Başbakan Erdoğan: Çocukların Öldürmesini En İyi Bilen Devlet İsrail'dir - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Çocukların Öldürmesini En İyi Bilen Devlet İsrail'dir

-Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bir terör devlet ile olumlu bakmasının mümkün olmadığını belirti.

18.07.2014 15:45

-Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bir terör devlet ile olumlu bakmasının mümkün olmadığını belirti. Çocukları en iyi öldürmesini bilen devletin İsrail olduğunu kaydeden Erdoğan, "Şuanda insanlığın vicdanı sızlamıyor, kanamıyor ve maalesef İsrail aynı zulmüne aynı orantısız güç kullanımına devam ediyor" dedi.

Erdoğan, öğle saatlerinde Üsküdar Kısıklı"daki konutundan ayrılarak, Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'ne geldi.

Burada cuma namazını kılan Erdoğan'a, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Selami Altınok ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu eşlik etti.

Erdoğan, cuma namazı çıkışında, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları el sallayarak selamladı.

Namazın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, İsrail'e önemli mesjlar verdi. İsrail'in, Türkiye'deki büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yönelik protesto gösterilerinin ardından diplomatik ilişkilerini "gerekli olan en düşük" seviyeye düşürdüğü?" yönündeki sorusuna Erdoğan, "Olayın resmi noktadaki yazışmalarından haberim yok. Biliyorsunuz bu olaylar başladığı süre içerisinde bazı açıklamalarımız olmuştu. Şu anda maslahatgüzar seviyesinde devam eden bu süreci bundan sonraki yol haritasında şüphesiz ki Türkiye olarak bir devlet terörü estiren İsrail'e olumlu bakmamız mümkün değil. Uluslararası karasularında daha önce bir terör estirmişti. Bu terörden sonra araya uluslararası camialar girdi. Bizim baştan itibaren 3 şartımız vardı; özür, tazminat ve ambargonun kaldırılması Bunun ilk maddesinde özür dilemişti. Şahidi de ABD Başkanı Obama'dır. Daha sonra tazminatta olumlu bir noktaya gelindi. Fakat ambargonun kaldırılması noktasında ise bize hep imza safhasında, dendi bu arada bu olaylar patlak verdi" cevabını verdi.

-"TÜRKİYE OLARAK İSRAİL'E KARŞI TAVRIMIZ NETTİR"-

Gerçeğin ortaya koyulması gerektiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, "İsrail'in şu anda attığı bu adımların arkasında aslında bir çocuk meselesi falan yok bunların hepsi yalan. Çocukları en iyi öldürmesini bilen devlet İsrail'dir. Bunu ben daha önce söylemiştim. O zaman hatırlarsınız plajda çocukları vurmuşlardır. Bakın şuanda yine çocukları plajda bombaladılar. Şuanda insanlığın vicdanı sızlamıyor, kanamıyor ve maalesef İsrail aynı zulmüne aynı orantısız güç kullanımına devam ediyor. Benim dün özellikle İslam bilginleri toplantısına ilişkin çağrım İslam dünyasına. İslam Dünyası İsrail'e karşı tavrını ortaya net koymadığı sürece bu sıkıntı sürecektir. Ama Türkiye olarak İsrail'e karşı tavrımız nettir. Biz İsrail'le olan ilişkileri adeta sıfırladık. Görüşme talebinin gelmesi ile de normalleşme sürecini bu 3 maddeye bağlamıştık. 3 madde yerine gelmediği için normalleşme görünüyor ki bundan sonra da mümkün değil" dedi.

-"HAMAS'I DIŞLAMA GAYRETLERİ VAR"-

İsrail'in şu anda terör estirdiğini ve soykırım yaptığını belirten Başbakan Erdoğan açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"İsrail Hamas ve fetih arasındaki ulusal mutabakat hükümetinin kurulmasını arzu etmiyor. Bunu arzu etmediği gibi şu anda orada bu kıyıma devam ediyor. Bu hesapta Mısır'la olan görüşmelerinde Hamas'ı dışlama gayretleri var. Bu akşam Mahmut Abbas'la iftar sonrasında görüşmelerimiz olacak. Bunları daha etraflıca görüşeceğiz. Görünen gerçek o ki İsrail dünyada barışı tehdit eden bir ülkedir. Ortadoğu barışını tehdit eden bir ülkedir. Zulüm etmektedir. Ben görevde bulunduğum sürece İsrail'le olumlu bir şey düşünemem. Başkaları düşünebilir. Onlar beni alakadar etmez. Ben ve sorumluluğum altındaki yönetim biz bu görevde olduğumuz sürece asla bu işe olumlu bakmayız. Tayyip Erdoğan'ı farklı bir şekilde tanımlayabilir. Gergin bakar, şöyledir, böyledir diyebilirler kendilerine göre arayışlar içinde olabilirler. Ama ben hakkın ve halkın rızasını kazanmakla görevliyim. Bütün hedefim bunun üzerine kuruludur.

-"İSRAİL DEVLETİ ÇOK YANLIŞ OYNAMAKTADIR"-

Ben güçlere şirin görünmenin gayreti içerisinde bugüne kadar olmadım. Bundan sonra da olmayacağım. Bizim için egemen güçlere şirin görünmek değildir asıl olan. Mazlumların mağdurların yanında yer almaktır. Onun için biz hukuku hakkı ve haklının elindeki bir unsur olarak değerlendirmemiz lazım. Böyle değerlendirdiğimiz sürece de er geç İsrail bu zulmüyle devam edemez. Şu anda burada galip gibi görülebilir. Bu konuda mağlup olacak olan İsrail'dir. Bu dünyada Musevileri de rahatsız edecektir. Burada İsrail devleti çok yanlış oynamaktadır. Biz tabi bu noktada başta Amerika olmak üzere, Rusya batılı diğer ülkelerde maalesef bu konuda endişe belirtmekle bir yere varmak istiyorlar. Endişe belirtmekle bir yere varılmaz. Birleşmiş milletlerin dünya barışına katkısının nasıl olduğunu ya da olacağını burada tekrar test ediyoruz.

-"TAHAMMÜL EDEMİYORLAR"-

Filistin'i yekvücut hale gelmesini kabullenemiyorlar, tahammül edemiyorlar. Zaten Baştan itibaren Hamas- Fetih birleşimini engellemek istediler. Burada Hamas'ın olumlu yaklaşımları bu işin kırılmasını sağladı. Buna dahil tahammül edemiyorlar. Burada Taraf Hamas. Hamas'ı masaya çağırmıyorsun Mısır'la yapıyorsun. Mısır bu işte taraf değil ki. Mısır'ın bu işle ne alakası var. Ondan sonra 5 saatlik 6 saatlik bir ateşkes yaptım deyip kendisi Dünyaya şirin görünmek istiyor. Bu İsrail devletinin her zamanki yanlışlarının devamıdır. İster Sissi'den gelsin ister İsrail'den gelsin. Bir daha Sisi burada taraf mıdır? Sisi bir kere kendisi de zalimdir. Bir defa darbecidir. Diğerlerinden farkı yok.

-"DEMOKRASİ BU MU?"-

Şu anda Hamas'ın bütün gıda yollarını kapayanlardan biri de Mısır'dır. İnsani adım noktasında yolları kapatan odur. Mısır şu anda Gazze'ye insanı yardımın yollarını bile kapamıştır. Kimin talimatıyla İsrail'in talimatıyla. Müşterek hareket ediyorlar. Burada sen Mısır olarak taraf değilsin ki. Olacaksan arabulucu ol. Ama taraf Filistin'dir, taraf Gazze'dir. Bir kere taraf ortada yok, mazlum ortada yok, mağdur ortada yok siz ikiniz çalıyorsunuz ikiniz oynuyorsunuz. Meşruiyet kazandırmak istiyorlar Mısır'a. Çünkü Mısır'ın şu andaki yönetimi meşru değildir. Gayri meşrudur. Darbeci hükümet kendisi çaldı, kendisi oynadı kendisini seçtirdi. Demokrasi bu mu?"

(HSN/AR/ÖZK)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Çocukların Öldürmesini En İyi Bilen Devlet İsrail'dir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement