Yüksekova'da Kayaklı Koşu İl Birinciliği Yarışması Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Yüksekova'da Kayaklı Koşu İl Birinciliği Yarışması Yapıldı

Yüksekova\'da Kayaklı Koşu İl Birinciliği Yarışması Yapıldı

Yüksekova'da, Türkiye Kayak Federasyonunun düzenlediği Kulüpler ve Okullar Arası Kayaklı Koşu İl Birinciliği Yarışması yapıldı.

26.12.2013 15:29

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Kulüpler ve Okullar Arası Kayaklı Koşu İl Birinciliği Yarışması yapıldı.

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından düzenlenen ve iki gün sürecek olan Kulüpler ve Okullar Arası Kayaklı Koşu İl Birinciliği Yarışları Yüksekova ilçesinde yapıldı. 8 dalda yapılan yarışlara 85 sporcu katılırken, dereceye giren sporcular Türkiye Kayak Şampiyonası'na katılacak.

Yarışlarla ilgili bilgi veren Milli Takım Antrenörü Fikret Ören, il geneli 8 dalda yarış düzenlediklerini söyledi. Yarışlarda dereceye giren sporcuların Ağrı ve Bitlis illerinde yapılacak bir ve ikinci etap yarışlardan sonra Türkiye Kayak Şampiyonası'na katılacağını belirten Ören, şampiyonadan sonra ise milli takım seçmelerine katılacaklarını kaydetti.

Hedeflerinin öncelikli olarak milli takım olduğuna değinen Ören, kısıtlı imkanlarla sporcu yetiştirdiklerini söyledi. Ören, "Kayak Milli Takımı'nın beyni Yüksekova'da. Milli takımın en iyi sporcuları bu bölgemizde. Kısıtlı imkanlara rağmen burada sporcu yetiştiriyoruz. Bir çadırımız bile yok. Kayaklı koşuda sayısız başarılara imza attık. Hem Türkiye'de hem de Avrupa'daki yarışlarda sayısız derece elde ettik. Buna rağmen yetkilerden hiç bir destek göremiyoruz. Sadece ilçe kaymakamı sporcularımız için yaz kıyafeti aldı. Sporcularımıza bir eldiven bile çok görülüyor. Buradan yetkililere sesleniyoruz. Yüksekova'daki sporculara sahip çıkın. Özellikle iş adamlarımızın bu konuda biraz daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Yüksekova bu konuda çok sahipsiz bir yerdir. Ülkenin her tarafından spor tesisleri mevcut. Ama burada bir çadırımız bile yok. Eğer imkanlar oluşturulursa Yüksekova'da olimpiyat oyunları bile düzenlenir. Çok iyi sporcular buradan çıkar" dedi.

İlçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Güçlü köyü yakınlarında yapılan yarışlarda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Naif Zirek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Nurettin Özcan, Hakkari Hakem Kurulu Başkanı Sacit Keskin ve Spor Şube Müdürü Nevzat Yılmaz hazır bulundu.

Derece giren sporculara, yarınki yarışlardan sonra Kaymakam Yasin Tikdağ'ın da katılacağı törende ödülleri verilecek. - HAKKARİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yüksekova'da Kayaklı Koşu İl Birinciliği Yarışması Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement