Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Van, Yozgat, Muş, Sakarya, Kastamonu, Çankırı, Bitlis, Siirt, Kayseri ve Kırıkkale'de toplam 1955 köy yolunun etkili kar yağışı nedeniyle kapandığı bildirildi.

10.02.2012 16:00

Van, Yozgat, Muş, Sakarya, Kastamonu, Çankırı, Bitlis, Siirt, Kayseri ve Kırıkkale'de toplam 1955 köy yolunun etkili kar yağışı nedeniyle kapandığı bildirildi.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Van, Yozgat, Muş, Sakarya, Kastamonu, Çankırı, Bitlis, Siirt, Kayseri ve Kırıkkale'de ulaşıma kapanan 1955 köy, 318 mezra ve 38 mahalle yolunun açılması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Bu arada, çığ düşmesi nedeniyle Hakkari- Şırnak karayolu ulaşıma kapandı.

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Kütahya merkez ile Tavşanlı ilçesinde taşımalı sistem kapsamındaki ilköğretim okullarında eğitime bugün ara verilirken, Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesi ile Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde ilköğretim ve liselerde eğitime bir gün ara verildi.

-Bitlis'te kar kalınlığı-

Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde 2 metre 30 santimetreyi bulan kar kalınlığının, yüksek kesimlerde ise yer yer 3 metreyi aştığını belirtti. Yetkililer, yüksek kesimlerde kar miktarının fazla olmasından dolayı, vatandaşları çığ tehlikesine karşı uyardı.

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, günlerdir devam eden kar yağışı nedeniyle, sıkıntılı günler yaşadıklarını, ildeki su kaynaklarının donduğunu, belediye ekiplerinin sadece ana yollarda çalışma yürüttüğünü ve sokak aralarını ulaşıma açamadıklarını söyledi.

-Sivas-

Suvas Gökmedrese mahallesi 7. sokaktaki 2 katlı ahşap bir evin çatısı biriken aşırı kar nedeniyle çöktü.

Çatıdaki sac tabakalarla çatıyı tutan kerpiç duvarlar, sokağa doğru yıkıldı. Çökme sırasında evin içerisinde 1'i çocuk 4 kişinin bulunduğu, aile bireylerinin olaydan yara almadan kurtulduğu belirtildi.

-Van-

Erciş ilçesine bağlı Vanyolu Mahallesi'nde bulunan toplum sağlık merkezinin girişindeki balkon, biriken karın ağırlığı sebebiyle kısmen çöktü.

İş makinesinin yardımıyla yıkımı engellenmeye çalışılan balkonda, görevlilerce biriken kar temizlendi. Poliklinik hizmeti veren toplum sağlık merkezine giriş ve çıkışların, başka bir kapıdan verilmeye başlandı.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Bitlis- Baykan, Bitlis- Hizan, Çaldıran-Doğubayazıt Tendürek Geçidi ile Van- Bahçesaray karayolunun ulaşıma kapanmasının yanı sıra Bulanık- Ovakışla, Ahlat- Karahasan, Adilcevaz-Karahasan, Mutki- Kavakbaşı, Şemdinli-Alan ve Yüksekova- Dağlıca karayollarıyla ulaşım sağlanamadığını ifade etti.

Anadolujet'in Ankara-Van ve Sunexpress'in İstanbul (Sabiha Gökçen)-Van seferlerinin iptal edildiği, diğer uçak seferlerinin gün içindeki hava durumuna göre netlik kazanacağı kaydedildi.

Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının akşam saatlerinde şiddetini artıracağını, hava sıcaklığının sıfır derece olduğu kentte, gece sıcaklığının eksi 5 dereceye kadar düşmesi beklendiği bildirdi.

-Muş-

Anadolujet'in Ankara-Muş seferini yapan yolcu uçağı, olumsuz hava koşulları nedeniyle Muş'a iniş yapamadı.

127 yolculu TK 7218 sefer sayılı yolcu uçak, Muş Havaalanına inemeyince Elazığ'a yönlendirildi. Elazığ Havaalanına inen uçaktaki yolcuların, otobüslerle Muş, Bitlis ve Tatvan ilçesine getirileceği öğrenildi.

Öte yandan Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Muş seferi de olumsuz hava koşulları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildiği bildirildi.

Karayolları 113. Şube Şefi Sülhattin Ömeroğlu de yaptığı açıklamada, Muş-Kulp karayolunun Kozma mevkisinde dün çığ düşmesi nedeniyle ulaşıma kapandığını söyleyerek, "Bölgede fırtına ve çığ düşme tehlikesi ile karşı karşıya olduğumuz için bu aşamada ekiplerimizi bölgeden çekmek zorunda kaldık. Muş- Bingöl, Muş- Erzurum, Muş-Bulanık karayollarınında çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

-Kırklareli-

Demirköy ilçesinde kar kalınlığı ilçe merkezinde 70 santimetre, yüksek kesimlerde 1,5 metreye ulaştı.

Demirköy Belediyesi, İl Özel İdaresi, Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri, şehir merkezinde, köy yollarında ve İğneada-Demirköy-Kırklareli yolarında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. İl genelinde ulaşıma kapalı bulunan 37 köy yolundan 31'i yapılan mücadele sonunda açıldı.

Ekipler Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan Dereköy Sınır Kapısı'nı açık tutmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, kar yağışının 13 Şubat Pazartesi gününe kadar süreceğini kaydetti.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement