Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

DHA YURT;SİİRT VALİSİ TUTULMAZ: 4 CENAZEYİ ÇIKARDIK, 12 VATANDAŞIMIZ TOPRAK ALTINDASiirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyünde bulunan bakır madeni sahasında dün akşam meydana gelen heyelandan 4 kişinin cesetleri çıkarılırken, 12 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor.

18.11.2016 17:26

DHA YURT;SİİRT VALİSİ TUTULMAZ: 4 CENAZEYİ ÇIKARDIK, 12 VATANDAŞIMIZ TOPRAK ALTINDA

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyünde bulunan bakır madeni sahasında dün akşam meydana gelen heyelandan 4 kişinin cesetleri çıkarılırken, 12 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor. Maden sahasında açıklama yapan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, dün akşam itibariyle maden sahasında bir heyelan gerçekleştiğini belirterek şunları söyledi: "Bu heyelanın ilk valiliğimize ihbarı saat 21.00'dır. Saat 22.00 itibariyle Siirt AFAD, Jandarma ekipleri bölgeye ulaştı. Bize ulaşan ilk bilgiler ışığında olayın vahametini anlamamız üzerine AFAD Başkanlığı ile irtibata geçtik. Bölgemizdeki Diyarbakır, Batman, Bitlis, Van ve Erzurum AFAD ekiplerini hızlı bir şekilde bu alana yönlendirdik. Saat 24.00 itibariyle ekipler alana intikal etti. Ancak heyelan sahasında arama kurtarma riski hala devam ediyordu. İlk vatandaşımızı kurtardığımız anda bile akıntılar devam ediyordu, risk yüksekti. Dolayısıyla sabaha kadar arama işlemini yapamadık. Gün ağarması ile birlikte az önce bahsettiğim bölgelerden gelen arama kurtarma ekipleri, MTA, Türkiye Kömür İşletmeleri ve Türk Petrolleri'nden gelen arama kurtarma ekipleri de, maden işletmesi ekipleri ile birlikte arama kurtarma işlemine hızlı başladık. Sabah saatlerinde 2 işçimizi göçük altından çıkardık, az önce de 1 işçimizi göçük altından çıkardık. Tespitlerimize göre 12 işçimiz daha bulunmaktadır. Bunların kurtarılması için kamu kuruluşlarının bütün imkanlarını seferber ettik. Gerek Ankara ayağı, gerek komşu illerimiz ve il bazında kamu kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarını hızlı bir şekilde devam ettirmektedir. Ancak arkamızda gördüğünüz alanda hala heyelan riski devam etmektedir. Bu da arama kurtarma faaliyetlerini olumsuz etkilemektedir. Heyelanın oluş sebebi olarak, çok miktarda yağan yağmur gözükmekteydi. Ancak insani bir kusur olup olmadığı, işletmenin ya da çalışanlardan kaynaklanan herhangi bir kusur olup olmadığı konusundaki çalışmalarımız devam etmektedir. Cumhuriyet Başsavcımız da ve konuya el koymuş durumdadır. Ayrıntılı bir şekilde sebepleri araştırılacaktır. Bir taraftan da ailelerin beklentilerini, tüm ülkemizin beklentilerini hızlı bir şekilde sonuçlandırma gayreti içerisindeyiz. Şimdiye kadar 4 cenazeyi çıkardık, 12 vatandaşımızın da toprak altında olduğunu değerlendiriyoruz."

AFAD BAŞKAN VEKİLİ: CANLIYA ULAŞABİLECEĞİMİZİ TAHMİN ETMİYORUM

Vali Tutulmaz'dan sonra konuşan AFAD Başkan Vekili Halis Bilden ise, 90 kişi ve 3 arama köpeğinden oluşan bir ekiple arama kurtarma çalışmalarına devam ettiklerini ifade ederek, "Ben de öncelikle 4 kaybımız var başsağlığı diliyorum, ülkemizin başı sağ olsun. 12 işçimizi de aramaya devam ediyoruz. 90 kişilik bir ekiple müdahale ediyoruz. Dün gece 2 helikopter, bir de Casa uçağı ile bölgeye intikal ettik bunun için Genelkurmay Başkanımıza teşekkür ediyorum. 3 tane arama kurtarma köpeğimiz burada. Öğlen saat 14.00'e kadar arama kurtarma köpekleri ve uzman ekiplerimiz aramaya devam ettiler. O saatlere kadar 3 cansız bedene ulaştık. Bundan sonra iş makineleriyle müdahale etme kararı aldık. Amacımız çok uzun sürmeden ailelerimizin beklentilerini sona erdirmek ve yine ümit ediyoruz ki canlı ulaşalım. Canlı ulaşamazsak da cansız bedenlere ulaşalım ve bunları ailelere teslim edelim. Büyük bir titizlikle çalışıyoruz. Coğrafya çok zor sizin de gördüğünüz gibi zor ve eğimi yüksek bir coğrafya. Mümkün olduğu kadar nezaret etmeye çalışıyoruz. çok büyük geçmiş olsun" diye konuştu.

Bir kişinin ailesiyle telefonla irtibat kurduğu yönündeki bir soruya AFAD Başkan Vekili Bilden, "Bir kişi ailesiyle irtibata geçtiğini duydum. O bölgeye kendim de intikal ettim. O noktada çalışmamız devam ediyor. Canlı ulaşabileceğimizi tahmin etmiyorum. En ufak bildiri ve şikayeti çok titizlikle uzman arkadaşlarımız değerlendiriyor. Ondan hiç kimse, hiç bir ailenin şüphesi olmasın. Hepimiz buradayız, bitene kadar da nezaret edeceğiz. Amacımız ailelerimizin bu merakını gidermek. Arkadaşlarımız cihazlarla dinlediler, köpeklerimiz çok uzman. Ulaşabildiğimiz yere kadar arkadaşlar köpeklerimizi götürdüler, ama maalesef canlı bir emareye ulaşamadığımızı belirtmek istiyorum" şeklinde yanıtladı.

CESEDİ ÇIKARILANLAR 4 KİŞİNİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Heyelanın ardından dün akşamdan bu yana yapılan çalışmalarda cansız bedenleri toprak altından çıkarılan 4 kişinin kimlikleri belli oldu. Dün gece yapılan çalışmada çıkarılan ekskavatör operatörü Murat Ant ile kamyon şoförü Reşit Can, bugün yakınları tarafından Siirt'te toprağa verilirken, cesedi çıkarılan diğer iki kişinin ise ekskavatör operatörü Savaş Kızılkan ve kamyon şoförü Bedrettin Çaylı olduğu öğrenildi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Vali Tutulmaz ın açılamaları

-AFAD Başkan Vekili Halis Bilden

-Cenazelerin morgtan alınması

-İşletmenin İdari işler sorumlusu Mahir Yiğit in açıklaması

-Jeoloji Birim Başkanı Kamil Narman ın açıklaması

Haber: Siirt,

==============================

Bakan Müezzinoğlu Şirvan'dan sevindirici haber bekliyor - EK

"SIFATLAR VE MAKAMLAR ÖNEMLİ DEĞİL"

Balıkesir Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali Ersin Yazıcı ve AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'dan Balıkesir'deki yatırım ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Bakan Müezzinoğlu, AK Parti il başkanlığında da partililerle biraraya geldi. Bakan Müezzinoğlu'nun parti ziyaretine dün genel merkezin isteğiyle istifa eden eski İl Başkanı Dinçer Orkan katılmadı. Balıkesir milletvekilleri Sema Kırcı ve Kasım Bostan ile il binasına gelen Müezzinoğlu'nu İl Başkanvekili Özkan Savran, kadın ve gençlik kolları üyeleri karşıladı. Bakan Müezzinoğlu, il başkanlığı görevini Savran'a devreden Orkan ve yönetim kurulu üyelerine bugüne kadarki çalışmaları için teşekkür etti. 2002-2007 yıllarında İstanbul İl Başkanlığı yaptığını anımsatan Müezzinoğlu, "AK Parti kadrolarında sıfatlar, makamlar çok anlamlı değildir. Bizim için anlamlı ve önemli olan AK Partili olmaktır. AK Partili olarak devlete ve millete hizmet etmektir" dedi. AK Parti'nin 14 yıllık iktidarında önemli işler yaptığını, günümüzde ise sorumluluklarının daha da arttığını savunan Müezzioğlu, büyük hedeflere ulaşabilmek için birlik ve beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

"YENİ İLLER GÜNDEMDE YOK"

Bakan Müezzinoğlu, bir basın mensubunun "İl sayısının 118'e çıkarılacağı, Balıkesir'in ilçeleri Bandırma ve Edremit'in de il olacağı söyleniyor. Böyle bir çalışma gerçekten var mı şeklindeki sorusuna şu yanıtı verdi:

"AK Parti'nin il sayısını ya da belediye sayısını arttırma yönünde bir siyaset anlayışı olmadı. Tam aksine iyi ve dinamik yönetim için belde belediyelerini kapattık. Sayıyı çoğaltarak hizmetler gelmiyor. İyi, dinamik ve koordineli yönetimle hizmet ve başarı geliyor. Ben Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesiyim. Aynı zamanda hükümet üyesiyim. Bizim gündemimize böyle bir konu gelmedi."

Bakan Müezzinoğlu AK Parti ziyaretinin ardından İstanbul'a dönmek üzere kentten ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun Valiliği ziyaretinden görüntü,

-Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun Belediye Başkanlığı'nda yatırımlarla ilgili bilgi almasından görüntü,

-Bakan Mehmet Müezzinoğlu'nun konuşması.

Haber: Hilmi DUYAR - Kamera: Coşkun YAMAN/BALIKESİR,

=========================

Açığa alınan öğretmen av tüfeğiyle intihar etti

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, açığa alınan öğretmen 37 yaşındaki Mehmet Karadoğan, çenesinin altına dayadığı av tüfeğini ateşleyerek intihar etti. Karadoğan'ın arkadaşlarıyla ortak kullandığı internet hattı üzerinden FETÖ'yle bağlantılı bir siteye girdiği gerekçesiyle 1 hafta önce açığa alındığı öğrenildi.

Kavaklıdere'deki bir ilkokulda sınıf öğretmeni olan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Karadoğan, 5 gün önce ağabeyi Galip Karadoğan'ın Ortaca'nın Eskiköy Mahallesi'ndeki evine misafirliğe geldi. Bugün de saat 09.30'da köy imamı olan büyük ağabeyinin yanına gitmek üzere 03 LZ 832 plakalı otomobiliyle yola cıktı. Aradan geçen zamana rağmen büyük ağabeyinin yanına ulaşmayınca meraklanan yakınları, aramaya çıktı. Yol kenarındaki bir limon bahçesinde park etmiş otomobili gören yakınları, çevreyi kontrol etti. Mehmet Karadoğan'ın, bir limon bahçesinde, çenesinin altına dayadığı tek kırma av tüfeğinin tetiğini çekerek intihar ettiği görüldü. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

"BENİ AFFEDİN DOĞRU OLAN YOL BUYDU"

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma, inceleme yaptı. Mehmet Karadoğan'ın ailesine hitaben yazdığı "Beni affedin doğru olan yol buydu" yazılı bir not çıktı. Karadoğan'ın cesedi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Geçen yıl Afyon'da görev yapan Karadoğan'ın arkadaşlarlarıyla ortak kullandığı internet hattı üzerinden FETÖ'yle bağlantılı yasaklı bir siteye girdiği gerekçesiyle bir hafta önce açığa alındığı öğrenildi.

Ağabeyi Galip Karadoğan, "Bir soruşturma geçiriyordu. Kimsenin bilmesini istemiyordu. Birileri öğrendikçe üzüntüsü artıyordu. Her şeyini benimle paylaşırdı. Geçen gün savcının yanına gittik. Önemli bir şey değil ama soruşturma biraz daha sürecek demişti" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

Limon ağaçlarının altındaki cesetten görüntü

Jandarma inceleme yaparken görüntü

Yakınları ağlarken görüntü

Ağabeyi Galip Karadon ile röp.

Haber- Kamera: Süleyman İLTER/ ORTACA (Muğla),

=========================

Mersin'de minibüs uçuruma yuvarlandı: 2 ölü, 5 yaralı

MERSİN'de yolcu minibüsünün yaklaşık 100 metrelik uçuruma yuvarlanması sonucu 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Kaza merkez Toroslar İlçesi Musalı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Gözne ile Ayvagediği Mahalleleri arasında sefer yapan Ecevit Yılmaz yönetimindeki 33 M 0635 plakalı yolcu minibüsü, iddiaya göre mıcırlı viraja hızlı girince kontrolden çıkarak yaklaşık 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Olay yerine çok sayıda ambulans, Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ile AFAD ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri minibüste bulunan ve kimlikleri henüz öğrenilemeyen 2 kişinin öldüğünü belirledi. Sıkışan 5 yaralı ise çağrılan vinç yardımıyla çıkartıldı. Yaralılar götürüldükleri Mersin Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Jandarma kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Haber: Mustafa İNSAN- İbrahim MAŞE/ MERSİN, -

==========================

Bozcaada'dan sonra Gökçeada koyları da kurtuldu

ÇANAKKALE'nin Bozcaada ilçesinin Sulubahçe ve Habbele koylarının ihalelerinin iptalinden sonra bir iyi haber de Gökçeada'ya geldi. Gizli Liman ve Lazkoyu'nun bu ay yapılacak olan ihalelerinin de iptal edildiği öğrenildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Bozcaada'nın Sulubahçe ve Habbele koylarını kiralayarak işletmeye açacak olan ihaleler, tüm Türkiye'den yükselen tepkinin ardından iptal edilmişti. Bu haberin bir gün sonrasında bu kez de Gökçeada için sevindirici haber geldi. Gökçeada Belediye Başkanı MHP'li Ünal Çetin, 21 Kasım'da yapılması planlanan Lazkoyu ve 22 Kasım'daki Gizli Liman ihalelerinin iptal edildiğini söyledi.

Bozcaada için başlatılan kampanya, Gökçeada'nın koylarının da kurtarmış oldu.

Haber: Vural BOZOK/BOZCAADA (Çanakkale), -

===========================

Muradiye'de Ak Parti binasına bombalı saldırı yapanlar yakalandı

VAN'ın Muradiye İlçesi Ak Parti binasına el bombasıyla saldırı düzenledikleri belirlenen 3 şüpheli polisin yaptığı operasyonla yakalandı.

Ak Parti Muradiye İlçe binasına 3 gün önce el bombasıyla saldırı düzenlenmiş ve binada büyük hasar meydana gelmişti. Saldırı sonrası faillerin bulunması için polis geniş çaplı araştırma başlattı. Yapılan araştırmalar sonucunda saldırıyı yapan şüphelilerin izini bulan polis, operasyon için düğmeye bastı. Bugün gerçekleştirilen operasyonda şüpheli T.Ç., E.D., ve O.Ç. Muradiye İlçesi'nde bir evde yakalandı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

Görüntü Döküm

-----------------------

-Operasyondan görüntüler

Haber: Orhan AŞAN/ VAN, -

=============================

Sinop- Ayancık yolunda heyelan

SİNOP'ta iki gündür etkili olan sağanak yağmur, Sinop-Ayancık karayolunda heyelana neden oldu. Heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapatıldı.

Sinop'ta önceki gece başlayan sağanak yağmur ve ilin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sebebiyle su baskınları ve heyelanlar oluştu. Yağış sebebiyle bazı tarım arazileri su altında kaldı. Yağış, Ayancık İlçesi'nde de heyelana yol açtı. İlçenin Sinop merkez ile bağlantısını sağlayan Ayancık-Sinop Karayolu, Genze mevkinde yaklaşık 500 metrelik kısmında oluşan heyelanın ardından ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri bölgede heyelanın devam etmesi nedeniyle yol açma çalışmalarını kontrollü sürdürüyor. Yine Ayancık İlçesi'nin İncirpınarı mevkiinde küçük çaplı bir heyelan meydana geldi. İlçe belediyesi ve karayolları ekipleri heyelan nedeniyle çalışma başlattı.

Ayancık İlçe Kaymakamı Aziz Kayabaşı, heyelanın yolun bazı bolgelerinden hala devam ettiğini belirterek, "Bu nedenle çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. Ulaşım mevcut yol açılana kadar eski Ayancık Karayolu üzerinden sağlanacak" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------------

-Heyelan bölgesinden detaylar

Haber-Kamera: İbrahim ASLAN/SİNOP,

===========================

13 yaşındaki hırsız bu kez güvenlik kamerasına yakalandı

BURSA'nın İznik İlçesi'nde, geçen şubat ve nisan aylarında, 'hırsızlık' suçundan tutuklanan ve tahliye edildikten sonra yine hırsızlık olaylarına karışan 13 yaşındaki S.A., bir kez daha hırsızlık yaparken güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Polis, 39 suç kaydı bulunan S.A.'yı arıyor.

İznik'in Çampınar Köyü'nde oturan S.A., geçen Şubat ayında motosiklet çaldığı iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı. Daha önce karıştığı 'hırsızlık, uyuşturucu kullanmak ve uyuşturucu satmak' suçlarından poliste 38 kaydı bulunan S.A., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. S.A., mart ayında tahliye edildi. Cezaevinden çıkan S.A. Nisan ayında da Yeni Mahalle Güçlü Sokak'ta İznik Belediyesi Zabıta Müdürü M.A.'nın evine girdi. Oyuncaklarla dolu odada ses yapınca ev sahibine yakalanan S.A. olay yerine çağrılan polis ekiplerine teslim edildi. Hırsızlık şüphelisi çocuk, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Bursa Cezaevi'ne gönderildi.

YİNE TAHLİYE, YİNE HIRSIZLIK

Geçen ay yine tahliye edilen S.A., dün gece Beyler Mahallesi'ndeki kapalı pazar alanında bulunan pazarcı Hasan Balta'ya ait 16 FBC 78 plakalı kamyonetten hırsızlık yaparken güvenlik kameralarına yakalandı. Sebze-meyve yüklü kamyonet kasasında bulunan 160 TL bozuk parayı aldığı iddia edilen S.A., araç sahibinin pazarcılar derneğindeki güvenlik kamera görüntülerini verdiği polis tarafından da kimliği tespit edilerek aranmaya başlandı.

Haber: İZNİK (Bursa), -

===========================

Sezaryen, doğum yöntemi değil ameliyattır'

SAĞLIK Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Salim Erkaya, sezaryenin bir doğum yöntemi değil ameliyat olduğunu, hem anne hem de bebek sağlığı için riskli olduğunu söyledi.

Üreme Sağlığı ve İnfertilite Derneği tarafından düzenlenen 7'nci Ulusal Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite Kongresi, Antalya'nın Serik İlçesi'nde başladı. Belek Turizm Merkezi'ndeki Maxx Royal Otel'de düzenlenen kongrede konuşan SBÜ Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Doğum Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin, normal doğumun önemine vurgu yaptı. Sezaryen doğumun dünyada en sık uygulanan operasyon haline geldiğine değinen Doç. Dr. Tekin, gelişmiş ülkelerde sezaryen oranını düşürmek için eylem planları yapıldığını söyledi.

Sezaryenin, riskli doğumlarda hayat kurtarıcı olduğunu belirten Doç. Dr. Tekin, "Gerçekten ihtiyaç olduğunda doğru endikasyon ve doğru bir kesime hitap etmesi gereken bir operasyon. Aslında bir doğum şekli değil ameliyattır. Dolayısıyla bir ameliyatta olabilecek her türlü komplikasyonu da içeriğinde barındırıyor. Organ yaralanması, kanama, enfeksiyon riski olabilir. Mecbur kalınmadığı sürece tavsiye etmiyoruz" dedi.

ÖLÜM ORANI DÜŞTÜ

Türkiye'de doğumdan kaynaklı ölümlere bakıldığında son 10 yılda çok ciddi ilerlemelerin de kaydedildiğini ifade eden Doç. Dr. Özlem Moraloğlu Tekin, "Bunda kadın doğum uzmanı ve ebelerimizin çok büyük payı var. Ölüm oranı yüz binde 15'e kadar düştü. Amacımız bu oranı gelişmiş ülkeler seviyesine çekmek. Bunun için de bu tür ameliyatlarda olabilecek komplikasyonlar konusunda halkı bilinçlendirmek çok önemli" diye konuştu.

ANNE VE BEBEK SAĞLIĞI İÇİN RİSK

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Salim Erkaya ise sezaryenin, zor doğumlarda başvurulan bir ameliyat olduğunu kaydetti. Her sezaryen vakasında cerrahi ve anestezi komplikasyonları gelişebileceğine değinen Doç. Dr. Erkaya, şunları kaydetti:

"Sezaryenle doğan bebeklerde bağışıklık sistemi daha zayıf olur ve bu bebeklerde solunum sistemi hastalıkları daha fazla görülür. Yine ameliyata bağlı annenin geç hareket etmesi, buna bağlı özellikle bacaklarda pıhtı oluşumu bazen de akciğere pıhtı atması dolayısıyla annenin hayatında ölüme kadar götürebilecek risklere yol açılabilecek bir cerrahi yöntem olduğunu unutmamak gerekir. Çok zorunlu olmadığı sürece, bir anne adayının tercih etmesi gereken doğum yöntemi, normal doğumdur."

DOĞUMLARIN YARISI SEZERYAN

Doç. Dr. Salim Erkaya, şu anda Türkiye'deki her 100 doğumdan en az 50'sinin sezaryenle gerçekleştiğini, bunun da kabul edilebilir bir oran olmadığını vurguladı. Doç. Dr. Erkaya, ilk etapta olmasa bile uzun vadede bu oranın yüzde 15'e çekilmesi gerektiğini, hem anne hem de bebek sağlığı için normal doğumun özendirilmesi gerektiğini belirtti. Kongre, 20 Kasım'da sona erecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Doç. Dr. Salim Erkaya'nın konuşması

Doç. Dr. . Özlem Moraloğlu Tekin'ın konuşması

Haber- Kamera: Namık Kemal KILINÇ/SERİK, -

===========================

Dinamitli defineciler yakalandı

BİLECİK'te define aramak için kayalık bölgeye dinamit döşeyen 3 kişi jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Döşenen dinamitler bomba uzmanı tarafından imha edildi.

Merkeze bağlı Başköy yakınlarında meydana gelen olayda köylüler kayalık bölgede kazı yapan kişileri görünce durumu jandarma yetkililerine bildirdi. Jandarma ekipleri define aramak için kaçak kazı yapan ve bir mermer ocağında çalıştıkları belirtilen F.U., H.E. ve H.D.'yi yakaladı. Ekipler, gözaltına alınan 3 şüphelinin kazı yaptıkları yere patlatmak amacıyla döşedikleri dinamit lokumlarının imha edilmesi için polisten yardım istedi. Beşköy Camii hoparlöründen de kazının olduğu bölgeye vatandaşların gitmemesi için uyarı anonsları yapıldı.

Olay yerine gelen Bilecik Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bomba uzmanı, döşenen dinamitlerin imhasını gerçekleştirdi.

Görüntü dökümü:

---------------------------

-Kazı yapılan yerin görüntüsü,

-Kazı alanındaki dinamit döşenen kabloların,

-Köy muhtarı İsmail Yeşim'in konuşması,

-Bomba uzmanının olay yerinde çekilen görüntüsü,

-Bomba uzmanın yanında duran bir polis müdürünün elinde sigarayla durmasından,

-Dinamitlerin uzaktan kumandayla patlatılarak imha edilmesi,

-Patlama sonrası olay yerinin görüntüsü bulunuyor.)

Haber-Kamera: Cafer ELMAS-BİLECİK,

===========================

Erzurum'da güller poşete girdi

TÜRKİYE'nin en soğuk illerinden Erzurum'da kara kış gelmeden park, bahçe ve bulvarlara dikilen güller önce budandı, ardından poşetlendi.

Erzurum'da yazın park ve bahçeleri süsleyen güller, hava sıcaklığının sıfırın altında 40 dereceye kadar düştüğü kış aylarında zarar görmemesi için görevliler tarafından üzerlerine tek tek poşet geçirildi. Kışın güllere bir bebek gibi baktıklarını belirten merkez Yakutiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Semiha Ercoşkun şunları söyledi:

"Güllerin donma ihtimaline karşı kış gelmeden budayıp, tek tek poşetle üzerini kapatıp, üzerine de talaş döküyoruz. Böylece güller kışı zarar görmeden geçirmiş oluyor. İlkbaharda poşetleri çıkaracağız ve güller Nisan yağmurları ile birlikte yeniden hayat bulacak. Bir çoğu tarihi Yakutiye merkezinde olmak üzere ilçemizde 20 bine yakın gülümüz var. Belediye olarak sezonluk çiçek almıyoruz. Çünkü bunu her sene yenilememiz gerekiyor. Bu nedenle güle ağırlık veriyoruz. Gülü de korumak için bu gibi tedbirler alıyoruz."

Her biri poşetlerde muhafaza edilen güller yan yana durunca ilginç görüntü oluşturuyor. Uzaktan karga sürüsünü andıran güllerin neden bu hale getirildiğini merak edip öğrenenler ise, çiçeklere verilen değeri takdirle karşıladı.

Görüntü Dökümü

------------------------

-Semiha Ercoşkun poşetleri güllere geçirirken

-Semihe Ercoşkun ile röp

-Poşete geçirilen güllerin toprağına talaş dökülmesi

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

==============================================================

KARS'TA YÜKSEK GERİLİM HATLARINA KUŞLAR İÇİN YALITIM

KARS'ta yüksek gerilim hatları kuşlar için tehlikesiz duruma getirildi.

Göç yolları üzerinde bulunan Kars'ta özellikle yüksek gerilim hatları, kuşların toplu ölümlerine neden oluyor. Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. harekete geçerek Arpaçay ve Susuz ilçelerinde bulunan 30 kilometrelik yüksek gerilim hattını özel yalıtımlı tellerle değiştirdi. Kuşlar için tehlikesiz hale getirilen ekipler, Çıldır Gölü ile 217 kuş türünün barındığı Kuyucuk Kuş Cenneti arasındaki vadide bulunan yüksek gerilim hatlarını da yeniledi.

Aras Elektrik Dağıtım A.Ş. yetkilileri, yaban hayatı koruma ve doğaya sahip çıkma konusunda çok duyarlı olduklarını ve bu nedenle enerji nakil hatlarının kuşlar için tehlikesiz duruma getirildiğini söylediler.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Ekiplerin hareket etmesi

-Vadideki kayalık alanlardan genel ve detaylar

-Elektrik direkleri

-Yetkilileri konuşmaları

-Ekiplerin direklerdeki çalışmaları

-Direğe tırmanmaları

-Direk tepesindeki çalışmaları

-İşçilerin konuşmaları

-Direklerdeki kuşlardan detaylar

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK/ KARS,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement