Kaymakamdan Şehitleri Anma Gününde Anlamlı Konuşma - Son Dakika
Güncel

Kaymakamdan Şehitleri Anma Gününde Anlamlı Konuşma

Kaymakamdan Şehitleri Anma Gününde Anlamlı Konuşma

Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, vatanı uğruna Türkiye'nin dört bir yanında şehit düşen asker, polis, öğretmenlerin isimlerinin saymakla bitmeyeceğini söyledi.

18.03.2015 12:16  Güncelleme: 12:28

Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, vatanı uğruna Türkiye'nin dört bir yanında şehit düşen asker, polis, öğretmenlerin isimlerinin saymakla bitmeyeceğini belirterek, "Şehit ve gazilerimiz saymakla bitmiyor, bitmeyecek de. Bu vatan için bir ölür bin diriliriz. Vatanı sevmek bedel ister ve bu zorlu çetin bir yoldur. Çetin yollar ise yufka yüreklilerle aşılmaz" dedi.

18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. yıl dönümü dolayısıyla Ürgüp ilçesinde tören düzenlendi. Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Adem Aydın, Belediye Başkanı Fahri Yıldız, İlçe Emniyet Müdürü Zafer Akpınar, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Ürgüp Kaymakamlığı, Ürgüp Kilis Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı adına Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı.

Törende daha sonra Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı bir konuşma yaptı. Balcı, Ürgüp Kaymakamlığı Şehitler ve Gaziler Defterine yazdığı satırları okudu.

Konuşmasında 13 sene bir fiil vatanı için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terör örgütüyle mücadele edip sayısız çatışmaya girmiş bir babanın oğlu, askerliğini bir sınır görevi olan Hakkari Çukurca Taktik Jandarma Alayında yapmış bir Türk genci ve 6. sınıf Kaymakamlık görevini Tunceli'nin Pülümür ilçesinde yapmış bir mülki idare amiri olarak bu satırları yazdığını kaydeden Balcı, "Biz Mardin'in Savur ilçesinde tehditle 'İstiklal Marşını bu okulda söyletmeyeceksiniz' diyen terör örgütüne karşı dik durup inadına İstiklal Marşımızı sabah akşam öğrencilerine söyletip şehit olan Ali Yıldız, Erol Ercan, Mehmet Zeki Ödük, Mehmet Çatalkaya öğretmenleriz. Biz 4 Haziran 2007' de 30 ayrı noktadan yoğun ateşle Tunceli Pülümür Kocatepe Jandarma Karakoluna saldıran teröristlere karşı saatlerce çatışıp bayrağını korumak uğruna şehir olan Erdem Erkaçtı, Eraslan Güngür, Burhan Yalçın, Emrah Kayadelen, Mustafa Arslan, İlhan Sağlam, Eyüp Yabangülü Jandarma erleriyiz. Biz Şırnak Cizre de inatla görevini icra ederken Şehit olan Polis Özel Harekat Komiseri Erol Bal'ız. Biz Tunceli'de hayatını vatanı koruma adına inadına arazide geçirdiği sırada çatışmada 5 mermi yemiş kahraman gazimiz Jandarma Özel Harekat komutanlarından Özhan Görgülüaslan Yüzbaşıyız, biz Çanakkale' de 57. Alayız, biz Sarıkamış Allahuekber dağlarında 90 bin şehidiz, biz Teşkilatı Mahsusada Kuşcubaşı Eşref, Mehmet Akif Ersoy'uz. Görüldüğü gibi Asker, Polis, Öğretmen Şehit ve Gazilerimiz saymakla bitmiyor bitmeyecek de. Bu vatan için bir ölür bin diriliriz. Vatanı sevmek bedel ister ve bu zorlu çetin bir yoldur. Çetin yollar ise yufka yüreklilerle aşılmaz" dedi.

Kaymakam Balcı'nın konuşmasının ardından buradaki tören sona erdi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaymakamdan Şehitleri Anma Gününde Anlamlı Konuşma - Son Dakika


Advertisement