Aa Günün - Son Dakika
Güncel

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuk olduğu AA Editör Masası'nda şu değerlendirmeleri yaptı: "Maalesef HDP'nin siyasi iradesinin pek de güçlü olmadığını bir kez daha görmüş olduk. Esas belirleyici olanın terör örgütü olduğunu, HDP'nin oradaki tavra göre kendini ayarladığını, bu kadar milyon insandan oy aldığı halde bunun hakkını veremediğini gördük" "HDP'ye oy verenler de bizim kardeşimiz, bu ülkenin vatandaşları, onlarla hiçbir sorunumuz yok. Asıl sorun HDP'yi yönetenler maalesef. Bu yönetenler, kendilerine oy verenlerin beklentilerini karşılayacak bir siyaset izleyemediler" "Teröre tepki gösteriyorum diye batıda yaşanan Kürt vatandaşlarımızın canına, malına kast edebilecek, zarar verebilecek bazı provokatif eylemler içine girenleri maalesef gördük. Bunu yapanlar terör örgütünün değirmenine su taşıyorlar" "1 Kasım seçimleri sonrasını ekonomik açıdan çok parlak görüyorum.

11.09.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konuk olduğu AA Editör Masası'nda şu değerlendirmeleri yaptı:

"Maalesef HDP'nin siyasi iradesinin pek de güçlü olmadığını bir kez daha görmüş olduk. Esas belirleyici olanın terör örgütü olduğunu, HDP'nin oradaki tavra göre kendini ayarladığını, bu kadar milyon insandan oy aldığı halde bunun hakkını veremediğini gördük"

"HDP'ye oy verenler de bizim kardeşimiz, bu ülkenin vatandaşları, onlarla hiçbir sorunumuz yok. Asıl sorun HDP'yi yönetenler maalesef. Bu yönetenler, kendilerine oy verenlerin beklentilerini karşılayacak bir siyaset izleyemediler"

"Teröre tepki gösteriyorum diye batıda yaşanan Kürt vatandaşlarımızın canına, malına kast edebilecek, zarar verebilecek bazı provokatif eylemler içine girenleri maalesef gördük. Bunu yapanlar terör örgütünün değirmenine su taşıyorlar"

"1 Kasım seçimleri sonrasını ekonomik açıdan çok parlak görüyorum. İnşallah Türkiye güçlü ve reformcu bir hükümetle büyüme hızını ve istihdamını çok daha farklı noktalara taşıyacak"

- "( Cizre'deki durum) Elimizden gelen tüm gayreti, sivillerimizin zarar görmemesi için harcıyoruz, harcamaya da devam edeceğiz. Sivillere olan hadisenin gerçek sorumlusu da terör örgütüdür"

(11.23/12.07/12.32/12.54/13.14)

2- Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının, Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK hedeflerine düzenlediği hava bombardımanında, en az 60 terörist etkisiz hale getirildi, Gara'daki en büyük mühimmat deposu da havaya uçuruldu.

(15.00)

3- Genelkurmay Başkanlığınca, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Dağlıca Hudut Tabur merkezine, Keri Tepe Hudut Bölgesine ve Pey Tepe Hudut Karakoluna eş zamanlı havan, uçaksavar ve keskin nişancı silahları ile saldırıda bulunulduğu, saldırının geldiği bölgeye ateşle karşılık verilmesi sonucu terörist ateşlerinin kesildiği bildirildi.

(13.26)

4- Ağrı Dağı'nda bölücü terör örgütü PKK mensuplarına karşı karadan ve havadan operasyon gerçekleştiriliyor.

(15.00)

5- Doğu ve Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere Türkiye genelinde PKK'lı terörist ve yandaşlarının güvenlik güçlerine karşı barikat kurmaları, molotof ve uzun namlulu silahlarla saldırıları ile iş makinesi yakması ve hendek açmaları İHA ve MOBESE'ler tarafından saniye saniye kaydedildi.

(15.54)

6- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, cuma hutbesinde "birlik, beraberlik ve kardeşlik" çağrısı yaptı.

(14.34)

7- Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde polislere terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda 3'ü polis 4 kişi yaralandı

Saldırıda yaralanan garson, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

-Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, saldırıyı düzenleyen terör örgütü PKK mensuplarının eşkalinin belirlendiği, yakalanmalarına yönelik kapsamlı çalışma yürütüldüğü bildirildi.

(09.24/10.36/13.12)

8- Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü yandaşlarının, güvenlik güçlerince öldürüldüğünü iddia ettiği bebeğin otopsisinde herhangi bir ateşli silah yarasına rastlanmadı.

(15.08)

9- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Bugün ikinci çeyrek büyümemiz yüzde 3,8 civarında çıktı. Üçüncü çeyrek büyümemiz bunun biraz daha altında olabilir ama dördüncü çeyrek büyümemiz çok daha yüksek olacak" dedi.

Zeybekci, "4. çeyrekte beklentimiz ihracatın da büyümeye katkı vermeye başlamasıyla, tabi rakam anlamında bir şey söylememeye çalışırız ama, 4. çeyrekte yüzde 4'lerin üzerinde bir büyüme bekliyorum" ifadesini kullandı.

(13.00/14.14)

10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  ağustostaki elektrik tüketiminin geçen yıl aynı ayda gerçekleşen tüketime oranla yüzde 3,2 artış göstererek 24,3 gigavatsaatten 25,1 gigavatsaate yükseldiğini belirtti.

- TPAO'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Bakan Alaboyun,  Cizre'de elektrik kesintisi olmadığını ifade ederek, "Cizre içinde ufak çaplı trafolar tahrip edilmiş olabilir ancak Cizre'ye giden elektrik aktif ve trafolarımız faaliyette" dedi.

(09.46/13.55)

11- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Bizi bize, komşuyu komşuya düşman etmeye çalışanlara, teröre hep birlikte karşı durmalıyız. Çağrımız 78 milyon vatandaşımızadır" ifadesini kullandı.

(13.03)

12- 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde kullanılacak birleşik oy pusulalarına ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yer aldı. Seçim için yurtdışı ve yurtiçinde kullanılmak üzere 75 milyon 288 bin 955 birleşik oy pusulası basılacak.

(03.36)

13- Siirt'te terör örgütü üyeleri, kız istemeye giden ailenin araç konvoyuna uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Olayda 2 kişi yaralandı.

(01.11)

14- Gaziantep'te boşanma davası ve mal paylaşımı nedeniyle husumet bulunan iki ailenin bireyleri arasında çıkan silahlı kavgada, 5 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

(04.47)

15- Yüksekova'da dün gece başlatılan sokağa çıkma ve ilçe merkezine giriş çıkış yasağının saat 07.00 itibarıyla kaldırıldığı bildirildi.

(08.47)

16- Milli İrade Platformu'na üye 150 sivil toplum kuruluşu, ülke genelinde artan terör eylemleri ile şiddet ve provokasyonları kınadı.

(11.57)

17- Gezi Parkı olaylarına ilişkin davada mütalaasını açıklayan İstanbul Cumhuriyet Savcısı, Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın mensuplarının da aralarında bulunduğu 35 sanığın "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçundan beraatlerini talep etti.

Dava, 29 Aralık'a ertelendi.

(11.55/14.09)

18- Suriye'deki iç savaştan kaçan ailelerin uzun bir yolculuktan sonra Ürdün'e sığınmaları AA tarafından görüntülendi.

(15.24)

19- Dışişleri Bakanlığından, "BM'nin New York'taki merkez binası ve diğer merkezlerine üye ülke bayraklarıyla birlikte Filistin devleti bayrağının da çekilmesinin kabul edilmiş olmasından memnuniyet duymaktayız" açıklaması yapıldı.

(08.53)

20- İzmir'in Bergama ilçesinde, "teröre lanet yürüyüşüne" katılarak provokasyon yaptığı tespit edilen kişi, terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla tutuklandı.

(11.28)

21- Zonguldak'ta "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında, Zonguldak İş Adamları Derneği ve bazı iş yerlerinde arama başlatıldı.

(10.59)

22- Rusya'nın, Esed rejimini değil DAEŞ ile mücadele eden Şam yönetimini desteklediği bildirildi.

(14.39)

23- İsveç'in kuzey batısında bulunan Vasterbotten eyaletine bağlı Boliden kasabasında sığınmacıların kaldığı bina kundaklandı.

(12.26)

24- ABD Senatosu'nda Demokratlar, İran ile P5+1 ülkeleri arasında varılan nükleer anlaşmanın reddedilmesini içeren tasarının nihai oylamaya sunulmasını engelledi.

(00.49)

24- ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Rusya'nın Suriye'ye askeri yardımını oluşturmak için Irak'ın hava sahasına yöneldiği haberlerine ilişkin, Irak'ın egemen bir ülke olarak hava sahasından kendisinin sorumlu olduğunu söyledi.

(00.49)

25- Macaristan'da polisten kaçmaya çalışan sığınmacılara tekme atıp, çelme takan kadın kameramanın tutuksuz yargılanacağı bildirildi.

(12.44)

26- Yemen hükümetinin, Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) ile direkt müzakereye katılmayı kabul ettiği bildirildi.

(02.56)

27- ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 58 kiloda Elif Jale Yeşilırmak, dünya üçüncüsü oldu.

(05.32)

28- 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda A Grubu'nda Fransa, İsrail, Polonya ve Finlandiya; B Grubu'nda Sırbistan, İspanya, İtalya ve Türkiye; C Grubu'nda Yunanistan, Hırvatistan, Slovenya ve Gürcistan; D Grubu'nda ise Litvanya, Letonya, Çek Cumhuriyeti ve Belçika ikinci tura çıktı.

(00.52)

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement