Elazığ'da Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı - Son Dakika
Dünya

Elazığ'da Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın çağrısı üzerine Elazığ'daki tüm camilerde Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından dua edildi.

18.10.2023 13:22

Gazze'de hayatını kaybedenler için yurtta gıyabi cenaze namazları kılındı

Ordu'da, Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

ORDU - Gazze'de hayatını kaybedenler için Ordu'daki camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail'in Gazze'de yaptığı saldırılar sonucu vefat edenler için bugün öğle namazı öncesi bütün camilerde salaların okunacağını ve namazın ardından gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurmuştu.

Ordu'da da öğle namazına müteakip tüm camilerde Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardında hayatını kaybeden Müslümanlar için dualar edildi, tekbir getirildi.

Altınordu ilçesi Yalı (Aziziye) Camii'nde kılınan gıyabi cenaze namazına Ordu Valisi Muammer Erol, Altınordu Kaymakamı Erkan Karahan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

-Gazze'de hayatını kaybedenler için Antalya'da gıyabi cenaze namazı kılındı

ANTALYA - İsrail ablukası altındaki Gazze'de bulunan El-Ehli Baptist Hastanesinin bombalanması sonucu hayatını kaybeden en az 500 kişi için Antalya'da da gıyabi cenaze namazı kılındı, çok sayıda vatandaş bu kez Gazze için saf tuttu.

Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde Filistin Gazze'de bulunan El-Ehli Bapdist Hastanesi bombalanmış aralarında çok sayıda kadın ve çocukların bulunduğu en az 500 kişi hayatını kaybetmişti. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın, İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılar sonucu vefat edenler için bugün öğle namazı öncesi bütün camilerde salaların okunacağını ve öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurmasının ardından ülke genelinde gıyabi cenaze kılındı. Antalya Muratpaşa Cami avlusunda da kılınan cenaze namazına çok sayıda vatandaş katıldı. Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya'nın kıldırdığı namaz sonrası ise dualar edildi.

Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı

BALIKESİR - Diyanet İşleri Başkanlığınca İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılarda şehit olan Filistinliler için yurt genelinde olduğu gibi Balıkesir'deki camilerde de gıyabi cenaze namazı kılındı.

Öğle vakti öncesinde Filistinli şehitler için sala okunurken, öğle namazı sonrasında da gıyabi cenaze namazı kılındı. Tarihi Zağnos Paşa Camisinde kılınan gıyabi cenaze namazına yoğun katılım oldu. Cami imamı tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazı sonrasında İsrail'in saldırıları sonrasında hayatlarını kaybedenler için dua edildi. Cenaze namazı sırasında bir kadın karton kutu üzerine "Katil İsrail" yazısı yazarak sessiz bir şekilde saldırıları kınadı.

Gıyabi cenaze namazının nasıl kılınacağı ile ilgili cami cemaatine bilgiler veren Cami İmamı İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının son bulması için dua etmekten başka çarelerinin bulunmadığını dile getirirken, cemaatten de bölgeye yardımlarını ve dualarını esirgememelerini istedi.

Hastane saldırısında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

IĞDIR - İsrail'in dün akşam Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurmasıyla hastenede hayatını kaybedenler için Iğdır'daki camilerde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Binlerce insanın güvenli olduğu gerekçesiyle sığındığı Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi dün akşam İsrail tarafından vuruldu. Hastanede en az 500 kişi öldü. Yaşanan acı olay sonrası tüm Türkiye'de olduğu gibi Iğdır'da da ölenler için gıyabi cenaze namazı kılındı. Namaz öncesi Iğdır'daki camilerde sela okundu. Öğle namazı sonrasında da camilerde ölenler için dualar edildi. Daha sonra gıyabi cenaze namazı kılındı.

Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi canaze namazı kılındı

BURSA - İsrail'in Gazze'de bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yaptığı saldırının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Erbaş açıklamasında Filistin'de saldırılardan hayatını kaybedenler için Türkiye'deki tüm camilerde öğle namazının ardından gıyabi cenaze namazının kılınacağını söyledi.

İsrail'in akşam saatlerinde Gazze'de bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yapılan saldırı Türkiye'de yankı uyandırdı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılar sonucu vefat edenler için bugün öğle namazı öncesi bütün camilerde salaların okunacağını ve öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurdu. Saldırı sonrası sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "İsrail'in Filistin'de yaptığı saldırılarda vahşice katledilen Müslüman kardeşlerimiz için bugün öğle namazı öncesi bütün camilerde salalar okunacak ve öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kılınacaktır" ifadelerine yer verdi. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa Ulucami'de vatandaşlar öğle namazının ardından Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namaz sonrası İsrail'in saldırıları kınanırken, Filistinlilere dualar edildi.

Şırnak'ta Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

ŞIRNAK - İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için Şırnak Ulu Camii'nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Şırnak Ulu Camii'nde öğlen namazının ardından Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı ve dualar edildi. Cami önünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri, İsrail ve ABD aleyhine slogan attı.

İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden Filistinliler için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından 25 sivil toplum kuruluşundan oluşan Şırnak Şehr-i Nuh Platformu adına basın açıklaması yapan Hamza Tatar, Filistin'in 75 yıldır işgal altında olduğunu, bugüne kadar yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini belirtti.

Tatar, "Zalim, terörist İsrail hastanede yaralı olan çocukların, bebeklerin, kadınların üzerine bomba yağdırdı. İşgalci İsrail'in masum ve yaralı Filistinli çocuk, kadın ve yaşlıların kaldığı hastaneye yaptığı alçakça saldırı bir kez daha gösterdi k; karşımızda gözü dönmüş alçak bir terör örgütü var. Şırnak Şehr-i Nuh Platformu olarak burada Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarının şahidi olduğumuzu ve dün akşam vakti Gazze'deki hastaneyi bombalayarak yüzlerce insanı katleden, şehit eden İsrail terör örgütünün zulmünü telin etmek için bir araya geldik" dedi.

Kalabalık, basın açıklamasının ardından araçlar ile şehir turu atarak, saldırılar protesto edildi.

Gazze'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

KIRKLARELİ - Kırklareli'nde camileri dolduran vatandaş, Gazze'de katledilen yüzlerce kişi için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırklareli'nde de vatandaşlar, Filistin'in Gazze kentinde katledilen yüzlerce kişi için camileri doldurdu. Hızırbey Camisinde kılınan öğlen namazı sonrası, İl Müftüsü Yusuf Eviş tarafından gıyabı cenaze namazı kıldırıldı.

Daha sonra dualar edildi.

Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

BİTLİS - Bitlis'in Ahlat ilçesindeki camilerde İsrail'in Gazze'deki Ehli Arap Hastanesi'ne düzenlediği saldırı sonucu şehit olan Filistinliler için dualar edilip gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ahlat ilçesindeki tüm camilerde öğlen namazı öncesi salalar okundu. Camilerde öğlen namazı öncesi ayrıca İsrail'in Gazze'deki Ehli Arap Hastanesi'ne düzenlediği saldırı sonucu şehit olan Filistinliler için Kur'an-ı Kerim okunarak dualar edildi.

Daha sonra kılınan öğlen namazının akabinde İsrail'in Gazze'ye saldırılası sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Elazığ\'da Filistin\'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Elazığ'da Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement