Erdoğan: 77 Milyonun Cumhurbaşkanı Olacağım - Son Dakika
Güncel

Erdoğan: 77 Milyonun Cumhurbaşkanı Olacağım

Erdoğan: 77 Milyonun Cumhurbaşkanı Olacağım

Resmi olmayan sonuçlara göre 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, "Şahsıma oy verenlerin değil, 77 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım." dedi.

11.08.2014 01:00  Güncelleme: 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Resmi olmayan sonuçlara göre 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, "Şahsıma oy verenlerin değil, 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. 77 milyonu muhabbetle kucaklayan bir cumhurbaşkanı olacağım. Bütün siyasi mücadele sürecinde yaptığım gibi ülkesi, milleti, bayrağı için çalışan bir cumhurbaşkanı olacağım" dedi.

Erdoğan, partisinin genel merkezindeki "balkon konuşması"nda seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Devletin borçlanma faizinin ve enflasyonun tek haneli rakamlara düşüklerini belirten Erdoğan, iktidara geldiklerinde, Ziraat Bankasının çiftçiye yüzde 59'la, Halk Bankasının ise esnafa yüzde 46-47 faizle kredi verdiği, bu oranın bugün 0-5 aralığına düştüğünü dile getirdi.

Bugünün, bu muhasebeyi yapma günü olduğuna işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kırgınlıkları unutma günüdür, bugün demokrasi bayramında küslükleri, elimizin tersiyle itme günüdür. Bugün zihnimizdeki bariyerleden arınma, önyargılardan kurtulma, dayatılmış, öğretilmiş korkulardan sıyrılma günüdür. Bugün yeni bir Türkiye kurulurken, yeni bir başlangıç yapma, yeni bir toplumsal uzlaşmanın kapılarını aralama günüdür.

Paralel yapının tabanındaki ihlaslı, samimi, saf ve temiz kardeşlerime bir kez daha sesleniyorum, onların da kendilerini ve kendilerine öğretilenleri, dayatılanları sorgulamalarını bir kez daha rica ediyorum. İhlasla ve samimiyetle kendilerine yöneltecekleri her soru inanıyorum ki onların da bizi anlamalarını, bizim mücadelemizdeki iyi niyeti görmelerini sağlayacaktır. Bizim davamız şahsi bir dava değil Türkiye davasıdır. Ulusal güvenliğimizi kim tehdit ederse karşısında bizi bulacaktır. Bunu da bilmenizi istiyorum."

Davalarının, medeniyet, güçlü Türkiye,  büyük Türkiye davası olduğuna işaret eden Erdoğan, "paralel yapı"nın tabanındaki her bir ihlaslı kardeşinin, kendileriyle aynı istikamete baktığını bildiğini vurguladı.

"Aradaki ihanet çetesini, ihanet şebekesini, vatanı ve milleti için değil başka ülke ve odaklar için çalışan yapıyı sorguladıklarında bariyerlerin ön yargıların kırılacağını çok iyi biliyorum. Beşer şaşar" diyen Erdoğan, lider bildikleri, hoca, alim, gönül dostu bildiklerinin zor zamanlarda maskelerini düşürüp içlerinde olanları ortaya dökebileceği söyledi.

-"Bugün yeni Türkiye'nin kuruluşunun günüdür"

Kendilerine bedduanın ve beddua edenlerin arkasından gitmenin yakışmayacağını belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Hazreti Ömer'in sorgulandığı bir dünyada hiç kimse sorgulanamaz değildir. Buna şahsım da dahil. Hiç kimse kusursuz, hatasız, günahsız değildir. Paralel yapıya gönül vermiş kardeşlerim de bugün Türkiye'de yeni bir sayfa açılırken kendi gönül dünyalarında yeni bir sayfa açsınlar istiyorum. Bugün yeni bir gündür. Bugün Türkiye için bir milattır. Bugün Türkiye'nin küllerinden doğuşunun, yeni Türkiye'nin kuruluşunun günüdür.

Altını çizerek ifade ediyorum. Şahsıma oy verenlerin değil, 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. 77 milyonu muhabbetle kucaklayan bir cumhurbaşkanı olacağım. Hayatım boyunca yaptığım gibi bütün siyasi mücadele sürecinde yaptığım gibi ülkesi, milleti, bayrağı için çalışan bir cumhurbaşkanı olacağım. Bugün hiç kimse hüzünlenmesin, bugün hiç kimse kaybetti ya da mağlup oldu hissine kapılmasın.  Türkiye'nin yolu dünden daha çok aydınlıktır. Milletin istikameti düne göre çok daha parlaktır. Devletin ve milletin yıldızı düne göre elhamdülillah çok daha parlaktır."

Kendilerini bugünlere eriştiren Allah'a bir kez daha şükreden Erdoğan, 12. Cumhurbaşkanlığını makamını kendisine tevdi eden millete, meydanı hınca hınç dolduranlara, ekranları başında ve dünyanın farklı ülkelerde kendilerini izleyenlere teşekkür etti.

Seccadelerinin üzerinde, camilerde, evlerde, kuytularda kendileri için dua edenlere şükranlarını sunan Erdoğan, AK Parti teşkilatına, genel başkan  yardımcılarına, Bakanlara, tüm il başkanlarına, sandık müşahitlerine, kadın ve gençlik kollarındakilere yürekten teşekkür ettiğini dile getirdi.

Seçim kampanyasında şarkılarına kendi ruh dünyalarını katan sanatçılara da teşekkür eden Erdoğan, bu sanatçılardan Murat Göğebakan'ı hakka uğurlandığını  anımsattı.

Bu akşamda onu unutmasının mümkün olmadığını belirten Erdoğan, Göğebakan için ve seçim kampanyasında kendileriyle yürürken ebediyete intikal edenler ve şehitler için birer Fatiha duası okunmasını istedi.

Demokrasinin yücelmesine katkı  bulunan siyasi partilere de teşekkür eden Erdoğan, "Bize destek veren başta CHP, MHP, HDP, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi gönül vermiş kardeşlerim olmak üzere siyasi partilere ve  onların mensuplarına da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-"Türkiye'yi barışın ve adaletin umudu olarak gören kardeşimize teşekkür ediyorum"

Duaları için Gazze'nin mazlumlarına, Suriye'nin mazlumlarına teşekkür eden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah bu akşam itibarıyla Gazze'deki yaralı kardeşlerimizi Türkiye'ye aktarmaya başlıyoruz, buradaki hastanelerimizde inşallah onları tedavi altına alacağız. Rabbim şifalar versin. Türkiye'yi barışın ve adaletin umudu olarak gören ve bizim için hayır temennilerinde bulunan her bir dostumuza, kardeşimize teşekkür ediyorum. Bize bu toprakları, bu vatanı, bu bayrağı kutsal bir emanet olarak bırakan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Rabbim çıktığımız bu kutlu yolculukta yar ve yardımcımız olsun. Rabbim bizi mahcup etmesin. 'Rabbim ülkemizi, milletimizi, kardeşlerimizi, dostlarımızı, insanlığı korusun, esirgesin' diye dua ediyorum. Gözün aydın Türkiye. Teşekkürler Türkiye. Allaha emanet olasın Türkiye."

"Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" vurgusu yapan Erdoğan, konuşmasının sonunda AK Parti önünde toplanan kalabalıkla  "Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey seni hatırlatıyor, bana her şey Türkiye'yi hatırlatıyor" dizilerini söyledi.

- Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atanbayev-

Seçimlerin ve yeni Türkiye'nin hayırlı, Allah'ın yar ve yardımcıları olmasını dileyen Erdoğan, daha sonra Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atanbayev'i konuşma yapması için davet etti.

Seçimlerin tüm Türkiye ve millet için hayırlı olmasını dileyen Atanbayev, bu seçimden sonra Türkiye'nin daha da büyüyüp gelişeceğini, artık eskisi gibi olmayacağını söyledi.

"12 sene önce zayıf, kredi ve borç bile bulamayan, gündemi belirlenen Türkiye bulunduğunu, şimdi güçlü, başka ülkelere yardım eden, kredi veren Türkiye bulunduğunu" anlatan Atanbayev,  bu reformların mimarının, Türkiye'nin lideri Recep Tayyip Erdoğan olduğunu vurguladı.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atanbayev, "Aziz kardeşlerim, Allah Türkiye'yi korusun, Allah Türkiye'ye birlik ve istikrar versin" dedi.

Bugün milletin iradesinin sandıklarda ortaya çıktığını, Recep Tayyip Erdoğan'ın seçildiğini belirten Atanbayev, herkesin milletin kararına saygı duyması gerektiğini söyledi.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atanbayev, konuşmasını, "Allah Türkiye'nin yolunu açsın, iyilik, bereket, mutluluk versin. Yaşasın Türkiye, yaşasın Kırgız-Türk dostluğu" temennisiyle bitirdi.

-Notlar

Resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, ailesiyle birlikte Genel Merkez binasınının balkonundan halkı selamladı.

Erdoğan'ın, 40 dakika süren konuşması boyunca vatandaşlara "kardeşlerim" diye hitap etmesi dikkati çekti. Vatandaşların büyük sevgi gösterisinde bulunduğu Erdoğan'ın konuşması sık sık "Recep Tayyip Erdoğan" şeklindeki sloganlarla kesildi.

Erdoğan, konuşmasını tamamladıktan sonra, Kırgızistan Devlet Başkanı Atambayev'i konuşma yapmak üzere parti binasının balkonuna davet etti.

Atambayev, Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla tebrik etti ve ardından halka kısa bir konuşma yaptı.

Erdoğan, daha sonra, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Bülent Arınç, Ali Babacan ve Emrullah İşler, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışşileri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin, Hüseyin Çelik, Abdulhamit Gül, Numan kurtulmuş, Salih Kapusuz, Mustafa Şentop, Süleyman Soylu, Nükhet Hotar, Nurettin Nebati ve Yasin Aktay, AK Parti Grup Başkanvekilleri Belma Satır, Mustafa Elitaş, Nurettin Canikli, Ahmet Aydın ve Mahir Ünal, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gençlik Kolları Başkanı Zafer Çubukçu halkı selamladıktan sonra parti binasına geçti.

Erdoğan'ın konuşmasını çok sayıda vatandaş dinlerken, partililer kutlamalar kapsamında havai fişek gösterisi de düzenledi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erdoğan: 77 Milyonun Cumhurbaşkanı Olacağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement