Yyü'de Din, Bilim ve Felsefe İlişkisi, Risale-i Nur Yaklaşımı Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

Yyü'de Din, Bilim ve Felsefe İlişkisi, Risale-i Nur Yaklaşımı Sempozyumu

Yyü\'de Din, Bilim ve Felsefe İlişkisi, Risale-i Nur Yaklaşımı Sempozyumu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Van İlim ve Kültür Vakfı ve İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından “Din, Bilim ve Felsefe İlişkisi: Risale-i Nur Yaklaşımı” sempozyumu düzenlendi.

08.05.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ), Van İlim ve Kültür Vakfı ve İstanbul İlim ve Kültür Vakfı tarafından "Din, Bilim ve Felsefe İlişkisi: Risale-i Nur Yaklaşımı" sempozyumu düzenlendi.

Prof. Dr. Cengiz Andiç Konferans salonunda düzenlenen sempozyuma, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Tuşba Belediye Başkan vekili Mehmet Utku, İl Müftüsü Nimetullah Arvas, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faris Kaya, Beddiüzzaman Said'i Nursi talebelerinden Mehmet Fırıncı, Türkiye'nin farklı üniversitelerinden akademisyenler ve vatandaşlar katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan sempozyumda açılış konuşmasını yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, YYÜ'nin artık bölgenin değerlerine, bölgenin sosyo kültürel bilimsel olaylara yaklaşımında ne kadar önemli olduğunu ve bu kapsamda da yapmış olduğu etkinliklerle bölgeye katmış olduğu bu bilimsel katkıları da artık ortaya koymaya başladığını belirterek, "Bir önceki sempozyumumuz edebiyat-felsefe ilişkisiydi. Bugünde yakın bir konu üzerinde çok önemli bir sempozyumun açılışını yapıyoruz. Bediüzzaman'ın Risale-i Nur Külliyesi'nin din, ilim ve felsefe ilişkisi ortaya konulacak. Bu kapsamda çok önemli bilgiler ortaya konulacak. Bunlarda inşallah bir kitapçık haline getirilmek suretiyle bundan sonraki dönemlerde insanlara ışık tutacak ve bu anlamda bilgilendirecek. Bu duygularla sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Tuşba Belediye Başkan vekili Mehmet Utku ise Bediüzzaman'ın hayatını ümmete adamış biri olduğunu ifade ederek, "O başkasının günahına ağlayan bir adam. Tabi üstadı anlamak için, Risale-i Nur'u anlatabilmek için defalarca onu okumak lazım" dedi.

İl Müftüsü Nimettullah Arvas da, özellikle İslam dünyasındaki trajedinin temelinde egoizm ve materyalizm felsefesinden kaynaklandığını dile getirerek,"Bediüzzaman, yaşadığı asrımızda Kur'an, sünnet ve Müslümanların kaybolmuş malı olan hikmet müktesebatı ışığında insanlığın başına musallat olan özellikle itikat bazında veba misal inkarcı fikri cereyanlara karşı onların fikirlerini çürütecek, hezeyanları tarumar edecek söylemlerini boşa çıkaracak derecede fikir ve eserleri ile bir kamet sergilemiştir" diye konuştu.

Sempozyumda ayrıca İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faris Kaya, Beddiüzzaman Said'i Nursi talebelerinden Mehmet Fırıncı ve sempozyum tertip komitesi adına Yrd. Doç. Dr. Rahmi Tekin birer konuşma yaptı. İki gün boyunca sürecek olan sempozyumun birinci günü konuşmalar ve ardından verilen plaket töreni ile son buldu. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yyü'de Din, Bilim ve Felsefe İlişkisi, Risale-i Nur Yaklaşımı Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement