BDP'li Tan Yeni Bir Türkiye İnşa Edelim - Son Dakika
Güncel

BDP'li Tan Yeni Bir Türkiye İnşa Edelim

BDP\'li Tan Yeni Bir Türkiye İnşa Edelim

Nezir GÜNEŞ Mardin,(DHA) - BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Irak sınırında 35 kişinin öldüğü olayı protesto etmek için partisinin Mardin'de düzenlediği yürüyüş ve mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çağrıda bulundu.

07.01.2012 18:16

Nezir GÜNEŞ Mardin,(DHA) - BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Irak sınırında 35 kişinin öldüğü olayı protesto etmek için partisinin Mardin'de düzenlediği yürüyüş ve mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çağrıda bulundu. Tan, Gelin yıllardır birbiriyle çatışan milletle devleti barıştıralım. Devlet milletine karşı milletini havadan bombalayacak bir durumda olmasın. Dindarıyla, laikiyle, Türküyle, Kürdüyle, Arabıyla, Alevisiyle herkesin hukuk önünde eşit olduğu, kendi dini mezhebi etnik kimliği sınıfsal yapısıyla bütün haklarını elde edeceği yeni bir Türkiye inşa edelim dedi.

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında 28 Aralık gecesi düzenlenen hava operasyonunda 35 kişinin yaşamını yitirmesini BDP'liler Mardin'de yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto etti. BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, Kızıltepe Belediye Başkan Vekili Şerife Alp, BDP İl Başkanı Sihem Elverenat ile yaklaşık 500 kişi ellerindeki pankart ve afişlerle kısa süreli bir yürüyüş yaptıktan sonra eski Nevruz alanında toplandı.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, kalabalığı 4 ayrı dilde selamadıktan sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. Tan, şöyle dedi

Yıllardır bu meselenin bütün meşakketini, bütün acılarını, bütün ızdıraplarını her gün her an yaşayarak biliyorsunuz. Ey bu milletin sesine kulak vermeyenler ey Başbakan, ey sayın Cumhurbaşkanı, ey ilgili bakanlar ve ey bütün dünya bugün Ortadoğu'da nüfusu 35 ve 40 milyona yakın bir Kürt halkının artık bu zillete ve bu aşağılayıcı kabul edilemez durumu içine sindirmesi mümkün değildir. Bu sesi duyun, bu sese kulak verin. Bu sesi duymazsanız, bu direnişe bigane kalırsanız, kendinize de yazık edersiniz, bize de. Zaten yıllardır yazık ediyorsunuz, gelin yeni bir Ortadoğu kuruluyor, yeni bir bölge dizayn ediliyor. Libya'dan Mısır'dan Suriye'den gelin Kürtlerle bu gök kubbenin altında diğer bütün halklar gibi eşit haklarını kimliklerini elde ederek yer alsınlar. Gelin yeni bir Ortadoğu, yeni bir Türkiye inşaa edelim demokratik bir Türkiye'de kardeşçe eşit yurttaşlar olarak birlikte yeni bir yaşam kuralım. Bunun içinde önümüzde yeni bir anayasa var. Bu yeni anayasa süreci büyük bir fırsat, gelin bunu toplumsal mutabakata toplumsal uzlaşmaya çevirelim. Gelin yıllardır birbiriyle çatışan milletle devleti barıştıralım. Devlet milletine karşı, milletini havadan bombalayacak bir durumda olmasın. Dindarıyla laikıyla Türküyle Kürdüyle Arabıyla Alevisiyle herkesin hukuk önünde eşit olduğu, kendi dini mezhebi etnik kimliği sınıfsal yapısıyla bütün haklarını elde edeceği yeni bir Türkiye inşa edelim.

Konuşmaların ardından kalabalık sessizce dağıldı

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'li Tan Yeni Bir Türkiye İnşa Edelim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement