AK Parti'nin Gaziantep Mitingi - Son Dakika
Güncel

AK Parti'nin Gaziantep Mitingi

AK Parti\'nin Gaziantep Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan, "Sırtını devlete dayayanlar sizin büyümenizden, kalkınmanızdan rahatsız oldular" dedi.

14.03.2014 18:44  Güncelleme: 10:51

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sırtını devlete dayayan, ucuz kredilerle beslenen, üretimi değil rantı tercih edenler sizin büyümenizden, kalkınmanızdan rahatsız oldular. İşte 28 Şubat'ı bunun için yaptılar. 28 Şubat'ı, sizin sanayinizdeki büyümenizi, ticaretteki, istihdamdaki, ihracaatınızdaki büyümenizi engellemek için yaptılar. 28 Şubat'ı, hanım kardeşlerim sizin başörtünüzü yasaklamak için yaptılar. Genç kardeşlerim, imam hatiplilerin, meslek liselilerin katsayıyla engellenmesi için yaptılar" dedi.

Erdoğan, partisinin Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmasına, "Yiğitlerin, kahramanların, mertliğin, şühedanın ve gazilerin şehri Gaziantep, demokrasinin şehri Gaziantep... Seni yürekten selamlıyorum ey Gaziantep" diyerek başladı.

Gaziantep'in komşu şehirleri ve ilçelerini sayarak oralarda yaşanan vatandaşlara da selamlarını ileten Erdoğan, "Buradan Gaziantep'in kardeş şehirlerini de selamlıyorum. Halep, İglip, Hama, Humus, Kamışlık, Lazkiye, Şam sizleri selamlıyorum. Gaziantep, Kilis ve Hatay'ın kamplarında yaşayan mücahirler, ensarın şehri Gaziantep'ten sizleri selamlıyorum" diye konuştu.

Erdoğan, Gaziantep'in Hazreti Yuşa'nın, Hazreti Ömer'in, ashabı kiramdan beş şehit verdikten sonra "Antep çevresinde surlarımız vardır" Halife Ömer'in fethine mazhar olmuş bir şehir olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Sen, asabı kiramdan Ukkaşe Hazretlerinin yani Ökkeşiye Hazretlerinin şehrisin. Sen, Kurtuluş Savaşı kahramanı Karayılan'ın, Şehit Kamil'in, Şahin Bey'in şehrisin. Geçtiğimiz Haziran ayında Hakk'ın rahmetine kavuşan alim ve abit insan, gönül dostu Mehmet Emin Er Hocamızın şehri Gaziantep, seninle iftihar ediyoruz. Tarihinle, kültürünle, senin türkülerinle, senin yemeklerinle, senin Evliya Çelebi'nin söylediği gibi, 'tatlı yediği için tatlı dillerinle' iftihar ediyoruz. Senin sanayinle, ticaretinle, fabrika bacalarınla Türkiye'ye, dünyaya örnek çalışkanlığınla gururlanıyoruz Gaziantep. Ama en çok da senin şu göğe yükselen minarelerinle, İslam coğrafyasında camilerinin bolluğuyla tanımış bir şehir olarak senin imanınla gururlanıyoruz Gaziantep."

Siirt'te Ziya Gökalp'in şiirini okuduğu için hapisle cezalandırıldığını anımsattığında, alanda toplanan vatandaşların "bir daha, bir daha" tezahüratları üzerine Başbakan Erdoğan, "Minareler süngü, kubbeler miğfer, camiler kışlamız, müminler asker" dizelerini okudu.

Bu şiiri okuduktan sonra " Pınarhisar'da, Medrese-i Yusufiye'de misafir edildiğini" aktaran Erdoğan, o günlerde AK Parti'nin doğduğunu söyledi.

Mehmet Akif Ersoy'un "İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür/ İmansız kalan yürek sinede yüktür" dizelerini okuyarak, "Karşımda ben böyle bir Gaziantep görüyorum, maşallah, barekallah, bugün kabına sığmıyor Gaziantep. Adeta istiklal mücadelesini yeniden yazıyorsun ey Gaziantep" diye konuştu.

Alanda asılı bir pankarta yazılı "Asıl montajı 30 Mart'ta Gaziantep yapacak" yazısını okuyan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Siz montajını değil, gerçeğini yapacaksınız. Ne diyor şair, 'Bir bayrak dalgalanır Antep kalesi üstünde/ Alı kanımdaki al, akı alnımdaki ak/ Bayraklar içindeki en güzel bayrak/ Düşüncem senden yanadır/ Bu kaçıncı kurşundur, bu kaçıncı Bismillah, bu kaçıncı ölümdür/ Bir türkü söylenir siperlerde her sabah/ Vurun Antepliler namus günüdür/ Ben Antepliyem, şahinem ağam, mavzer olmuşum, hayır/ Ben yumruklarımla dövüşeceğim, yumruklarım memleket kadar büyük.' Rabbim sizlerden razı olsun, şu coşkunuzdan, ahde vefanızdan razı olsun. 30 Mart seçimleri Türkiye için, milletimiz için, bölgemiz için, Gaziantepimiz için, demokrasimiz için hayırlara vesile olsun.

Siz, bizi hiç yalnız bırakmadınız. Gaziantep bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Yola çıktığımızdan bu yana hep beraber yürüdük. Aşık Veysel gibi 'uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' dedik. Gaziantep'in öyküsü Türkiye'nin öyküsüdür. Gittiğim her yerde Gaziantep'i örnek gösteriyorum, Doğu'da, Güneydoğu'da, Gaziantep'i örnek gösteriyorum, dünyada örnek gösteriyorum. Çünkü, siz direndiniz, siz yoksulluğa, ihmale, imkansızlıklara direndiniz. Siz, talihinize boyun eğmediniz, umutsuzluğa kapılmadınız, vazgeçmediniz, hüzne kapılıp başınızı öne eğmediniz. Siz, 'kaderin üstünde bir kader vardır, göklerden gelen bir karar vardır' dediniz. Mücadele ettiniz, sabrettiniz ve zaferi elde ettiniz."

-"Gaziantep, kardeşliği, huzura, refaha, kalkınmaya, refaha tahvil etti"

Erdoğan, Gaziantep'in sanayisi, ticareti, hoşgörüsü ve kardeşliğiyle örnek bir şehir olduğunu, sığınmacılara ensar olmasıyla, yardımlaşmasıyla emsal teşkil ettiğini anlatarak, "Gaziantep vizyonu, ufku, projesi olan bir şehir. Siz, sırtınızı devlete dayamadınız, siz birileri gibi gücünüzü kayırmacılıktan almadınız. Siz, haksız şekilde, adaletsiz şekilde kollanmadınız. Siz fitneye boyun eğmediniz, çalıştınız, gayret ettiniz, emek verdiniz ve Gaziantep'i bugünlere taşıdınız. Onun için size ne kadar teşekkür edilse azdır" diye konuştu.

AK Parti'nin 81 vilayetin hepsinden, ama en çok da Gaziantep'den ilham almış bir parti olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Şu Gaziantep'de Türk, Kürt, Arap, diğer tüm etnik kökenler bir, beraber, hoşgörü ve kardeşlik içinde yaşıyor. İşte AK Parti de Türkiye'ye tıpkı Gaziantep gibi bakıyor. Gaziantep  büyük düşünüyor, büyük adımlar atıyor, işte AK Parti de hep büyük düşündü, büyük adımlar atıyor" ifadesini kullandı.

Erdoğan, "Gaziantep, kardeşliği, huzura, refaha, kalkınmaya, refaha tahvil etti. İşte AK Parti de Türkiye'de kardeşliği, huzura, refaha, adalete, kalkınmaya tahvil etmenin mücadelesini veriyor. Siz demokrasiyle büyüdünüz, biz de Türkiye'yi demokrasiyle büyütüyoruz. Siz, milli iradeye sahip çıktınız, biz de milli iradeye sahip çıkıyoruz. Siz, ey Gaziantep 'özgürlük' diyorsunuz, biz de aynı şeyi diyoruz. Siz, fitneye, terörü, ranta, yoksulluğa, yolsuzluğa 'dur' dediniz, işte biz de Türkiye genelinde aynısını söylüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Bir dönem Gaziantep'in büyümesinden, kalkınmasından, sanayide, ticarette öne çıkılmasından rahatsız olanların bulunduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sadece sizin değil, Anadolu'dan Kayseri'nin, Konya'nın, Çorum'un, Yozgat'ın, Uşak'ın, Sakarya'nın, Manisa'nın büyümesinden rahatsız oldular. Sırtını devlete dayayan, ucuz kredilerle beslenen, üretimi değil rantı tercih edenler sizin büyümenizden, kalkınmanızdan rahatsız oldular. İşte 28 Şubat'ı bunun için yaptılar. 28 Şubat'ı, sizin sanayinizdeki büyümenizi, ticaretteki, istihdamdaki, ihracatınızdaki büyümenizi engellemek için yaptılar. 28 Şubat'ı, hanım kardeşlerim sizin başörtünüzü yasaklamak için yaptılar. Genç kardeşlerim, imam hatiplilerin, meslek liselilerin katsayıyla engellenmesi için yaptılar."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti'nin Gaziantep Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement