine sloganların atıldığı yürüyüşte yüzlerce kadın "IŞİD katliamına sessiz kalmayacağız" yazılı pankartlar taşıdı.

Oslo Oteli önüne toplanan kitleye hitaben basın açıklamasını Esendere Belde Belediyesi Eş Başkanı Dilber Uzunköprü okudu. Uzunköprü, IŞİD'in Ortadoğu'daki insanlık dışı saldırılarını kınadıklarını söyledi. Uzunköprü, IŞİD çetelerinin son günlerde Kobane, Şengal ve Mahmur'a saldırdığını hatırlatarak, "Bölgedeki halklara ve inançlara saldıran bu çeteler, temelde Kürt halkının varlığına ve kendileri gibi vahşet uygulamayan ve bunu tasvip etmeyen herkese yönelmektedir. Bu katliamın bilançosu, en az 3 bin kişi hayatını kaybetti, 5 bini kaçırıldı, 300 çocuk ve yaşlı açlıktan can verdi" dedi.

IŞİD'in Ortadoğu'daki rolünü oynayabilmesi için özel bir boşluk oluşturulduğunu belirten Uzunköprü, "Dünyanın egemen devletleri canları sıkıldığında en demokratik bir girişimi bile terörist bir hareket ilan ederken, IŞİD'e karşı sahip olduğu tavırsızlık, bu vahşeti hoş gördüklerini ve bunun sonucunda ortaya çıkacak boşluğu değerlendirmek istendiği anlaşılmaktadır. IŞİD, yüzlerce yıl baskı, katliam ve zulüm görmüş olan Ezidi halkına saldırmaya başlamıştır. Şengal'de başlatılan bu saldırı dalgası, son olarak yıllardır zulümden kaçmış Mahmur Kampı'na saldırmış ve bu çetenin Kürtlere tarihte uygulanan yöntemleri esas alarak saldırdığını göstermektedir. IŞİD çetelerinin Kürdistan'ı ve Şengali hedef seçmeleri manidardır" diye konuştu.

Ezidi halkının yüzyıllardır kimliklerini, inançlarını yaşamaya ve geliştirmeye çalıştıklarını aktaran Uzunköprü, "Fakat Ezidi halkı her dönem bir güç eliyle yok sayılmak ve yok edilmek istendiler. Bugün de IŞİD çeteleri eliyle bu saldırılar planlanıyor. Tüm dünya kamuoyuna sesleniyoruz; Kürt halkı üzerinde gerçekleştirilen zulüm ve baskılara sessiz kalmayın. Halkımız her türlü katliama ve saldırılara karşı kendini savunacaktır. Şengal'i, Kobani'yi, Mahmur'u yalnız bırakmayalım" şeklinde konuştu.

Açıklamadan sonra IŞİD'in saldırılarıyla ilgili Kürtçe konuşan emekli imam H. İbrahim Yılmaz, Ortadoğu'nun mazlum halklarının Kürtler ve Filistinliler olduğunu kaydederek, "Bu iki halk zulüm altındadır" dedi.

Açıklamalardan sonra 5 dakikalık oturma eylemi yapan kalabalık grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüksekova'da Binlerce Kişi IŞİD'e Karşı Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement