Denizli - Sağlık Bakanı Akdağ'dan Recep Bey Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Denizli - Sağlık Bakanı Akdağ'dan Recep Bey Tepkisi

Denizli - Sağlık Bakanı Akdağ\'dan Recep Bey Tepkisi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'recep Bey' Diye Hitap Eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Yüklendi. Bakan Akdağ, "sayın Sözü Ağzına Yakışmıyor. Senin Ağzına Sayın Recep Tayyip Erdoğan Demek Hiç Yakışmaz. Ama Biz Sana Sayın Kılıçdaroğlu Demeye Devam Edeceğiz, Çünkü Bizim Terbiyemiz Böyle Gerektiriyor" Dedi.

08.06.2010 04:19

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'Recep Bey' diye hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi. Bakan Akdağ, "Sayın sözü ağzına yakışmıyor. Senin ağzına Sayın Recep Tayyip Erdoğan demek hiç yakışmaz. Ama biz sana Sayın Kılıçdaroğlu demeye devam edeceğiz, çünkü bizim terbiyemiz böyle gerektiriyor" dedi.

Denizli'ye sabah saatlerinde gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Karahayıt Colossae Otel'de, Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı AK Partili Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Fazıl Necdet Ardıç, Kaymakamlar ile özel ve kamu hastanelerinin yöneticileri ile toplantı yaptı. Bakan Akdağ, kentteki sağlık çalışmalarıyla ilgili bilgi alıp, sorunları birinci ağızdan dinledi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıdan sonra açıklamalarda bulunan Akdağ, " Türkiye'nin her tarafında olduğu gibi Denizli'de de çok fazla sezeryanla doğum var. Sezeryan çılgınlık halini aldı. Özel hastaneler ve kamu hastanelerini Denizli'de de bir kez daha uyardık. Sezeryan oranı çok yüksek. Bir kez daha uyarıyorum; sezeryan demek, ameliyat demektir. Normal doğum, anne ve bebek için daha doğru. Ancak, anne ya da bebekte risk varsa sezeryana başvurulmalıdır. Türkiye, sezeryan çılgınlığından vazgeçmelidir" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NA YÜKLENDİ

Toplantının ardından Bakan Akdağ, Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Türkiye buluşmaları' adlı konferansa katıldı. Salonu dolduran yaklaşık 700 partiliye hitap eden Bakan Akdağ, konuşmasının önemli bir bölümünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

CHP'nin sosyal demokrat ve halkçı olduğuna kimsenin inanmadığını söyleyen Bakan Akdağ, "İnsafsız adam. Ne hakkın var insanlara iftira atmaya, karalamaya. Gömlek almış, soruyorlar, kendi parasıyla aldığını söylüyor. Suçladığın, iftira attığın insanlar, aldıklarını başkasının parasıyla mı alıyor, insafsız herif. Ben kendisine çakma yolsuzluk dedektifi diyorum. İpe sapa gelmez konular ve dosyaları getirip meclise sunuyor. Kendini acındıracak hale düşürüyor. Sen SSK Genel Müdürlüğü yaparken, bu halk hastane ve SSK binalarının önünde sürünüyordu. Bir yolsuzluk edebiyatıdır gidiyor. Sen ne zaman iktidar olsan, bu millet fakirleşiyor. Yahu sen yoksul isen, bu millet de mi yoksul kalsın. Biz 1950'li yılları eleştiriyoruz, o zamanın şartları öyleydi, geçmişe dönmeyin diyorlar. Eee, siz daha da geçmişe gidip Atatürk'ü sahipleniyorsunuz ama. Atatürk, bu milletin ortak değeri değil mi? Atatürk, sizin Atatürkünüz mü, bu milletin Atatürk'ü. Bunların halkçı olduğuna falan inanmayın. Hadi oradan. Başına kasket takınca, milletin kafasına talip kuşu konacakmış. 1980 öncesi iktidar oldunuz millet mazot, ekmek ve yağ kuyruklarına girdi. İktidarımız, Türkiye'ye çağ atlattı. Üstelik ayaklarımızda ağır prangalar varken" dedi.

BAYKAL VE PARTİSİ ADINA ÖZÜR DİLESİN

CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, 7 Şubat 2008 tarihinde partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında, "Anayasa değiştirmek istiyorsanız, ölümü göze alacaksınız. ya Anayasayı değiştirip, kendi Anayasanızı oluşturacaksınız, ya da idamı göze alacaksınız" dediğini hatırlatan Sağlık Bakanı Akdağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nun değişen partisinin halkçı lideri ise Türk halkından özür dilemesi gerektiğini kaydetti.

Akdağ, "Türk halkından özür dilemelisin. Deniz Baykal'ın düşüncelerine katılmadığını göstereceksin. Anayasa değişikliği paketinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığınız itirazı geri çekeceksin. Önder Sav'ın etkisinden kurtulacaksın. Yap bunları, halkçı olduğuna hadi inanalım. Seninle halkçılığı tartışalım" diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Bilal Uçar, Bakan Akdağ'a nevresim takımı hediye etti. Bakan Akdağ, doğarken beyin kanaması geçirdikleri için engelli olan ikiz kardeşleri sevdi, sağlık sorunlarını sordu. Bakan Akdağ, iki miniğin tedavisi ile ilgileneceğini kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Denizli - Sağlık Bakanı Akdağ'dan Recep Bey Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement