Çatalca Belediyesi 11. Erguvan Festivaline Görkemli Açılış - Son Dakika
Güncel

Çatalca Belediyesi 11. Erguvan Festivaline Görkemli Açılış

Çatalca Belediyesi 11. Erguvan Festivaline Görkemli Açılış

Çatalca Belediyesi 11. Erguvan Festivali, Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda Yapılan Bir Dizi Program İle Start Aldı.

12.07.2010 17:14  Güncelleme: 17:16

Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Erguvan Festivali'ne Çatalca Cumhuriyet Meydanı'nda start verildi.

Geçtiğimiz Pazar günü Saat 17.00'da palyaço, tahta bacak, jonklör animasyon gösterileri ile başlayan festival daha sonra kortej ile devam etti.

Babaeski Belediyesi Bando Takımı ve Trakya yöresi çalgıları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'ndan hareket eden festival korteji Cevdet Barın Bulvarı, Topuklu Meydanı, Çarşı İçi, Atatürk Caddesini takip ederek tekrar Cumhuriyet Meydanı'na gelindi.

Burada halk oyunlarının sergilenmesinden sonrası, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Nazım Can, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması sonrası Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Belediye Başkanı Cem Kara;

"çok değerli il başkanım, il yönetim kurulu üyelerim, demokrasimizin vazgeçilmez unsuru siyasi partilerimizin değerli ilçe başkanları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanı arkadaşlarım, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerim, protokolün değerli mensupları, saygı değer muhtarlarım, sivil toplum kuruluşlarımızın değerli önderleri.

Ülkemizin, yöremizin, Çatalca'mızın; aydın, güler yüzlü insanları…

Hayatı yaşarken, zorlukları bizlere unutturan kanımız, canımız, eşimiz, analarımız, kadınlarımız, kızlarımız, bacılarımız…

Siz, çağdaş Türkiye cumhuriyeti'nin geleceği, Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz bekçileri, modern toplumun neferleri, umudumuz, ülke toprağının gerçek sahipleri ışığımız, aydınlığımız, güneşimiz, sevgili gençlerimiz…

Karacaköy Mahallemizden, Binkılıç Mahallemizden, Çiftlikköy Mahallemizden, Ovayenice, Çakıl, İzzetin Mahallerimizden gelen, güzel ilçemizin şirin köylerinden gelen siz sevgili hemşerilerim. Çok kıymetli hanımefendi ve beyefendiler yakından ve uzaktan gelen tüm dost ve misafirlerimiz, yerel ve ulusal basınımızın çok değerli temsilcileri

Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Hoş geldiniz, bizleri onurlandırdınız ve gururlandırdınız. İyi ki varsınız iyi ki bizimlesiniz. Hepinize şükran ve minnetlerimi sunuyorum." dedi.

Belediye Başkanı Cem Kara konuşmasına şöyle devam etti.

"Sevgili hemşerilerim yaklaşık bir sene sonra yine aynı coşku aynı sıcaklık ile birlikteyiz.

Ne mutlu ki bize böyle duyarlı, Çatalca'sına sahip çıkan, festivaline sahip çıkan, belediyesine sahip çıkan ve güvenen bir halkımız var.

Geçen yıl 10.erguvan festivali ile sizlerin karşınıza çıktık.

Burada binlerce insanımızı misafir olarak ağırladık. Binlerce insan hep beraber eğlendi. Konserler dışında düzenlediğimiz etkinliklere katıldı. Yapılan bu coşkulu festival ile siz Çatalca halkının, haklı takdirini kazandık.

Tabi geçen yıl düzenlediğimiz Erguvan festivalinden sonra bu yıl da Çatalca'mızda bir ilki gerçekleştirerek 23 Nisan da uluslar arası bir çocuk festivali düzenledik.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını şirin ilçemizde sizlerle ve çok değerli çocuk konuklarımızla birlikte coşku ile kutladık.

Bugün başlattığımız 11. Erguvan festivalini de uluslar arası arenaya taşıyoruz. Yunanistan'dan, Estonya'dan Macaristan'dan, Bulgaristan'dan Arnavutluk'tan, Slovenya'dan, Sırbistan'dan halk oyunları ekipleri gelecek, biz onlara kültürümüzü tanıtacağız, sunacağız. Onlar da bize kendi kültürlerini tanıtacaklar.

Değerli hemşerilerim hepinizin bildiği gibi esnafımızın kan ağladığı, işsizliğin hat safhaya çıktığı, gençlerimizin bunalıma düştüğü, çiftçimizin köylümüzün büyük zorluklar yaşadığı imarları kapalı, beldeleri, köyleri, su kaynakları, ormanları elinden alınmış kolu kanadı kırılmış küçültülmüş, yoksullaştırılmış bir çatalca olmamıza rağmen, sorun ve problemlerimiz olmasına karşılık eğlenmek tabi ki bizimde hakkımız. Çatalca ve bölge insanımın da hakkı.

Sorunlarımız gerçekten çok büyük. Bunları tabi ki sizler de biliyorsunuz ama her olumsuzluğa rağmen sizler için çalışıyoruz çocuklarımızın geleceği için mücadele ediyoruz. Sorunlarımızı sizlerinde desteği ile hep birlikte çözeceğiz.

Halk için halkımızla beraber yola çıktık. Önümüze engeller çıkacaktır. Bu engelleri hep beraber ortadan kaldırmak, Çatalcalı olarak bizlere düşen görevdir, birlikte hareket ederek, dayanışma içerisinde bu sorunların önüne geçmek, sorunları aşmak hepimizin görevidir.

Hiç bir hak kendiliğinden verilmez. Ancak inanç ile direniş ile mücadele ile haklar elde edilir. İşte biz ilçe insanımızın hakkı olanları almak için bildiklerimizden doğrularımızdan, dürüstlüğümüzden inancımızdan asla ödün vermeden yolumuza devam ediyoruz.

Bıkmadan, usanmadan, yılmadan, yıkılmadan mücadelemizi görev süremizin sonuna kadar sürdüreceğiz, Çatalca'nın, Çatalca'da yaşayan siz hemşerilerimin yaşam haklarını savunmaya devam ediyoruz ve her zaman devam edeceğiz…

Çok değerli yurttaşlarım sizler her şeyin en iyisine, en güzeline, en mükemmeline layıksınız.

Bu nedenle sadece bir kaç sanatçı getirip bir kaç gece konserler düzenleyerek, eğlenip festival yapma niyetinde değiliz.

Sekiz gün sürecek olan festivalimizde, kültürün, sanatın bol tutulduğu, aydınlanmanın olduğu bir dizi etkinlik yapıyoruz.

Yağlı güreşlerden, halk oyunlarına, şiirden söyleşiye, tiyatrodan, kısa film gösterimlerine, fotoğraf ve resim sergilerinden, spor etkinliklerine, sünnet şöleninden Trakya düğün çalgıları ve yemek yarışmasına kadar her dalda bir etkinliğin yapıldığı dopdolu bir sekiz gün yaşayacağız.

Festivalimiz kapsamında aydınlanmanın, bilinçlenmenin de ana tema olduğu günleri yaşayacağız. Yarışmalarımızı, etkinliklerimizi siz halkımızın değerli destekleri ile beraberce, el birliği ile gönül birliği ile kardeşlik ile dostluk ile gerçekleştireceğiz.

Çatalca'nın ve Çatalcalının menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımıza kimseden çekinmeden ve yılmadan devam edeceğiz

Bugün festivalimizin meşalesini yaktık. Umut ediyorum ki, bu meşale hem aydınlanma, hem de kültür ve sanat festivali olan, çatalca belediyesi 11. Erguvan festivalinin parlayan ışığı olur.

Yaktığımız meşale çatalca insanının yüreğindeki sevgi ateşi, gözlerindeki pırıltı olacaktır.

Çatalca'mın, bölgemizin, ülkemizin güzel insanları, çok değerli hemşerilerim;

Tüm bu duygu ve düşüncelerim ile sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Festivalimizin tüm çatalca halkı adına ülkem ve insanlık adına hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek,

Sizleri dostluğun eğlencenin, kültürün, sanatın ve aydınlanmanın beşiği olma yolunda ilerleyen erguvan festivalinin akışına bırakıyorum.

Hepiniz sağ olun, var olun… Yolumuz ve yolunuz açık olsun saygı ve sevgilerimle…" dedi.

Başkan Cem Kara'nın konuşmasının ardından Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek bir konuşma yaptı. İl Başkanı Şimşek;

" tüm Çatalca'yı saygı ve sevgiyle selamlıyorum, sizlere kendi selamımın yanı sıra, bir selam daha getirdim. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun selamını getirdim. Sevgili Çatalcalılar, belediyecilikte insanların doğumundan ölümüne kadar yanında olmak vardır. Belediyecilik, temizlik demektir, yol yapmak demektir.

Bunlar asıl olan görevlerdir ama belediyecilik ayrıca kültür ve sanat etkinliklerinin de yapılması demektir. Halka kültürü ve sanatı da aşılamak demektir. Kültür biriktirilip de tüketilen tek unsurdur. Her zaman edinilen kültüre ekleme yapılır. Bununla beraber insan daha da olgunlaşır, görüşleri, düşünceleri, insani ilişkileri pozitifleşir.

8 gün boyunca böylesine güzel ve de kapsamlı bir festival düzenleyen Belediye Başkanımız Cem Kara'yı yürekten tebrik ediyorum, katkı sunan emeği geçen herkesi kutluyorum. 11. Erguvan Festivalinin Çatalca'ya ve Çatalca Halkına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum " dedi.

Konuşmaların ardından halkın da katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda festival meşalesi yakıldı. Meşalenin yakılması sonrasında katılımcılarla birlikte festivalin açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve beraberindekiler festival alanına kurulan stantları gezdiler

Çatalca Belediyesi 11. Erguvan Festivalinin açılış programına Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Albay Nazım Can, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca CHP İlçe Başkanı Süleyman Kolcuoğlu ve yönetim kurulu, Silivri CHP İlçe Başkanı Selami Değirmenci, Çatalca Belediyesi CHP Meclis Üyeleri, Çatalca CHP İl Genel Meclisi Üyeleri, Sivil Toplum Örgütü Başkanları ve Yöneticileri, çeşitli oda başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çatalca Belediyesi 11. Erguvan Festivaline Görkemli Açılış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement