Camide kaçak göçmen iddiası! Polisin görev yerinin değiştiği söylendi, kurs hocası ilk kez konuştu - Son Dakika
3.Sayfa

Camide kaçak göçmen iddiası! Polisin görev yerinin değiştiği söylendi, kurs hocası ilk kez konuştu

İstanbul Sarıyer'deki Mekke Nur Camii'nde cep telefonuyla kaydedilen video ülke gündemine oturdu. Camide yer alan misafirhanedeki odalarda aralarında kaçakların da olduğu çok sayıda yabancı uyruklu gencin kaldığını rapor eden bir polis memurunun iddiaya göre silahına el konulup görev yeri değiştirildi. Camide yaşananlar sonrası kurs hocası ve cemaatten art arda açıklamalar geldi.

17.04.2024 08:38  Güncelleme: 08:42

İstanbul'da Sarıyer'deki Mekke Nur Camii'nde cep telefonuyla kaydedilen görüntüler ve camide yer alan misafirhanedeki odalarda saklandığı iddia edilen kaçak göçmenler kısa sürede Türkiye gündemine oturdu.

KİMLİK KONTROLÜ YAPTIĞI KİŞİ ÖZBEK ÇIKTI

Sarıyer'de görev yapan bir polis memuru, 24 Mart'ta devriye gezdiği sırada denk geldiği sarıklı ve cübbeli bir kişiden şüphelenince kimlik kontrolü yapmak istedi. Özbek olduğunu ifade eden şahıs, "Pasaportum Mekke Nur Camii'nde, orada kalıyorum. Benim gibi orada yaşayan birçok kişi var" ifadelerini kullandı.

Camide kaçak göçmen iddiası! Polisin görev yerinin değiştiği söylendi, kurs hocası ilk kez konuştu

ODALARDA ÇOK SAYIDA KAÇAK GÖÇMEN BULDU

Gelişme üzerine Mekke Nur Camii'ne giden polis memuru, caminin altında Kur'an Kursu'na ait olduğu ifade edilen misafirhaneleri kolaçan etti ve odalarda yaşayan çok sayıda yabancı kurs öğrencileriyle karşılaştı.

SİLAHINA EL KONULUP GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Yaşadığı şok sonrasında pasaport kontrolü yapmak isteyen polis memuru, kalabalığın içinde çok sayıda kaçağın da bulunduğunu gördü. Camideki yabancılar hakkında rapor tutan polisin bir gün sonra ise silahına el konulduğu ve psikoloğa sevk edilerek görev yerinin değiştirildiği öne sürüldü.

Camide kaçak göçmen iddiası! Polisin görev yerinin değiştiği söylendi, kurs hocası ilk kez konuştu

KURS HOCASI AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Türkiye gündemine bomba gibi düşen iddia sonrası Show Haber cami cemaati ve kurs hocasına mikrofon uzattı. Kurs hocası çıkan haberlere ilişkin "Kaçak değil, vizesi dolmuş. Arkadaşlarını da buraya ziyarete gelmişler. O 10 kişiyi polis götürdü zaten. Devletimize yardımcı oluyoruz. Vatana, millete saldırmak isteyenlere biz dur diyenlerdeniz. Biz bekçilik yapıyoruz" diye konuştu.

"BU İŞLER CEMAATİN DESTEĞİYLE YÜRÜYOR"

"Yabancı kişiler burada tam olarak ne yapıyor?" sorusuna da yanıt veren kurs hocası "Kendi memleketlerinde okumak kolay olmuyorsa ki olmuyor. Buralara geliyorlar. Para kazanmak için gelmiyorlar bunlar, okumaya geliyorlar. Bu işler buradaki cemaatin desteğiyle yürüyor" ifadelerini kullandı.

Camide kaçak göçmen iddiası! Polisin görev yerinin değiştiği söylendi, kurs hocası ilk kez konuştu

"CAMİDE KALINACAK BAŞKA YER YOK"

Cami cemaati ise dışarıdan yabancıların geldiğini belirterek " Afganistan, Özbekistan, Kırgızistan... Camide kalınacak başka yer yok, onun için oralarda kalıyorlar" ifadelerini kullandı.

Camide kaçak göçmen iddiası! Polisin görev yerinin değiştiği söylendi, kurs hocası ilk kez konuştu

Son Dakika 3.Sayfa Camide kaçak göçmen iddiası! Polisin görev yerinin değiştiği söylendi, kurs hocası ilk kez konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (30)

  • Ferhat Aykır: O çocukların kime zararı var lum hafızlık yapıp memleketlerine dönüyorlar hangi birini görüyorsunuz Bi suçta sizene işinize baksanıza 192 514 Yanıtla
    Gökmen Karaçay: bı yanlışlık var dönmüyor memleketine bunu 15 temmuzda gorduk 258 58 TC Umut Şentürk: Bir enayi ulke bizmiyiz hayır kendi halkına gelince para yok 254 48 Serkan ergezer : BAŞKA ÜLKE YOKMU 224 47 Erol MARASLI: Kendi ülkelerinde hafızlık eğitimi alamıyormı ?.sözde kurs hocasının kanuşma üslübuna bakımca sanki madde çekmiş gibi. 207 44 Züliş Züliş: Niye kendi ülkesinde hocalar ölmüşmü 178 42
  • Dogan Güneş: Yazık Camiyide işlerinize alet ettiniz ya yazik size 399 71 Yanıtla
    Mehmet ali selvi: Kur’an kursları genel olarak ya camilerin altlarında olur ya da yakınlarında olur bunun cami alet etmekle ne alakası var o cami benim en iyi bildiğim bir yer ahkam kesmeyin bilip bilmediğiniz yerlerden 52 180 Erol MARASLI: Mehmet Ali Selvi,bu kurs caminin altında cami ile ne alakası var diyorsun peki orada başka bir işletme olsaydı cami ile alakası olmayacakmıydı ? 110 20
  • levent deliceo: Tek yol ZAFER PARTİSİ. 129 153 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement