Dha İstanbul Bülteni - 2 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 2

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDE 'BYLOCK' OPERASYONU: 12 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDIHaber-Kamera: Çağatay KENARLI - Sinan BİLGİLİ - İSTANBUL DHAİstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Marmara Üniversitesi'nde görevli aralarında doçent,...

03.11.2016 12:47

1- MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDE 'BYLOCK' OPERASYONU: 12 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI - Sinan BİLGİLİ - İSTANBUL DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Marmara Üniversitesi'nde görevli aralarında doçent, yardımcı doçent ve araştırma görevlilerinin bulunduğu akademisyenlere yönelik FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 'ByLock' operasyonu düzenlendi.

Polis ekipleri sabah saatlerinde İstanbul merkezli Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 5 ilde çok sayıda adrese yönelik eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda ilk belirlemelere göre Marmara Üniversitesi'nde görevli 12 akademisyen gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

-------

-Sağlık kontrolüne getirilenler

-Hastaneye girişleri

-Hastaneden çıkışları

-Detaylar

03.11.2016 - 11.37 Haber Kodu : 161103034

===========================

2- MALTEPE BELEDİYESİ'NİN KENTSEL DÖNÜŞÜM OFİSİ KURŞUNLANDI

Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül,

"Avcılar Belediye başkanımızın aracına isabet eden kurşun sonrası belediye ofisimize yapılan saldırı da manidar"

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ - İSTANBUL DHA

Maltepe Başıbüyük Mahallesi'nde bulunan Maltepe Belediyesi Kentsel Dönüşüm Bilgilendirme Ofisi kimliği belirsiz kişi yada kişilerce kurşunlandı.

Olay gece saatlerinde meydana geldi. 15 gün önce Maltepe Belediyesi tarafından açılan bilgilendirme ofisine kimliği belirsiz kişi yada kişilerce silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda ofiste maddi hasar meydana geldi. Olay yerine gelen polisler çevrede yaptığı incelemede mermi ve mermi kovanları buldu. Saldırı ile ilgili Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül, açıklama yaptı.

Morsünbül, "Dün Avcılar Belediye başkanımızın aracına isabet eden kurşun sonrası belediye ofisimize yapılan saldırı da manidar" dedi. Polis çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye alırken olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------

-Ofisin önünde bulunan patlamamış mermi (Özel)

-Ofisin önündeki bulunan boş kovan (Özel)

-Olay yeri polisinin çalışması

-Maddi hasar gören cam

-Başkan yardımcısının açıklama yapması

-Genel ve Detay

==============================

3- CHP'LİLERDEN AVCILAR BELEDİYE BAŞKANI BENLİ'YE "GEÇMİŞ OLSUN" ZİYARETİ

Avcılar Belediye Başkan Handan Toprak Benli,

"Bunlar demokrasimize atılan kurşundur. O nedendendir ki laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti bizim sevdamızdır. Bu sevdaya atılan kurşun hedefine ulaşamayacaktır. Kimse bizi bu sevdamızdan döndüremez"

CHP İstanbul İl Başkanı Canpolat,

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu mermili saldırıyı protesto ediliyoruz. Şu iyi bilinmelidir ki; Cumhuriyet Halk Partisi mermiler ve tehditlerle geri adım atacak bir parti değildir. Tam tersine her türlü saldırının karşısında örgütümüz olarak dim dik ayaktayız, birlikteyiz, daha çok kararlıyız ve ısrarlıyız'

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN/ İstanbul DHA

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat ve bir grup partili, evinin önünde makam aracına kurşun isabet eden Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli'ye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Cemal Canpolat, "Dün akşam belediye başkanımızın aracına atılmış bir kurşundan dolayı ziyarete geldik. Başta genel başkanımızın önüne mermi atıldı, Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'ın herkesin gözü önünde ayağına ateş edildi. Dün akşam da Avcılar Belediye Başkanımızın aracına nedeni ve niçin belli olmayan bir ateş edildi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu mermili saldırıyı protesto ediliyoruz. Şu iyi bilinmelidir ki; Cumhuriyet Halk Partisi mermiler ve tehditlerle geri adım atacak bir parti değildir. Tam tersine her türlü saldırının karşısında örgütümüz olarak dim dik ayaktayız, birlikteyiz, daha çok kararlıyız ve ısrarlıyız. Bu gerici güruha karşı daha kararlı mücadele edeceğimizin bilinmesini özellikle istiyorum. Bırakınız belediye başkanımızı herhangi bir üyemize atılacak bir fiskenin hesabı çok ağır olacaktır, bunun hesabını mislisiyle soracağımızı özellikle bilmenizi istiyorum" dedi.

"SİNDİRME POLİTİKASIDIR"

"Bunun amacı referanduma gitmek üzere olan bir tarafta muhalif basını susturmak, diğer tarafta Cumhuriyet Halk Partisi'nin aktif kadrolarını döverek mermi atarak sindirme politikasıdır. Tam tersi sinmeyeceğiz" diyen Canpolat, "Şu iyi bilinmelidir ki; biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün akşam 100 bin denek üzerinde yapılan bir ankette İstanbul'da birinci partiyiz. Bu birinci parti olmamızı bu tür baskılarla sindirmeye çalışan AKP ya da yandaşları ya da onların beslediklerini bir kez daha buradan AKP'yi uyarıyoruz; bu beslemelerinizi çekin geri. Eğer bu beslemelerinizi çekmediğiniz takdirde Cumhuriyet Halk Partisi olarak kararlılığımız bunun mislisiyle olacaktır" ifadesini kullandı.

"BUNLAR DEMOKRASİMİZE ATILAN KURŞUNDUR"

Partililere ziyaret ve desteklerinden dolayı teşekkür eden Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli ise, "Dün akşam herkesin evine döndüğü saatte evimizin önünde aracımıza bir saldırı olmuştur. Bu saldırının nezdinde başka Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na atılan kurşunu, Genel Başkan Yardımcımız Bülent Tezcan'a atılan kurşunu kınıyorum. Maganda kurşununu, yorgun kurşunu ve kör kurşunu atanları kınıyorum. Bunlar demokrasimize atılan kurşundur. O nedendendir ki laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti bizim sevdamızdır. Bu sevdaya atılan kurşun hedefine ulaşamayacaktır. Kimse bizi bu sevdamızdan döndüremez" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Geçmiş olsun ziyaretine gelen partililer

-Cemal Canpolat'ın açıklaması

-Handan Toprak Benli'nin açıklaması

-Genel ve detaylar

03.11.2016 - 12.25 Haber Kodu : 161103057

===============================

3- GAZETECİ METE AKYOL VEFAT ETTİ

İstanbul,

Gazeteci Yazar Mete Akyol, 81 yaşında hayatını kaybetti.

Basın Şeref Kartı sahibi Mete Akyol, tutuklu bulunan gazetecilere destek amacıyla Silivri cezaevi önünde evinden getirdiği sandalyesine oturarak "umut nöbeti"ni başlatmıştı.

Görüntü Dökümü:

----------------

ARŞİV

-Akyol, Silivri Cezaevi önündeki nöbeti

03.11.2016 - 12.32 Haber Kodu : 161103058

==============================

4- ULAŞTIRMA BAKANINDAN GSM OPERATÖRLERİNE ÇAĞRI

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,

"İstiyoruz ki her operatör ayrı ayrı yatırım yapıp, ayrı ayrı kullanıcısına sunmasın. Altyapıyı ortak kullanabilelim, bundan ortak yararlanabilelim. Bu sektörün yatırım ihtiyacı olan yaklaşık 15-16 milyar dolar yerine, ortak altyapı ile birlikte 5 milyar dolarla bu sektörde insanımızın ihtiyacını karşılamış olalım"

"Biz özellikle bu ortak altyapının kullanılması ve kullanıcıların daha ekonomik şekilde yararlanmasının yanı sıra ülke çapında elektronik haberleşme altyapı bilgi sistemi kurulum çalışmalarını da yürütüyoruz"

"Yeni bir uydu TÜRKSAT 6A'yı da yerli katkıyla, yerli mühendislerin katkısıyla, yerli üreticilerin katkısıyla geliştirmek ve inşallah uzaya göndermek adına da çalışmalarımızı sürdürüyoruz"

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Davos Dünya İletişim Forumu"na katıldı.

İstanbul Üniversitesi'nde düzenlenen forumun açılış töreninde bir konuşma yapan Bakan Arslan, GSM operatörlerine ortak altyapı çağrısı yaparak, "Bu sektörün önemli bir altyapısı, fiber optik altyapısının olmazsa olmaz olduğunu öngörüyoruz ki 88 bin kilometrelik bir yapıdan, bugün 280 bin kilometrelik bir altyapıya erişmiş durumdayız. Ancak özellikle altyapının ortak kullanımı, altyapının verimli kullanımı konusunda çok ciddi çalışmalarımız var. İstiyoruz ki her operatör ayrı ayrı yatırım yapıp, ayrı ayrı kullanıcısına sunmasın. Altyapıyı ortak kullanabilelim, bundan ortak yararlanabilelim. Bu sektörün yatırım ihtiyacı olan yaklaşık 15-16 milyar dolar yerine, ortak altyapı ile birlikte 5 milyar dolarla bu sektörde insanımızın ihtiyacını karşılamış olalım. Sadece rakamsal veriler çok anlamlı olmayabilir. Biz özellikle bu ortak altyapının kullanılması ve kullanıcıların daha ekonomik şekilde yararlanmasının yanı sıra ülke çapında elektronik haberleşme altyapı bilgi sistemi kurulum çalışmalarını da yürütüyoruz. Bu çalışmayı kısa sürede bitireceğiz, fiber altyapının elektronik ortamda takibini de sağlar hale geleceğiz" diye konuştu.

İKİ YENİ UYDU

Bakan Arslan, "Sektörümüzün önemli kuruluşlarından biri olan TÜRKSAT marifetiyle sadece mevcut uydularla yetinmiyoruz. Üzerine iki tane daha uydunun ilave edilmesiyle ilgili ihale süreçlerini başlattık. İnşallah 2018'in sonun bir tanesini, TÜRKSAT 5A'yı, 2019 sonunda TÜRKSAT 5B'yi inşallah uyduya göndereceğiz ve kullanıcılarımızın hizmetine sunacağız. Bunlarla da yetinmiyoruz. Yeni bir uydu TÜRKSAT 6A'yı da yerli katkıyla, yerli mühendislerin katkısıyla, yerli üreticilerin katkısıyla geliştirmek ve inşallah uzaya göndermek adına da çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

"İLETİŞİM ALTYAPISINI KESEMEMEKTEN KAYNAKLI"

Ulaştırma Bakanı Arslan, 15 Temmuz darbe girişimi konusunda da değerlendirmelerde bulunarak şunları kaydetti:

"O gece meydanlara inmenin altında, herkesin aynı anda sokaklara çıkarak milli iradesine sahip çıkmasının altında çok önemli bir şey vardı. O da tam da bu sektörün konusu olan iletişim. Onlar zannettiler ki çıkıp TRT'de bir bildiri okumakla, okutmakla bu insanları kandırabileceklerini düşündüler. Halbuki olmadı. İletişim sayesinde, iletişimin geldiği nokta sayesinde ve Türkiye'nin krizlerden aldığı dersler çerçevesinde, altyapısını çeşitlendirerek, bütün yayınların o gün insanların evine gitmesini sağlamasını hesaba katmadılar. Özellikle internet altyapısı konusunda, sanal dünya konusunda Türkiye'nin geldiği nokta ve bu iletişim altyapısını kesememekten kaynaklı… İnsanların o akşam, doğru bilgilenerek, kirli bilgilerden ari bir şekilde iradesine sahip çıkacağını hesaba katmadılar"

Görüntü Dökümü:

-------------------

Arslan'ın açıklamaları

Detaylar

03.11.2016 - 11.26 Haber Kodu : 161103031_

==============================

5- GÖNÜL ÜLKÜ ÖZCAN'IN CENAZESİ ADLİ TIP KURUMU'NDAN ALINDI

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA

Ünlü tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'ndan alındı.

85 yaşında vefat eden Özcan'ın torunu Tarık Ündüz, "Dün akşam saatlerinde prova çıkışı haberi aldık. Çok derin üzüntü içindeyiz. Tek tesellimiz rahmetli dedemle buluşmalarını düşünmek. Çok üzüntülüyüz. İnsanlardan gelmen güzel mesajlar bizi ayakta tututyor. Onların bıraktığı bu mirasa, - maddi mirastan bahsetmiyorum-, elimizden geldiği kadar hayat biçimimize de dikkat edeceğiz. Silivri'de yaşıyordu. Şehir kalabalığından uzak rahat yaşamak istiyordu. Yanında 24 saat kalan bir hanımefendi vardı" diye konuştu.

Ündüz, Özcan'ın cenazesinin Adli Tıp Kurumu'na neden getirildiğiyle ilgili bir soruya, "Şüphelendiğimiz hiçbirşey yok. Sadece yanındaki hanımefendiyle olduğu için, o anda sadece 2'si olduğu için öyle uygun görmüşler. Burdan nakil olacak" yanıtını verdi. Ündüz, "Otopsi işlemi olacak mı?" sorusuna ise "Bildiğim kadarıyla yok" yanıtını verdi.

Özcan'ın cenazesi işlemlerin tamamlanmasından sonra Karacaahmet Gasilhanesi'ne götürüldü. Özcan'ın burada eşi Gazanfer Özcan'ın yanına defnedileceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Ündüz ile röp

-Cenaze aracının çıkışı

-Adli Tıp Kurumu

-Detaylar

03.11.2016 - 12.31 Haber Kodu : 161103048

===========================

6- ÇALIŞMA VAADİYLE GETİRDİKLERİ KADINLARI FUHUŞA SÜRÜKLEYEN 4 KİŞİ YAKALANDI

Haber-Kamera: Ali AKSOYER/İSTANBUL,

İstanbul'da yurt dışından çalışma vaadiyle getirdikleri kadınları fuhuşa zorladıkları iddia edilen 4 kişi polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin erkeklere pazarladığı 5'i Özbekistan, 1'i Türkmenistan uyruklu 6 kadın kurtarıldı. Kadınların sınır dışı edileceği belirtilirken, şüpheliler adliyeye sevk edildi.

ÖNCE 6 KADIN KURTARILDI

Şişli'de bir evde fuhuş yapıldığı ihbarı alan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler evi takibe aldı. Yapılan takip ve izleme sırasında eve çok sayıda erkeğin girip çıktığı tespit edildi. Bunun üzerine ekipler eve baskın yaptı. Baskın sırasında evde bulunan Özbekistan uyruklu 4 kadın gözaltına alındı. Bu eve çok yakın başka bir eve yapılan baskında da Türkmenistan ve Özbekistan uyruklu iki kadın daha yakalandı.

KADINLAR "BİZİ ÇARESİZ BIRAKTILAR"

Ahlak ve Kumar Büro Amirliğine getirilen kadınların mağdur olarak ifadeleri alındı. Kadınlar polise, ülkelerinden sözde markette çalışmak için geldiklerini belirterek, "Burada bize 'şu an iş yok' dediler. Günlerce beklettiler. Yanımızdaki para bitince çaresiz kaldık, geri dönecek bile paramız yoktu, fuhuş yapmak zorunda kaldık. Müşterileri onlar bulup gönderiyorlardıö dediler.

4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polis bu ifadeler üzerine kadınları yurt dışından getirdikleri tespit edilen 4 kişinin isim belirlendi. Kenan D., Mehmet A. Kemal K. ve Engin G. düzenlenen operasyonla yakalandı. Polis yaptığı çalışmada insan ticareti yapan kişilerin çalışma yöntemlerini de belirledi. Şüphelilerin Özbekistan'daki suç ortakları aracılığı ile çalışacak kadınları bularak turist vizesi almalarını sağlayıp İstanbul'a gelmelerini sağladıkları daha sonra onları havalimanında karşıladıkları öğrenildi. Kadınları bir eve yerleştiren şüphelilerin yanlarına getirdikleri para bitene kadar onları oyaladıkları belirledi. Kadınların yanlarındaki paranın bitmesinin ardından şüphelilerin çaresiz kalan kadınları fuhuşa yönlendirdiği ortaya çıktı.

3 KİŞİ TUTUKLANDI

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Kenan D., Mehmet A., ile Kemal K., tutuklandı. Kaçak olarak Türkiye'de bulunan kadınlar ise sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şubesi'ne gönderildi.

Görüntü Dökümü:

-------

-Şüphelilerin adliyeye sevki

03.11.2016 - 11.51 Haber Kodu : 161103036

================================

7- TÜRK ÖĞRENCİ, BİLİM VE TEKNOLOJİ YARIŞMASINDA DÜNYA BİRİNCİSİ OLDU

Bilim ve teknoloji yarışmasında dünya birincisi olan Naim Harun Çerkezi, Brezilya'dan İstanbul'a geldi

Naim Harun Çerkezi,

"Projem buhar makinelerini kullanarak 3 boyutlu görsel sistem elde etmekti, bu konuda başarı sağladık"

Okyanus Kolejleri Eğitim Teknolojileri Bölüm Başkanı Doğanay,

"2 yıllık bir çalışma ile altın madalyanın sahibi olduk"

Haber-Kamera: Hüseyin ASLIYÜCE/ İstanbul DHA

31. Mostratec Uluslararası Bilim ve Teknoloji Yarışması'nda dünya birincisi olan Naim Harun Çerkezi yurda döndü.

Brezilya'nın Novo Hamburgo şehrinde 25-30 Ekim tarihlerinde düzenlenen yarışmada "Buharla değişen Boyutlar" projesi ile dünya birincisi olan Harun Çerkezi, Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli seferi ile dün gece İstanbul'a geldi. Bu yıl 21 farklı ülkeden toplam 800 projenin 13 ayrı kategoride yarıştığı Mostratec Uluslararası Bilim ve Teknoloji Yarışması'nda "Buharla değişen Boyutlar" isimli projesi ile mücadele eden Okyanus Koleji 12'nci sınıf öğrencisi Naim Harun Çerkezi, altın madalyanın sahibi oldu. Şampiyon öğrenci Naim Harun Çerkezi, Okyanus Kolejleri Kurumsal İletişim Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Sönmez Cengiz, Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi (BARGEM) Proje Koordinatörü Duygu Celebcioğlu Yavuz, Avrupa Bölgesi Lise Müdürü Mesut Mugan tarafından Atatürk Havalimanı'nda büyük bir coşku ile karşılandı. Öğrenci ve öğretmen başarılarından dolayı havalimanında alkışlarla karşılanıp çiçek takdim edildi.

"OKYANUS KOLEJLERİ İLE YENİ PROJELER YAPMAK İSTİYORUM"

Brezilya'da 21 ülkenin katıldığı bir yarışmadan geldiğini hatırlatan Naim Harun Çerkezi, "Orada ülkemi temsil etmek benim için bir onurdu. Projem buhar makinelerini kullanarak 3 boyutlu görsel sistem elde etmekti, bu konuda başarı sağladık. Yeni hedeflerim doğrultusunda Okyanus Kolejleri ile beraber çalışarak yeni projeler yapmak istiyorum" dedi.

Okyanus Koleji'nin kendisine her türlü destekler sağladığını söyleyen Çerkezi, "Özellikle Bilimsel Araştırma Geliştirme Merkezi (BARGEM) Duygu Celebcioğlu'na Haluk hocaya ve bütün Okyanus Koleji ailesine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

EĞİTİM TEKNOLOJİLERİ BÖLÜM BAŞKANI DOĞANAY: "2 YILLIK BİR ÇALIŞMA İLE ALTIN MADALYANIN SAHİBİ OLDUK"

Eğitim Teknolojileri Bölüm Başkanı Mete Doğanay ise "Projemiz soğuk su buharları ile 3 boyutlu görüntü işleme ile ilgili yani gelecekteki televizyonların temelini atmış olduk böylelikle" şeklinde konuştu.

"Buharla değişen Boyutlar" projesinin BARGEM birimi ile 2 yıllık bir çalışma sonunda doğduğunu kaydeden Mete Doğanay şöyle konuştu: "Kısa südre doğmuş bir çalışma değil. Çalışmalarımızı 2 yıllık bir süre içerisinde tamamladık sonrasında kabul gördük ve gidip altın madalya ile döndük. Öğrencilerimiz malum bitmiyor, kurumumuz sürekli büyüme içerisinde yeni öğrencilerle daha da başarılara imza atacağız."

"BUHARLA DEĞİŞEN BOYUTLAR" PROJESİ HAKKINDA Okyanus Koleji 12. sınıf öğrencisi Naim Harun Çerkezi yaptığı proje 2 boyutlu olan görüntüleri kendi tasarladığı soğuk buhar sistemleriyle 3 boyutlu görüntü olarak aktarabiliyor. Ekonomik açıdan uygulanması kolay olan ve birçok alanda uygulanabilen bu yöntem, özellikle eğitim sisteminde birçok dersin konu anlatımına entegre edilebiliyor. Öğrencilerin dersi daha bütünsel olarak algılamaları ve teknolojiyi farklı ve eğlenceli yöntemlerle öğrenmeleri sağlanabilir. Naim Harun Çerkezi, projesinde materyal olarak geliştirdiği bilgisayar programını, soğuk buhar sistemlerini ve projeksiyonu kullanarak görüntüleri sanki yanınızdaymış gibi hissetmenizi sağlıyor.

Görüntü Dökümü:

-----------

Naim Harun Çerkezi ve Mete Doğanay'ın karşılanmaları

-Çiçek verilmesi

-Naim Harun Çerkezi'nin açıklamaları

-Mete Doğanay'ın açıklamaları

-Fotoğraf çekimi

03.11.2016 - 11.38 Haber Kodu : 161103035

================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement