Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

29.08.2015 16:02

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Erdoğan, "Terör örgütleriyle birlikte hareket eden paralel devlet yapılanmaları, ülkemizin ve milletimizin geleceğini tehdit etmektedir. Bin yıldır bu coğrafyada nice düşmanları yenmiş, nice ihanet çetelerini çökertmiş olan aziz milletimiz, elbette bölücü terör örgütünün de onun maşası haline dönüşen paralel devlet yapılanmalarının da üstesinden gelecektir" değerlendirmesinde bulundu.

(12.38)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu,  30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, Türkiye'yi kirli hesaplarla, şiddetle, terörle, tedhişle zayıf düşürmeye çalışan güç odaklarının emellerine asla ulaşamayacağını ve millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklarını bildirdi.

(13.51)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Davutoğlu'nun mesajları şöyle:

(Anayasa'nın 114. maddesi çerçevesinde kurulacak Geçici Bakanlar Kurulu'nda görev alması için teklif götürdüğü kişilerden gelen cevap mektuplarına ilişkin) Gelen mektupları bir hatıra olarak saklayacağım her biri ayrı bir mantığı yansıtıyor. Bazılarının içten içe bir vicdani muhasebe yaptığını, bazılarının nezakete itina gösterdiğini, bazılarının farklı bir tavır sergilediğini, bazılarının ders vermek için bunu bir fırsat olarak gördüğünü tarihe kayıt düşmek için, hepsi de bir tavırdır.

Türkiye'den her rengin temsil edildiği, sağ ve sol, Kürt, Türk, Alevi, Zaza, MHP'li BBP'li, HDP'li, gençliğinde muhtemelen birbiri ile karşı karşıya durmuş ama şimdi aynı masa etrafında Türkiye'nin geleceğini konuşacak birçok ismin bir arada olduğu iyi bir kabine oluştuğu kanaatindeyim.

Liste tamamen benim tarafımdan hazırlanmıştır ama Cumhurbaşkanımızın tabii ki onay makamı olarak görüşleri olmuştur, istişare etmişizdir.

Sayın Türkeş, Milliyetçi Hareket Partisi'nin milletvekili olarak anayasanın gerektirdiği bir vazifeyi yapmak üzere 'evet' dedi, AK Parti'ye geçmek üzere 'evet' demedi. Onun için sormadım, konuşmadık. 'Siz partiden ihraç edilirseniz ne olur' diye düşünmem ben. Çünkü o zaten böyle bir ihtimali göz önüne alarak, dirayetli, cesur bir karar almış. Alternatifini düşünerek o kararı almamış.

Bu göreve giren AK Parti'ye girmiş olmuyor. Bu geçici bir görev anayasanın öngördüğü ve burada herkes o kuralın gereği olarak orada.

-Muhtemelen pazartesi ya da salı ilk Bakanlar Kurulu toplantısını yaparız. O Bakanlar Kurulu toplantısında da tablo netleşir.

(01.16-01.24-01.39-01.57-02.23-02.37-02.49)

4- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Her şeye yok diyen bir anlayış. Koalisyon zaten dört şart üzerine konuştuk, 'bu olmayacağı için bunun zemini yok koalisyonun kurulamayacağı anlaşılıyor' dedi, Sayın Bahçeli. O kapıyı kapattı. Seçim hükümeti olsun, birlikte seçime gidelim, azınlık hükümeti kurulsun, seçim kararı alınsın. Her şeye yok, yok, yok. Peki, bu nasıl bir siyaset tarzıdır. 'Mr. No, Bay Hayır'. Her şeye hayır" dedi.

(13.52)

5- Bülent Arınç Başbakan Yardımcılığı görevini Tuğrul Türkeş'e devretti.

(10.22)

6- Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından oluşturulan Geçici Seçim Hükümeti'nde 6 siyaset bilimci, 5 mühendis, 4 ekonomist, 2 avukat yer aldı.

(13.39)

7- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Geçici Bakanlar Kurulu'nda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı görevine getirilen Cenap Aşcı, görevi Nurettin Canikli'den devraldı.

(01.44)

8- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Geçici Bakanlar Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine getirilen Ahmet Erdem, görevini Faruk Çelik'ten devraldı.

(12.53)

9- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı Geçici Bakanlar Kurulu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Yalçın Topçu, görevini Ömer Çelik'ten devraldı.

(14.40)

10- Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından oluşturulan Geçici Seçim Hükümeti'nde 6 siyaset bilimci, 5 mühendis, 4 ekonomist, 2 avukat yer aldı.

(13.28)

11- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Seçim hükümetinde 2 HDP'li bakan varsa bunun bütün sorumluluğu Devlet Bahçeli'nindir. Hiç bize 'AK Parti ile HDP beraber oldu, koalisyon yaptı' denmesin. Anayasa her şeyi açıkça yazmış" dedi.

(14.47)

12- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 14 Ağustos'ta teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede dün şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Özata'nın cenazesi, gözyaşları arasında defnedildi.

(14.45)

13- Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanların ardından yaraların sarılması için 862 personel, 282 iş makinesi ve 2 helikopterle çöp ve molozların temizlenmesi çalışmaların yürütülüyor.

(12.16)

14- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası cinsinden tesis edilen zorunlu karşılıklara ödenen faiz oranlarında, 1 Eylül,1 Ekim ve 1 Aralık'ta 50'şer olmak üzere toplamda 150 baz puan artırıma gitti.

(11.26)

15- Şanlıurfa'da AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığına düzenlenen bombalı saldırı ve hastanenin acil servisinde görevli iki polis memurunun şehit edilmesine ilişkin 2 kişi gözaltına alındı.

(15.31)

16- Suriye'nin üç ayrı bölgesinde rejim güçleri ve Hizbullah ile silahlı muhalifler arasında 2 gün önce ilan edilen ateşkes sona erdi. Ahraru'ş Şam saha komutanlarından Ebu Abdurrahman, rejimin tutuklu kadın ve çocukları serbest bırakmaması nedeniyle ateşkesi sona erdirdiklerini belirtti.

(13.38)

17- Fenerbahçe, son açıklanan aday kadrolara göre futbolda Türk Milli Takımlarına 10 oyuncuyla en fazla futbolcu gönderen kulüp oldu.

(14.54)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement