Türk Dünyası Üniversite Spor Oyunları Ankara'da Start Aldı - Son Dakika
Güncel

Türk Dünyası Üniversite Spor Oyunları Ankara'da Start Aldı

Türk Dünyası Üniversite Spor Oyunları Ankara\'da Start Aldı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile Gazi Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "1. Türk Dünyası Üniversite Spor Oyunları", Gazi Üniversitesi'nde start aldı.

26.10.2010 23:20

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK: "DÜŞLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ile Gazi Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "1. Türk Dünyası Üniversite Spor Oyunları", Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen törenle start aldı.

Gazi Üniversitesi Rektörlük binası önündeki Atatürk ve Gençlik Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan oyunların açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gazi Spor Tesislerindeki resmi geçit ile devam etti. Törende, Seğmenler ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösteri yaptı.

Türk dünyası üniversite gençliğini uzun zamandır bir araya getirmek istediklerini, ancak bunu bu sene gerçekleştirebildiklerini belirten Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Kemal Tamer, "Kendi üniversitemde bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Bunun bir başlangıç olmasını ve sonsuza kadar sürmesini diliyorum" diye konuştu.

Aynı soydan, aynı kökten gelen Türk dünyasını bir araya getirmenin kendileri için bir hayal olduğunu ve şimdi bu hayali gerçekleştirdiklerini belirten Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rıza Ayhan ise, "Üniversitelerimizin kapılarını açtık birlik olalım diye. Bunun karşılığını bugün görüyoruz. Spor rekabettir, kazanmaktır, ama spor, kardeşlik, dostluk ve huzurun da kaynağıdır. Organizasyonun kardeşlik, dostluk ve huzur getirmesini diliyorum" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, "Çok mutluyum. Bunu senelerdir düşlemişimdir, ancak bir türlü kısmet olmamıştı. 2011'de gerçekleştirmek için birçok görüşme yaptım ve söz aldım, fakat hocam benden önce bunu başardı. Hocamı kutluyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Gökçek, balonları uçurarak oyunların açılışını yaptı.

31 Ekim'e kadar devam edecek oyunlarda Türkiye, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yer alacak. Türk dünyasındaki ülkeler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin amaçlandığı "1. Türk Dünyası Üniversite Spor Oyunları" organizasyonu geleneksel hale

getirilmek isteniyor.

Organizasyonda voleybol (bayan), basketbol (erkek), masa tenisi (bayan ve erkek), satranç (bayan ve erkek), güreş (erkek-grekoromen 60-66-74-84-96

Kg-serbest 60-66-74-84-96 Kg) branşlarında müsabakalar gerçekleştirilecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Dünyası Üniversite Spor Oyunları Ankara'da Start Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement