Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 10

Tepki çeken o düzenleme bazılarını heyecanlandırdıÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'nde çocuk gelin olan, yaşını doldurduktan sonra resmi nikahla evlenen, buna rağmen açılan kamu davasında kocasına 8 yıl 4 ay hapis cezası verilen 26 yaşındaki Esma Bayramiç, TBMM'deki çocuk istismarına yönelik...

18.11.2016 16:40

Tepki çeken o düzenleme bazılarını heyecanlandırdı

ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'nde çocuk gelin olan, yaşını doldurduktan sonra resmi nikahla evlenen, buna rağmen açılan kamu davasında kocasına 8 yıl 4 ay hapis cezası verilen 26 yaşındaki Esma Bayramiç, TBMM'deki çocuk istismarına yönelik düzenlemeyi olumlu buldu. Eleştiri toplayan düzenleme sayesinde severek birlikte olduğunu söylediği kocası 28 yaşındaki Alpay Bayramiç'in serbest kalabileceğini belirten Esma Bayramiç, çocuk istismarcılarının ise cezalarını çekmesi gerektiğini söyledi.

Biga'da yaşayan Esma Bayramiç, 2005'te 15 yaşındayken kendisinden 3 yaş büyük olan Alpay Bayramiç'e aşık oldu. Her ikisi de aileleriyle konuşarak evlenmek istediklerini söyledi. Alpay Bayramiç'in ailesi, Esma'yı istemeye gitti. Genç kızın ailesi, yaşı küçük olan Esma'nın evliliğe izin vermedi. Ancak Esma, Alpay Bayramiç'e kaçtı. Alpay Bayramiç, yaşı küçük olduğu için resmi nikah kıyamadığı Esma'yla dini nikahla birlikte yaşamaya başladı. Bir süre sonra hamile kalan Esma, doğum için hastaneye gitti. Yaşının küçük olduğu ortaya çıkınca doktor durumu polise bildirdi. Bunun üzerine Alpay Bayramiç hakkında işlem başlatıldı. Küçük yaşta anne olan Esma, yaşı dolar dolmaz Alpay Bayramiç ile resmi nikahla evlendi. Aradan geçen yıllar içinde çiftin 2 çocuğu daha oldu. Bu süreçte Alpay Bayramiç hakkında açılan kamu davası sonuçlandı. Mahkeme, Alpay Bayramiç'e 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Yargıtay da cezayı onayınca Alpay Bayramiç, 2013 yılında cezaevine girdi.

Geçen yıl 14 Mart Romanlar Günü töreni için Çanakkale'ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ÇTSO) Romanlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması esnasında ayağa kalkan Esma Bayramiç, "Sayın Cumhurbaşkanım. Ben de Romanım. Hem de has Romanım. Bizim erkeklerimiz erken yaşta evlenir. Ben de eşimle erken yaşta evlendim. Ancak eşim bu nedenle cezaevine konuldu. 3 çocuğumla ortada kaldım" diyerek sesini duyurmaya çalıştı. Esma'yı ve 3 çocuğunu yanına çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönemin Valisi Ahmet Çınar'a kendileriyle ilgilenmesi için talimat verdi.

"SUÇLU OLANLAR YATSIN"

TBMM'deki çocuk istismarına yönelik düzenleme, Esma ve 3 çocuğunu heyecanlandırdı. Yeni düzenlemeyi desteklediğini söyleyen Esma Bayramiç, "Benim nikahım var. Severek evlendim. Hiç kimsenin zoru altında kalmadım. Ben artık eşimin bu durumdan kurtulmasını istiyorum. Zor durumdayım, çocuklarım zor durumda. Eşimin kendisi de zor durumda. Suçsuz yere yattığı için psikolojisi bozuk. Artık çıkmasını istiyorum. Bu yasanın, gerçek suçlular için değil de bizim durumumuzda olanlar için uygulanması gerekiyor. Benim durumumda olanlar için bu yasanın onaylanmasını istiyorum. Ama tabii ki gerçek suçlu olanlar yatsın. Onların çıkarılmasına hiçbir zaman razı değilim. Ama bizim gibi olanlar, severek, kaçarak evlenenler, nikahı olanlar, çoluğu çocuğu olanların çıkarılmasını istiyorum. Buradan devlet büyüklerine sesleniyorum" dedi.

Esma Bayramiç'in 10 yaşındaki kızı Nurcan Bayramiç ise, "Kardeşlerimle babamızın yanımızda olmasını istiyoruz. Yeni bir hayat kurmak istiyoruz. Babamızla beraber mutlu ve huzurlu bir yuva istiyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------------------------

-Esma Bayramiç açıklama

-Nurcan Bayramiç açıklama

Haber-Kamera: Safiye TARI GÜNER/ BİGA (Çanakkale),

======================

İntihar eden liseli Mihriban'ın babası okul yönetimini suçladı (3)

Liseli Mihriban gözyaşlarıyla toprağa verildi

AKSARAY Güzel sanatlar lisesinde Spor bölümünde Okuyan 17 Yaşındaki Mihriban Şimşek'in Cenazesi Nevşehir 'e bağlı Gülşehir toprağa verildi.

Mihriban'ın Adli tıptaki işlemlerin ardından Nevşehir'e getirildi. Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde deki Cenaze törenine Babası Hasan Şimşek, yakınları ve Aksaray'daki Okul arkadaşları katıldı. Gözyaşları arasında toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

Mihriban'ın arkadaşlarının arkadaşlarının cami avlusunda bekleyişleri

-Cenazenin omuzlarda camiye getirilişi

-Baba Hasan Şimşek yakınlarının desteği ile cenaze namazına gelişi

-Cenaze namazının imam tarafında kıldırılması ve helallik alınması

-Cenazenin götürülüşü

-Yakınlarının ağlaması

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,DHA)

=================================

Kurtulmuş: Türkiye'de başkanlık sistemine geçişin denemesini yapıyoruz

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ordu'da bal festivalinde yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki süreçte, siyaseten Türkiye'nin gücünü artıracak yeni bir dönemle karşı karşıya kalacağız. İnşallah çok kısa süre içerisinde sizlerin de önüne gelecek. Türkiye'de başkanlık sistemine geçişin denemesini yapıyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bugün Ordu'ya gelerek, Altınordu İlçesi'nde 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda, Arıcılık Araştırma Enstitüsü ile Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Bal Festivali'ne katıldı. Burada bir konuşma yaparak vatandaşlara seslenen Kurtulmuş, başkanlık sistemine vurgu yaparak destek istedi. Siyasi olarak güçlü ve kuvvetli olmanın, güçlü bir demokrasiden, kuvvetli güçlü bir yönetim modelinden geçtiğinin altını çizen Numan Kurtulmuş, "İşte onun için, Türkiye'de önümüzdeki süreçte siyaseten Türkiye'nin gücünü artıracak yeni bir dönemle karşı karşıya kalacağız. İnşallah çok kısa süre içerisinde sizlerin de önüne gelecek. Türkiye'de başkanlık sistemine geçişin denemesini yapıyoruz. İnşallah Türkiye'de parlamentoda 330'u bulduğumuz anda, öyle görünüyor meclise gelecek ve Türkiye'de başkanlık sistemi, ya da Cumhurbaşkanlığı sistemi Meclis'te milletvekillerimizin oylarına sunulacak. Ümit ederiz 367'yi buluruz. Ancak şunu bir kere daha söyleyeyim 367'yi bulsak dahi, sandığa gideriz, referanduma gideriz, millete bunu sorarız. Çünkü çok önemli bir değişiklik, sadece milletvekillerimizin vekil olarak karar vermeleri yetmeyebilir. Böylesine önemli bir değişiklikte mutlaka asillerin de görüşüne müracaat etmek lazım. 330 ile 360 arasında alırsak zaten referanduma gitme mecburiyetimiz var" dedi.

REFERANDUMLA İLGİLİ KAMPANYA ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAĞIZ

Kısa bir süre sonra referandumla ilgili kampanya çalışmalarına başlayabileceklerini de hatırlatan Numan Kurtulmuş, "Dolayısıyla önümüzde bir sandık görünüyor. Belki kısa bir müddet sonra bu meydanlarda referandumla ilgili kampanya çalışmalarına başlayacağız. Ordulu hemşerilerimizden nasıl daha önceki dönemlerde bizlere çok kuvvetli verdiyseniz, nasıl yerel seçimlerde, cumhurbaşkanlığı seçiminde, 1 Kasım seçimlerinde çok büyük destek verdiyseniz aynı desteği artırarak inşallah referandumdan da vereceğinizden eminiz" diye konuştu.

'TÜRKİYE'DE HİÇBİR ŞEKİLDE EYALET SİSTEMİ ÇALIŞMASI, HAZIRLIĞI YOKTUR'

Türkiye'de başkanlık ya da cumhurbaşkanlığı adının önemli olmadığını, güçlendirilmiş bir yönetim mekanizmasına, yürütmeye ihtiyaç olduğunu da belirten Numan Kurtulmuş, "Bu çerçevede inşallah yürütmedeki iki başlılığı ortadan kaldıracak şekilde bu çalışma bitirilecek, parlamentoya getirilecek ve sizlerin önüne sunulacaktır. Böylece Türkiye'de etkin, süratli ve hızlı karar alan bir yönetim mekanizmasını kurmuş olacağız. Böylece Türkiye'nin siyaseten daha güçlü olmasını sağlayacağız. Türkiye'ye karşı faaliyet gösteren odakların yapacağı işlerde daha etkin bir şekilde durdurulması ve cevap almasının imkanı da böylelikle sağlanmış olacak. Başkanlık sistemi ya da cumhurbaşkanlığı sistemi gündeme geldiği zaman birileri yanlış bir şekilde 'Acaba Türkiye bölünüyor mu? Parçalanıyor mu?' gibi bir endişenin içerisine giriyor. ya da birileri böylesine bir endişeyi pompalıyor. Efendim 'Eyalet sistemi mi gelecek?', hayır böyle bir şey olmayacak. Türkiye'de hiçbir şekilde eyalet sistemi çalışması, hazırlığı yoktur" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Başkanlık sistemine geçişle birlikte Türkiye bırakın dağılıp parçalanmayı, daha fazla bütünleşecek, birleşecek, büyüyecek. İkincisi 'Efendim biz parlamenter sisteme karşıyız.' Sanki başkanlık sistemi gelirse parlamento olmayacak, yasama meclisi olmayacak, sanki kanun çıkaran yürütmeyi denetleyen bir mekanizma bulunmayacak. Hayır kardeşlerim, başkanlık sistemiyle birlikte güçlendirilmiş bir yasama sistemi olacak. Başkanlık sisteminin üzerinde denetim fonksiyonunu gören meclis zaten olacak. Yani başkanlık sistemi, parlamentoyu ortadan kaldıran bir şey değil. Parlamentoyu tahkim eden bir gelişme olacaktır. Bu iki mesele önümüzdeki günlerde size çok söyleneceği için ben şimdiden ön kesmek için bunları söylüyorum. Başkanlık sistemi inşallah güçlü Türkiye'nin, hızlı yürüyüşünü hızlandıracak, daha da güçlendirecek bir gelişme olacaktır. Sonuçta biz sözün de, kararın da millete ait olduğuna inanıyoruz. Parlamentoda milletvekilleri bu konuda parti kararıyla değil bağımsız oylarıyla oy verecekler."

FINDIK ÜRETİCİLERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Ordu'da fındık fiyatının 10 TL'nin altına düştüğünü, fındık üreticisinin her zaman yanında olduklarını da ifade eden Numan Kurtulmuş, fındıkta lisanslı depoculuğun da biran önce temin edilmesi gerektiğini kaydetti. Fındık üzerinden yapılan siyasetinde bir kenara bırakılmasını isteyen Numan Kurtulmuş "Fındıkla ilgili bakan arkadaşlarımızla sürekli müzakere halindeyiz. Çok yakinen gelişmeleri takip ediyoruz. Ümit ederiz, şuanda fiyat 10 TL'nin altına düşmüş vaziyette. Ümit ederiz ki en kısa süre içerisinde, burada gerekli adım atarak bir dengeleme noktasına geleceğiz. Buradaki temel sıkıntımızda biran evvel, lisanslı depoculuğun yapılmasını temin etmek, fındık ürünlerinde de dünya ölçeğinde marka haline gelmeyi sağlamaktır" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fındık üreticilerimizin her zaman yanında olduğumuzu, destekçisi olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu Karadeniz bölgesinde Ordu, Giresun, Trabzon'da fındık üzerinden yapılan siyaseti de bir kenara bırakarak, çünkü burada konuşulan boş sözler karın doyurmuyor. Burada yapılan siyaseti bir kenara bırakarak fındığı biz nasıl stratejik ürün haline getirebiliriz, bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. İnşallah daha iyi, güzel noktalara gideceğiz. Alan bazlı desteklerin bizim fındık fidanlarının yenilenmesi, arazilerdeki fındık ürününün kalitesini artırması bakımından bunu da yapmak mecburiyetimiz var."

Numan Kurtulmuş, konuşmasının ardından Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Arı Sütüne Giriş, Kadın Arıcılara Kovan Desteği Projesi' kapsamında 'arı sütü' üretimi için kurs alan 20 kadına sertifikalarını dağıttı. Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bal Festivali kapsamında kurulan standları gezdi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Numan Kurtulmuş'un protokol tarafından karşılanırken görüntüsü

-Numan Kurtulmuş bal festivaline katılımından görüntü

-Numan Kurtulmuş'un konuşmasından görüntü

-Bal festivalinden görüntü

Haber-Kamera: Nedim KOVAN-Ali YAZAN/ORDU,

==========================

Cinayeti Suriyeli işitme ve konuşma engelli zanlı itiraf etmiş

ADANA'da kaybolduktan 2 gün sonra 10 kurşunla vurulmuş olarak öldürülüp, atık su kanalında cesedi bulunan Suriyeli 19 yaşındaki Mehmed Sfuk'un katilini işitme ve konuşma engelli Suriyeli 21 yaşındaki Abdulhannan İbrahim'in itiraf ettiği ortaya çıktı. İşaret dili tercümanı aracılığıyla suçlarını itiraf eden İbrahim ve katil zanlısının da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

Merkez Yüreğir İlçesi Yelişlbağlar Mahallesi'nde oturan Mehmed Sfuk, 7 Kasım günü evinden çıktı ve bir daha dönmedi. Sfuk'un ağabeyi Ali Sfuk ile ev sahibi Mehmet Toprak, Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği'ne giderek kayıp başvurusunda bulundu. Polis kayıp Suriyeli Sfuk'u bulmak için çalışma yaparken 9 Kasım'da Alihocalı Mahallesi'ndeki atık su kanalında Mehmed Sfuk'un cesedi bulundu. Mehmed Sfuk'un en son ev sahibi Mehmet Toprak, Toprak'ın ağabeyi Ahmet Toprak (40), Ahmet Dağ (26), Suriyeli Abdulhannan İbrahim (21) ile Abdurrahman Keklik (41) ile bir araya geldiğini saptadı. Bu gelişme üzerine 5 şüpheli gözaltına alındı.

İŞİTME VE KONUŞMA ENGELLİ

Zanlılardan 4'ü emniyetteki sorgularında suçlamayı kabul etmedi. İşitme ve konuşma engelli olan Suriyeli Abdulhannan İbrahim için işaret dili tercümanı istendi. Saatler süren sorgu sonrasında Abdulhannan İbrahim cinayeti ayrıntıları ile anlattı. Mehmed Sfuk ile Mehmet Toprak arasında uyuşturucu alış verişinden kaynaklanan para anlaşmazlığı olduğunu söyleyen İbrahim, "Mehmed Sfuk'u konuşmak için çağırdık. Olayın meydana geldiği yere gittik, ikisi arasında tartışma çıktı. Mehmet Toprak silahını çıkartıp peş peşe ateş etti. Öldürdükten sonra da atık su kanalına doğru yuvarladı. Sonra da ayrılıp gittik" diye ifade verdi.

Cinayeti itiraf eden sağır ve dilsiz Abdulhannan İbrahim ile birlikte adliyeye sevk edilen katil zanlısı Mehmet Toprak, Ahmet Toprak, Ahmet Dağ, Abdurrahman Keklik tutuklandı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

(ARŞİV)

Zanlıların polis aracından indirilmesi

Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılması

Polis aracına bindirilmesi

Olay yeri inceleme polislerinin görüntüsü

Dedektör ile arama yapılması

Delillerin toplanması

Ekiplerin cesedi sudan iple yukarı çekmesi

Cenazenin tabuta konması

Tabutun cenaze aracına konması

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

======================

İntihar eden liseli Mihriban'ın babası okul yönetimini suçladı(2)

VALİ: CEZALARI EN AĞIR ŞEKİLDE UYGULANACAK'

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, lise öğrencisi Mihriban Şimşek'in intihar etmesiyle ilgili Aksaray Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi'nin sorumluları hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Mihriban Şimşek'in ölümüyle ilgili hem Vali olarak, hem de bir baba olarak derin bir üzüntü duyduğunu ifade eden Vali Pekmez şöyle dedi:

"İlimiz Güzel Sanatlar Lisesi Pansiyonlu öğrencisi ve Spor Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Mihriban Şimşek'in vefat olayını hem Vali olarak, hem de baba olarak derin bir üzüntüyle öğrendim. Elim olayın hangi sebeple olursa olsun meydana gelmesini kabul etmek mümkün değildir. Bu nedenle elim olayın meydana gelmesine dolaylı veya dolaysız sebebiyet veren, ihmali olanların tespiti amacıyla idari inceleme ve soruşturmaya derhal başlanılmıştır. En hızlı şekilde sonuçlandırılacak soruşturma sonucunda gerekli idari ve adli yaptırım ve cezaları en ağır şekilde uygulanacaktır. Hayatını kaybeden kızımıza rahmet dilerken, dünyadaki en büyük acı olan evlat acısını yaşayan ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum."

Haber: Hasan BÖLÜKBAŞ/ Aksaray,

======================

Manisa'daki avukatlardan o düzenlemeye tepki

MANİSA Barosu'na tayıtlı bir grup avukat, cinsel istismar suçuyla ilgili düzenlemeyi protesto etti. Baro Başkanı Ali Arslan, 2 kişinin tecavüzüne uğrayan müvekkilinin bu olayların yaşanmasıyla birlikte kendisine 'avukatım benim iki kişi ırzıma geçti, ben hangisiyle evleneceğim' dediğini belirterek, önergenin acilen geri çekilmesini istedi.

Cinsel istismar suçunda, mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren düzenleme, Manisa'da avukatlar tarafından protesto edildi. Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, baronun Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Gözde Deliktaşlı'nın da aralarında bulunduğu bir grup avukatla Demokrasi Meydanı'nda toplandı.

AK Partili milletvekillerinin önergesinin kabule edilemez olduğunu ifade eden Komisyon Başkanı Deliktaşlı, öneriyi protesto ettiklerini söyledi. Kamuoyunun da düzenlemeye tepki gösterdiğini kaydeden Deliktaşlı, "Bu önergenin bizlerin temsilcileri olan vekiller tarafından oylanmasını dahi düşünemiyoruz. Karaman'dan, Adıyaman'dan çocuklara yönelik cinsel istismar haberleri geliyorken, kız çocukları erken yaşta evlendiriliyorken, bizler tecavüzcüleri aklamak için değil, mecliste bu olayların önüne geçmek için vekillerimizin yasa düzenlemesi yapmasını bekliyoruz. 4 bin hükümlünün serbest kalacağı gerekçe gösterilerek çocuklarımız tecavüzcülerine kurban olarak teslim ediliyor. Bu öneri ancak kadına yönelik işlenen suçları özendirir. Biz bu önergenin geri çekilmesini istiyor ve bu önergeyi verenleri kınıyoruz" diye konuştu.

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan ise düzenlemenin tecavüzcüleri özendireceğini savunup, "Yasa maddeleri gece yarısı komisyonlardan geçmeden meclisten geçmeye çalışılıyor. Yine bunlardan birisi yaşandı. Bu yasa 2005 yılı öncesinde yıllarca tartışılmış ve yapılan değişikle kaldırılmış ve sakıncaları görülmüştür. Ama ne akla hikmetse mecliste 5 milletvekili bir önerge hazırlayarak gece yarısı operasyonu ile geçirmeye çalışmaktadır. Önergede zinaya karışan, cinsel tacizde bulunan kişilerin mağdurlarla evlenmesi halinde cezasının 5 yıl askıya alınmasını ve 5 yıl sonra da kaldırılmasını içeriyor. Bu ne zihniyettir, bu nasıl mantıktır? Bir mağdurla yaptığım görüşmede yine kendisine böyle bir evlenme teklifi edildiğinden 'avukatım benim iki kişi ırzıma geçti, ben hangisiyle evleneyim' dedi. Çevreden yapılan baskılar sonucunda böyle bir tepkiyle karşılık verdi. Biz bu anlayışı kınıyoruz. Derhal geri çekilmesini, görüşülmemesini istiyoruz" dedi.

Baro Başkanı Arslan, yasada ısrar edilmesi halinde tüm avukatlar olarak meclisten geçmemesi için tüm girişimlerde bulunacaklarını açıkladı. Bu tür olaylarda suskun kalınmaması gerektiğini ifade eden Arslan, yasa önerisi geri çekilinceye kadar protesto edeceklerini söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

Meydanda avukatların toplanmasından görüntü

Kadın ve Çocukları Hakları Komisyonu Başkanı Gözde Deliktaşlı'nın konuşması

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan'ın konuşması

Haber- Kamera: Nermin UÇTU/ MANİSA,

======================

Suriyelinin 1.5 milyon dolarını çalan 2'si polis 7 kişi gözaltında

GAZİANTEP'te kendilerini polis olarak tanıtarak evine girdikleri Suriyeli işadamı Hasan Cafer ve ailesini, kelepçeleyip odaya kilitledikten sonra 1.5 milyon dolarını gasp ettikleri iddiasıyla aralarında 2 polis, FETÖ'den açığa alınan komiser ve işadamının damadının da bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.

Değirmiçem Mahallesi'nde oturan ve deri ticareti yapan Suriyeli Hasan Cafer'in oturduğu 5 katlı apartmanın en üst katına geçen Çarşamba günü gelen kimlikleri belirsiz 7 kişi, kendilerini polis olarak tanıtıp aileyi, "DEAŞ'a para gönderiyormuşsun" diyerek ellerini kelepçeledikten sonra çelik kasadaki 1,5 milyon doları çaldı. Olayla ilgili çalışma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, parmak izi ve evin çevresinde işyerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelilerin kimliklerini belirledi.

Ekipler, adreslerini belirledikleri polis memurları, Cengiz B. ve Yılmaz T., FETÖ/PDY soruşturması kapsamında açığa alınan komiser Ahmet K., Suriyeli işadamı Hasan Cafer'in damadı Basri G. ve ağabeyi Mustafa G., Ünal T. ve Ahmet K. adlı şüphelileri gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan şüphelilerin, Suriyeli işadamı Hasan Cafer'in damadı Basri G.'nin organize etmesiyle kendilerine polis süsü verip 1.5 milyon doları çaldıklarını itiraf ettikleri belirtildi. Paranın bulunmadığı operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Hırsızlık yapılan apartman

Apartman önündeki kalabalık

Hastane

Zanlıların fotoğrafları

Genel ve detay görüntüler

Haber: Mücahit YOLCU-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

======================

AK Partili Kaya, Gaziantep'te

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, partisinin yerel yönetimler toplantısının yapılacağı Gaziantep'te, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret ederek, kent hakkında bilgi aldı.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, yerel yönetimler toplantısına katılmak için beraberindekilerle birlikte kente geldi. Kentte bir dizi ziyarette de bulunacak olan Erol Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'i ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde Erol Kaya'yı karşılayan Fatma Şahin, misafirlerine sanat merkezini gezdirdi. Sanat merkezi içerisindeki çalışmaları inceleyen Erol Kaya, mozaikten yapılan patlıcan kebabına ilgi gösterdi.

Belediyenin faaliyetlerini yerinde görmek ve diğer belediyelere anlatmak için 3 günlük programlarının olacağını belirten Kaya, şunları dedi:

"Yapacağımız bu çalışmanın temel ayağı, Türkiye'deki belediyelerimizi bölgelerde toplayıp bir deneyim kazandırmak. Çalışmalarıyla ilgili neler yapıldığı ve neler yapılması gerektiğiyle ilgili bir çalışmadır. 14 ilden toplam 250'ye yakın misafirimizi Belediye Başkanımız Fatma Şahin'in ev sahipliğinde Gaziantep'te olacaklar. Bugün programlarımıza başladık. Öğleden sonra sahayı gezeceğiz. Belediyelerimizin devraldıkları şehirleri ne noktaya getirmişler ve bundan sonra ne yapmaları gerekiyor noktasında bir faaliyetimizi hep birlikte icra edeceğiz. Bizim şehirlere bakışımız, belediye başkanlarımızdan beklentimiz, sadece kurumları yönetmek değil, aynı zamanda şehri yönetmek, ekonomik sosyal gelişimine de bakmalarını istiyoruz. Bu çerçevede bir çalışma yapacağız."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Belediye başkanlarının gezisi

Sanat merkezinin gezilmesi

Erol Kaya'nın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

===========================

Üniversitedeki odasında intihar etti

ŞANLIURFA'da Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde memur olarak görev yapan 45 yaşındaki Ahmet Onur, çalıştığı odada yaşamına son verdi.

Olay, sabah saatlerinde Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü yerleşkesinde meydana geldi. Ziraat Fakültesi'nde yardımcı hizmetlerinde memur olarak çalışan Ahmet Onur, bilinmeyen nedenle odasında tavana bağladığı iple kendini asarak intihar etti. Arkadaşlarının ulaşamaması sonrası açılan kapının ardından tavanda asılı halde bulunan Onur için sağlık görevlilerinden yardım istenildi. Sağlık görevlileri evli ve 4 çocuk babası Ahmet Onur'un yaşamını yitirdiğini belirledi. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan Onur'un cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Adli Tıp Kurumu

Cenaze aracının gelmesi

Ölen memurun yakınları

Ölen memurun fotoğrafı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer PINAR-ŞANLIURFA-DHA)

===========================

Silopi'de 479 bin 30 paket kaçağı sigara imha edildi

ŞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde polis ekiplerince ilçe genelinde farklı tarihlerde yapılan operasyonlarda ele geçirilen 479 bin 30 paket gümrük kaçağı sigara, 16 bin 590 adet puro ve 152 kilo kaçak tütün imha edildi.

Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ilçede genelinde farklı tarihlerde yapılan operasyonlarda 479 bin 30 paket kaçak sigara, 16 bin 590 adet puro ve 152 kilo 300 gram ağırlığındaki 648 paket tütünü ele geçirildi. Yapılan adli işlemlerin ardından gümrük kaçağı tütün ürünleri yetkili kurum çalışanlarının gözetiminde Habur Sınır Kapısı yanındaki boş alanda, alınan güvenlik önlemlerinin ardından yakılarak imha edildi.

Bir TIR ve kamyonet kasasında görevlilerce boşaltılan kaçak malzemenin yakıldıktan sonra karıştırılması için iş makinesinin kullanıldı. Koca bir çöp yığınını andıran gümrük kaçağı sigaraların tamamen yanarak kül olmasının ardından iş makinesi yanan külü toprak ile karıştırdı. İmha işleminin sona ermesi ile birlikte görevliler sahadan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

-Kaçak sigaraların tırdan indirilmesi

-İş makinesinin sigaraları toplaması

-Sigaraların yakılması

-Yanan sigaraların iş makinesi ile karıştırılması

-Yanan sigaralardan genel ve detaylar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), -

==================

2 saat sonra mührü kırıp tekrar kumar oynarken yakalandılar

ADANA'da yasadışı kumar oynatıldığı iddiasıyla kapısına mühür vurulan Mert Holding Bingo Lotto Şans Oyunları tabelalı işyerine 2 saat sonra yapılan baskında kumar oynayan 120 kişi suçüstü yakalandı. Mührü kırıp kumar oynadıkları belirlenen kumarbazlara 204'er lira idari para cezası kesildi.

Merkez Seyhan İlçesi Kuruköprü Mahallesi Çakmak Caddesi üzerindeki Galeriya İş Merkezi'nde yasadışı kumar oynatılan Mert Holding Bingo Lotto Şans Oyunları tabelası asılı olan binası, 90 gün önce kapatılmıştı. Cezası biten mekanda kumar oynatıldığı bilgisini alan polis, dün akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Koçbaşı ile demir kapıyı kıran ekipler, şüphelileri kumar oynatırken suçüstü yakaladı. Yapılan aramada tombala kağıtları, tombala makinesi, pullar, tombala topları, projeksiyon cihazı ve çeşitli envanterlere el konuldu. Tombala oynayan 141 kişiye idari para cezası kesilirken, 6 kişi ise 'Kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak' suçundan gözaltına alındı, bina da mühürlendi.

Polis, Ahlak Büro Amirliği'ne götürülen şüphelilerin ifadesi alınırken aynı binada mührün kırılıp tekrar kumar oynandığı bilgisi geldi. İhbar üzerine yeniden harekete geçen ekiplerin 2 saat sonra baskın yaptığı binanın mührünün kırıldığı içerde de kumar oynandığı belirlendi. Suç üstü yakalanan 120 kişiye idare para cezası kesildi, mührü kıran 5 kişi de gözaltına alındı. Olayla ilgili gözaltına alınan toplam 11 kişi ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Sivil polislerin koşmaları

Polislerin Holding kapısında 'aç kapıyı polis' demeleri

Kapıyı balyoz ile kırmalar

İçeri girmeleri

Masalarda oturanlar

Tombala malzemeleri

Projeksiyon cihazı

Holding tabelası

Polislerin içerde bulunanlara ceza yazmaları

Holding içerisinde ele geçirilen tombala malzemeleri

Bina önünde bekleyen polis araçları

Haber: Fatih KARAÇALI-Gökhan KESKİNCİ/ADANA, -

==================

Vali Yerlikaya'dan Pervarililer Derneği'ne ziyaret

GAZİANTEP Valisi Ali Yerlikaya, 57 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının meydana geldiği Beybahçe Mahallesi'nde bulunan Pervarililer Derneği'ni ziyaret etti.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve İl Müftüsü Ahmet Çelik ile birlikte geçen 20 Ağustos'ta 57 kişinin yaşamını yitirdiği Beybahçe Mahallesi'nde bulunan Siirt Pervarililer Derneği'ni ziyaret etti. Patlamada yakınlarını kaybedenler ile sohbet eden Yerlikaya, devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını bilmelerini istedi. Dernektekilerle birlikte öğle yemeği de yiyen Yerlikaya, patlamada yaşamlarını yitirenlere dua edilmesinin ardından dernekten ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Vali'nin tesiste vatandaşlar ile sohbet etmesi

Sosyal tesiste toplu dua

Vali'nin sosyal tesisten çıkışı

Valinin aile ziyareti

Genel ve detay görüntüler

Haber: Ahmet ÖZER-Kamera: Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

===================

Hazro'da mağara içerisine gizlenmiş 1 ton 877 kilo kubar esrar ele geçirildi

DİYARBAKIR'ın Hazro İlçesi kırsalında jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyon kapsamında; 96 adet torba içerisine konulmuş ve mağara içerisine gizlenmiş halde 1 ton 877 kilo kubar esrar ele geçirildi.

Hazro İlçesi Meşebağları ve Gözebaşı köyleri arasındaki dağlık ve ormanlık alanda düzenlenen operasyonla ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Hazro İlçe Jandarma Komutanlığınca; uzun süredir yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Hazro ilçesi Meşebağları ile Gözebaşı köyleri dağlık ve ormanlık alanlarında bölücü terör örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek, imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla operasyonel faaliyet icra edilmiştir. İcra edilen operasyon kapsamında; Hazro ilçesi Meşebağları ile Gözebaşı köyleri arasında bulunan bir mağaranın içerisinde gizlenmiş vaziyette 96 adet naylon torba içerisine konulmuş yaklaşık 1 ton 877 kilo kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığınca, icra edilen operasyonla ilgili adli işlemlere devam edilmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve bölücü terör örgütünün finans kaynaklarının yok edilmesi maksadıyla narko-terörizmle mücadeleye yönelik çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" denildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

-Ele geçirilen uyuşturucunun sergilenmesi

-Uyuşturucunun bulunduğu mağara

-Mağara içerisindeki esrar dolu torbalar

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, -

===================

Kebap Akademisi 45 mezun verdi

Ticaret Odası'nın (ATO), 12 yıl önce tescil ettirdiği Adana kebabının doğru yapılması için açtığı Kebap Akademisi'nden 45 kişi daha mezun oldu.

ATO Adana Kebabı Koruma Komisyonu tarafından hazırlanan ve 2 gün süren ustalık eğitim programına 15'i kent dışından 45 kişi başvurdu. Kebapçı adayları, 2 gün boyunca ATO Sosyal Tesisleri'nde açılan Kebap Akademisi'nde eğitildi. Adanalı usta kebapçılar, usta adaylarına kebap yapılacak etin seçimi, hazırlanışı, şişlenmesi, pişirimi ve sunumunu anlattı. Adana kebabında kullanılan etin nasıl kıyma haline getirileceği özellikle anlatıldı. Kıyma yapımında kullanılan ve zırh olarak tabir edilen satırın kullanımı hakkında da eğitim verildi.

ATO Başkanı Atila Menevşe, Adana kebabının Türkiye'nin her yerinde aynı lezzet ve sunumla yapılması için uğraş verdiklerini söyledi. Menevşe, "10 yıldır sürdürdüğümüz tescilli Adana kebabının aslına uygun halde üretilip, tüketilmesine yönelik çalışmalarımız bundan böylede devam edecektir. Akademide 2 günlük eğitim sürecinde, Adana kebabının hazırlanması ve sunumunun yanı sıra tescille ilgili oluşacak hukuksal sorunlara yönelik seminerde verildi" dedi.

Daha sonra akademiye katılanlara sertifika verildi. Yeni kebapçılar ayrıca, şişledikleri etleri pişirip programa katılanlara ikram etti.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Kursiyerlerin etleri şişlere saplaması

ATO Başkanı Atila Menevşe ile Röp.

Kursiyerler ile Röp.

Kebap ustası ile Röp.

Kebapların pişmesi

Servise hazır kebap

Haber: Murat KİBRİTOĞLU-Kamera : Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

====================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 10 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement