Anka, 5 Mayıs 2010 Çarşamba Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 5 Mayıs 2010 Çarşamba Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

05.05.2010 07:55

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-ANAYASA MARATONU DEVAM EDİYOR

-TBMM Genel Kurulu'nda, Anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylamalarına devam ediliyor. (Saat: 12.00)

-UGANDA CUMHURBAŞKANI TÜRKİYE'DE

-Uganda Cumhurbaşkanı Yoweri Kaguta Museveni, Türkiye'ye bir ziyarette bulunuyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Museveni'yi Çankaya Köşkü'nde törenle karşılıyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, konuk Cumhurbaşkanı ile Çankaya Köşkü'nde bir araya geliyor ve heyetlerarası görüşmelerde bulunuyor.

-Gül ile Museveni, Çankaya Köşkü'nde imza töreni ve ortak basın toplantısı gerçekleştiriyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, Museveni onuruna Çankaya Köşkü'nde bir akşam yemeği veriyor. (Saat: 10.30/10.45/11.15/12.15/20.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsviçre Kantonlar Meclisi Başkanı Erika Forster Vannini'yi Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor. (Saat: 18.00)

-ORGENERAL BAŞBUĞ BRÜKSEL'DE

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Brüksel'de yapılan NATO Askeri Komitesi toplantılarına katılıyor.

-CHP'Lİ OKAY VE KILIÇDAROĞLU DSP'DE

-DSP Genel Başkanı Masum Türker, parti genel merkezinde CHP Grup Başkanvekilleri Hakkı Süha Okay ve Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geliyor. (Saat: 11.00)

-CHP'Lİ ASLANOĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

-CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın " İsmet İnönü'yü Hitler'e benzeten" sözlerine ilişkin TBMM'de bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.45)

-BDP'Lİ TUNCEL'İN BASIN TOPLANTISI

-BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, TBMM'de bir basın toplantısı gerçekleştiriyor. (Saat: 11.00)

-MADENCİLİK ARAŞTIRMA KOMİSYONU

-TBMM Madencilik Araştırma Komisyonu'nda, komisyon raporuyla ilgili değerlendirmelerde bulunuluyor. (Saat: 10.00)

-AKP'DE RADYOCULAR BULUŞMASI-2 TOPLANTISI

-AKP Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından düzenlenen Radyocular Buluşması-2 toplantısı, parti genel merkezinde gerçekleştiriliyor.

-Toplantının açılış konuşmasını, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, yapıyor. (Saat: 11.00)

-ORGENERAL BERK VE BAŞSAVCI CİHANER HAKİM KARŞISINDA

- Ergenekon soruşturması kapsamında, 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ve Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in de aralarında bulunduğu 10'u tutuklu 14 sanığın Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanmasına devam ediliyor.

-TÜRKİYE VE UGANDA YATIRIM FORUMU

-Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından Ankara'da düzenlenen, "Türkiye ve Uganda Ticaret ve Yatırım Forumu"na katılıyor. (Saat: 14.30)

-TÜRKİYE LOJİSTİK ÖĞRENCİLERİ ZİRVESİ

-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, UND'nin düzenlediği Türkiye Lojistik Öğrencileri Zirvesine katılıyor. (Saat: 09.30)

-TÜRK-RUS HÜKÜMETLERARASI EKONOMİK KOMİSYONU

-Türk-Rus Hükümetlerarası Karma Ekonomik Komisyonu 10. dönem toplantısı Ankara'da başlıyor.

-Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Rusya Başbakan Yardımcısı İgor Seçin başkanlık edecek. (Saat:14.00)

-BAKAN BAĞIŞ'IN PROGRAMI

-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Çankaya Üniversitesi Kariyer Platformunda açılış konuşması yapıyor. (Saat: 10.30)

-BAKAN DAVUTOĞLU UKRAYNA'DA

-Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, iki günlük ziyaret için Ukrayna'ya gidiyor.

-BAKAN ÇAĞLAYAN'IN GÖRÜŞMELERİ

-Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı İgor Seçin ve Suriye Yerel Yönetim Bakanı Tamer Al-Hajje ile TBMM'de ayrı ayrı görüşüyor. (Saat: 15.00/18.00)

-BAKAN ÇUBUKÇU'NUN PROGRAMI

- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, makamında Yurtdışı Eğitim Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Büyük Öğrenci Projesi" mezuniyet şölenine katılıyor. (Saat: 10.00)

-"ULUSLARARASI KOOPERATİFÇİLİK KONFERANSI"

-Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile DGRV-Alman Kooperatifleri ve Raiffeisen Konfederasyonu Türkiye Temsilciliğinin işbirliğinde ve Uluslararası Çalışma Örgütü'nün katkılarıyla düzenlenen "Uluslararası Kooperatifçilik Konferansı" Ankara'da yapılıyor. (Saat 09.00)

-"HALKA ARZ SEFERBERLİĞİ- İSTANBUL ZİRVESİ" BASIN TOPLANTISI

-SPK, TOBB, İMKB, TSPAKB ve İSO Başkanları, The Marmara Taksim Oteli'nde düzenleyecekleri basın toplantısı ile "Halka Arz Seferberliği-İstanbul Zirvesi"ne ilişkin açıklamalarda bulunuyor. (Saat: 09.00)

-KESK BAŞKANI EVREN'İN BASIN TOPLANTISI

-KESK Genel Başkanı Sami Evren, Taksim Hill Otel'de düzenleyeceği basın toplantısı ile 1 Mayıs Taksim değerlendirmesi yapıyor. (Saat: 11.00)

-HİDROELEKTRİK SANTRALİ İHALESİ

-Elektrik Üretim A.Ş.'ye ait 3. Grup Karaköy Hidroelektrik Santrali İhalesi, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda yapılıyor. (Saat: 14.30)

-AKP'Lİ FIRAT'TAN ANAYASA MAHKEMESİ YORUMU: "367 VAR İSE, BİR ŞEY DİYEMEM"

-AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Anayasa değişikliği paketini Anayasa Mahkemesi'ne götürmeyi planlayan CHP'yi "CHP'nin genetik yapısında var, demokrasi yok. İttihat ve Terakki'nin devamı. Jakoben bir anlayış sergiliyorlar" diye eleştirdi. Fırat, paketin Anayasa Mahkemesi'ne gitmesi halinde ne olacağına ise, "Hukuk varsa bir şey olmaz. 367 var ise ona bir şey diyemem" yorumunu yaptı.

-TÜRKİYE'NİN REFORM SÜRECİ MASAYA YATIRILIYOR

-Türkiye-AB Ortaklık Konseyi toplantısı, pazartesi günü Brüksel'de yapılacak. Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun katılacağı toplantıda Türkiye'deki reform süreci ve üyelik müzakerelerinin yanısıra başta Kıbrıs olmak üzere, dış politika konuları da ele alınacak.

-CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ ÖĞÜT: "EBK'NIN ET İHALESİ İPTAL EDİLMELİ"

-CHP Ardahan Milletvekili Ersan Öğüt, dün Et ve Balık Kurumu'nda (EBK) yapılan 4 bin 25 tonluk kasaplık sığır alımı ihalesinin ihale koşullarına uygun olarak yapılmadığını iddia ederek, ihalenin iptal edilmesi istedi.

-AB'DEN, TÜRKİYE'DE BULUNAN İRANLI "UZAY TARİKATI LİDERİNE" DESTEK

-AB Komisyonu Üyesi Stefan Füle, İran'a iade riskiyle karşı karşıya bulunan Nigar Aziz Muradi'nin durumuyla ilgili bir soru önergesini yanıtlarken ülkelerin sığınmacı-göçmen kararlarına karışmadıklarını bildirdi ancak, "Komisyon Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 3'üncü Maddesinden kaynaklanan, kişilerin işkence ya ya da zalimane, gayrıinsani ya da onur kırıcı muamele ya da cezalandırma riski altında bulundukları ülkesine geri gönderilmesini yasaklayan iade etmeme ilkesiyle bağlı olduğunu vurgular" dedi.

-DENİZLER ÖLÜMLERİNİN 38. YILINDA ANILIYOR

-1968 kuşağının devrimci gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idamlarının 38. yılında anılacak. Karşıyaka Mezarlığı'nda düzenlenecek etkinliğe her yıl katılan Deniz Gezmiş'in avukatı Halit Çelenk, bu yıl katılamayacak. Çelenk'in mesajını Deniz Gezmiş'in mezarı başında eşi Şekibe Çelenk okuyacak.

-LİSTEDE İSMİ ÇIKMAYAN "KEY MAĞDURLARINA" MÜJDE

-Ankara 14. İdare Mahkemesi, açıklanan KEY listelerinde ismini göremeyen binlerce kişiyi sevindirecek bir karara imza attı. Mahkeme, kendisinden KEY kesintisi yapılmasına rağmen 2008 yılında Resmi Gazete'de yayımlanan listeye giremeyen memurun başvurusunu haklı bularak, isminin listeye eklenmesine hükmetti.

-DIŞ TİCARET AÇIĞININ YÜZDE 72'Sİ ÜÇ ÜLKEDEN

-Türkiye'nin 2010 yılının ilk çeyreğinde verdiği 12 milyar 125 milyon dolarlık dış ticaret açığının yüzde 72'si, Rusya, Çin ve ABD'den kaynaklandı. Yılın ilk üç ayında Türkiye'nin üç ülkeye yönelik verdiği dış ticaret açığı 8 milyar 734.6 milyon dolara ulaştı. Türkiye'nin en çok açık verdiği 10 ülkeye verdiği dış ticaret açığı ise 13 milyar 282.8 milyon dolar oldu.

-TMMOB: HER 10 SAATTE BİR ÇALIŞAN İŞ KAZASINDA YAŞAMINI KAYBEDİYOR

-TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, ülke genelinde yaklaşık her 7 dakikada bir iş kazası meydana geldiğine dikkat çekerek, her 10 saatte bir çalışanın yaşamını kaybettiğini, her 6 saatte bir çalışanın ise sakat kaldığını kaydetti. Çakar, Türkiye'nin 2008 yılında iş kazaları ve meslek hastalıklarına toplam maliyeti 38 milyar TL harcadığını ifade etti.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 5 Mayıs 2010 Çarşamba Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement