Yunan Belediye Başkanına Onur Ödülü - Son Dakika
Yerel

Yunan Belediye Başkanına Onur Ödülü

Yunan Belediye Başkanına Onur Ödülü

Muğla'da Hamle Gazetesi, düzenlediği "9. Yılın En'leri" ödül töreninde 'Yılın Başarı Onur Ödülü'nü Elefterios Papakaladoukas'a verdi.

09.06.2014 13:50  Güncelleme: 10:23

Menteşe İlçesinde 38 yıldır yayın yapan Hamle Gazetesi, "9. Yılın En'leri" ödül törenini Ula İlçesine bağlı Akyaya mahallesindeki Hamle Otel'de düzenlenen törenle gerçekleştirdi. Gazetenin okurlarının oylarıyla belirlenen 8 kategorideki 24 ödül, sahiplerini buldu.

Törende, 'Yılın Başarı Onur Ödülü'ne layık görülen Yunanistan'ın Sömbeki Adası (Simi) Belediye Başkanı Elefterios Papakaladoukas'ın ödülünü Muğla Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Yavuz Kayı verdi.

Muğla ile aynı oksijeni soluduklarını söyleyen Simi Belediye Başkanı Elefterios Papakaladoukas, birlik ve beraberlik içerisinde olunması gerektiğini belirtti. Muğla'da kendi evinde olduğunu belirten Papakaladoukas, "12 senedir Simi Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyorum. Bu süre zarfında da sizlerle işbirliği yapıyorum. Tabi ki sonuçta kendi halkım, adam için, bizler için. Biz dünyanın en güzel yerinde yaşıyoruz. Hepimiz aynı oksijeni alıyoruz. Çoğu insan bizleri kıskanıyor. Hep birlikte ve birlik beraberlik içerisinde yürümemiz lazım" diye konuştu.

-" Bozburun'a seferimiz olmalı"

Pasaport, vize ve diğer sıkıntıların da bitmesini istediğini ifade eden Papakaladoukas, şöyle konuştu:

"Bizi birbirimizden ayıran hiçbir şey yok. İnşallah vize ve pasaport olayı da diğer sıkıntılar da biter. Biz, Simi Adası'nda sabah uyandığımız zaman, gözlerimizi açtığımızda karşımızda dostlarımızı, komşularımızı görüyoruz. Bundan gurur duyuyoruz. Çünkü bu dostlarımız sizlersiniz. Bodrum ile haftada 6 seferimiz var. Bozburun Simi'den 20 dakika uzaklıkta. Oraya da bir seferimiz olmalı. İlişkilerimizi daha ileriye taşımak için bu gerekli"

Büyük bir Türkiye için herkesin birbirini anlaması gerektiğini belirten Hamle Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Nizamoğlu ise 38 yıldır yayın yapan Hamle Gazetesi'nin kurulduğu günden bu yana milliyetçi, medeniyetçi ve demokrat çizgisini sürekli olarak koruduğunu söyledi.

Nizamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz Türkiye'nin en uzun sahil şeridine sahip önemli bir iliz. ve Türkiye'nin batıya açılan kapısıyız. Muğla'nın kapısından çıktığınız zaman karşımızda adalar var. Adalarda yaşayan insanlar bizim dostlarımız. Bugünkü onur ödülünü alacak kişi Simi Belediye Başkanı aramızdalar. Muğla'mızın meselelerini açalım ve hakettiğimiz yere gelelim. Hamle olarak bugüne kadar sürdürdüğümüz misyonu bundan sonrada sürdüreceğimizden hiç şüpheniz olmasın.".

Konuşmaların ardından, 24 kişinin ödülleri törene katılan protokol üyeleri tarafından verildi. Gazeteci Abbas Güçlü ödülünü Hamle Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Nizamoğlu'ndan aldı. Türkiye-Yunanistan dostluğunun gelişmesine destek olan eski İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Erden ile Osman Osmancıkzade'ye de Onur Ödülü verildi.

Törene, Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Yunanistan'ın Sömbeki (Simi) Belediye Başkanı Elefterios Papakaladoukas, Muğla Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Yavuz Kayı, siyasi partilerin temsilcileri ve kamu kurum müdürleri katıldı.

Törenin sonunda Yunanistan'ın Sömbeki (Simi) Belediye Başkanı Elefterios Papakaladoukas sirtaki dansı yaptı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yunan Belediye Başkanına Onur Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement