Bölge Hafızlık Yarışması Birincisi - Son Dakika
Güncel

Bölge Hafızlık Yarışması Birincisi

Bölge Hafızlık Yarışması Birincisi

Burdur'da yapılan Bölge Hafızlık Yarışması birincisi açıklandı.

28.05.2012 08:34

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama programı çerçevesinde bu yıl 7'ncısini düzenlediği Bölge Hafızlık Yarışması Burdur'da gerçekleştirildi.

Yarışma sonucunda Denizli İli Bekilli'den Aytekin YİĞİT birinci, Isparta İlinden Harun AKIN ikinci, Aydın İli Çine İlçesinden Nail ÖZDEMİR üçüncü oldu. Burdur ili Ulu Camii'nde yapılan yarışmanın sonunda Burdur Müftülüğünce birinci, ikinci ve üçüncü başta olmak üzere yarışmaya katılan bütün yarışmacılara altınlar, gömlek, ceviz ezmesi, v.s hediyeler hazırlattırılıp, Burdur Millet Vekili Bayram ÖZÇELİK, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve Burdur Müftüsü Osman Artan tarafından takdim edildi.

Programa, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Sebahattin Akaya, İl Emniyet Müdürü Celal Aydoğan, İl Afat Müdürü Mehmet Oral, İl Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, İlçe Müftüleri, emekli din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

2012 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde personelimizin yeteneklerini geliştirmek, planlı çalışma alışkanlığı kazandırmak, kişisel gelişimlerinin ve kendilerini yetiştirmelerinin devamlılığını ve mesleklerini cesaretle yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla Başkanlığımız Taşra teşkilatında Kur'an Kursu Öğreticisi, İmam Hatip ve Müezzin Kayyım Unvanlarında görev yapan personel arasında Hafızlık, Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Ezanı Güzel Okuma Yarışmaları düzenlenmiştir.

Bu çerçevede, "Hafızlık Bölge Birinciliği Yarışması" İlimizde 26.05.2012 saat 13.30'da Merkez Ulu Camiinde başlayarak 16.00'da tamamlanmıştır.

Hafızlık Bölge Yarışması jüri heyeti İl Müftüsü Osman ARTAN'ın Komisyon Başkanlığında, Müftü Yardımcısı Halil TAŞ, Karamanlı İlçe Müftüsü Ramazan AVCI, Tefenni İlçe Müftüsü İlyas KONUR ile Isparta Fatih Kur'an Kursu Öğreticisi Muhammet AZAK dan oluşmuştur.

Burdur İl Müftüsü Osman ARTAN, dereceye giren yarışmacıları tebrik ederek kısa açıklamada bulundu. "Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ekim ayının ilk haftasında gerçekleştirilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ülke genelinde düzenlendiğini belirterek, "Başkanlığımız, bu yarışma için müftülükler kanalıyla önce şehir elemelerini gerçekleştirdi. Şimdi ise 9 ayrı bölgede düzenlenen yarışmalarla bölge birincilerini belirleyerek, 9 bölgeden biri olan Burdur İlindeki yarışmaya, Antalya ili Alanya İlçesinden İsmail ÖDEN, Muğla İli Milas İlçesinden İbrahim ÇOBAN, Aydın İli Çine İlçesinden Nail ÖZDEMİR, İzmir İli Gaziemir İlçesinden Muhammet ÇÖPÜR, Manisa ilinden Adil TOSUN, Burdur İlinden Hüsamettin BÜYÜKKAL, Isparta İlinden Harun AKIN, Afyonkarahisar Emirdağ ilçesinden Fatih ÖZÇELİK, Denizli İli Bekilli İlçesinden Aytekin YİĞİT yarışmacı olarak katılılmıştır"dedi.

İlimiz Merkez Ulu Camii de saat 13.30'da başlayan yarışmada, Burdur halkı, 9 ilden gelen il birincisi hocaların okudukları Kur'anı Kerimi dinleme fırsatı buldu. Bayanların büyük ilgi göstererek izlediği yarışma, Kur'anı Kerim dinlemek üzere çevre illerden de gelen misafirler tarafından beğeni ile izlendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bölge Hafızlık Yarışması Birincisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement