Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

1)O UÇAK CUMHURBAŞKANI İÇİN İZMİR'DEN GİTMİŞDARBE girişimi gecesi Muğla'nın Marmaris İlçesi'nden helikopterle ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul'a getiren TC-ATA uçağının, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan THY-8451 koduyla kalkarak saat 00.

02.12.2016 11:19

1)O UÇAK CUMHURBAŞKANI İÇİN İZMİR'DEN GİTMİŞ

DARBE girişimi gecesi Muğla'nın Marmaris İlçesi'nden helikopterle ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanİstanbul'a getiren TC-ATA uçağının, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan THY-8451 koduyla kalkarak saat 00.40'ta Dalaman Havalimanı'na indiği ve 01.43'te de buradan THY-8456 koduyla havalandığı ortaya çıktı. Darbeci askerlerin Marmaris'teki otele vardığı saat olan 03.20'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'a ulaşmış olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele 15 Temmuz gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbe girişimcisi askerin aralarında bulunduğu 47 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, o gece yaşananlarla ilgili ilginç ayrıntılar yer aldı. Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen ve Fethullah Gülen'in ilk sırada yer aldığı sanıkların her biri için 6 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenen iddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın helikopterle Marmaris'ten Dalaman'a, oradan da uçakla İstanbul'a ulaşmasının ayrıntılarına yer verildi.

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMA YAPIP OTELDEN AYRILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan darbe girişimi gecesi tatil yaptığı Marmaris'te, aralarında Doğan Haber Ajansı'nın muhabirinin de bulunduğu az sayıdaki basın mensubuna açıklama yapıp, darbe kalkışmasına karşı halkı meydanlara çağırdı. Ardından CNN Türk televizyonuna bağlanıp, canlı yayında çağrısını tekrarladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu açıklamasının ardından helikopterle Marmaris'ten ayrılıp, Dalaman Havalimanı'na gitti. Buradan da kendisini bekleyen uçağa binip İstanbul'a ulaştı.

UÇAK İZMİR'DEN GİTMİŞ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'a ulaştırılmasıyla sonuçlanan ve gizlilik içinde yürütülen hava trafiğinin ayrıntıları iddianame ile ortaya çıktı. İddianamede yer alan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı İstanbul'a götüren TC-ATA uçağı, önce kimliğinin gizlenmesi için THY-8451 koduyla yolcu uçağı gibi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan kalkarak saat 00.40'ta Dalaman Havalimanı'na indi. Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekileri Marmaris'teki otelden alan helikopter de Dalaman Havalimanı'na geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yanındakiler Dalaman Havalimanı'na geldiklerinde helikopterden inip TC-ATA uçağına bindi. TC-ATA uçağı buradan da gizlilik gereği yine THY-8456 koduyla saat 01.43'te İstanbul'a gitmek üzere havalandı.

DARBECİLER OTELE 03.20'DE GELDİ

Darbe gişiminin ardından tutuklanıp, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in komutasındaki darbeci askerler ise ikisi Cougar biri Skorsky tipi 3 helikopterle İzmir'deki Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan saat 02.00 sıralarında Marmaris'e gitmek üzere havalandı. Darbeci askerler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıldığı Marmaris'teki otelin bulunduğu bölgeye, saat 03.20 sıralarında geldi. Darbeci askerlerin otele geldiği dakikalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ise İstanbul'a ulaşmıştı.

UÇUŞ GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE GİRMEDİ

Cumhuriyet savcılarının, tanık sıfatıyla ifadelerine başvurduğu TC-ATA uçağının pilotu ve mürettebatının anlatımlarına göre, uçağın Dalaman Havalimanı'na inişi ve yolcularını alarak buradan ayrılışına kadar geçen süre içerisinde, naklin güvenli ve planlandığı şekilde yapılmasını engellemeye ilişkin herhangi bir eylemin veya şüpheli bir durumun gerçekleşmediği kanaatine varıldı. Darbeci askerlerin cep telefonlarının baz kayıtları ile olay yerindeki güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesiyle, her 3 helikopterin de Marmaris'teki otelin bulunduğu bölgeye saat 03.20 civarında geldikleri anlaşıldı.

İddianamede, darbeci askerlerin öncelikle kumsala inmeye çalıştıkları, ancak kalkan toz bulutu nedeniyle yeniden havalanarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısa süre önce ayrıldığı otele yakın bir alandaki boş araziye sırayla indikleri, helikopterlerin motor susturmaksızın yeniden yükselerek bir süre askı pozisyonunda kornuma görevi yaptıktan sora yakıt sıkıntısı çekmeleri nedeniyle ikmal için otel çevresinden ayrıldıkları da vurgulandı.

MUĞLA,

==================================================

2)KARLIOVA'DA KAR ESARETİ

BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerine kadar süren kar yağışı nedeniyle, ilçe merkezinde kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, ilçenin 45 köy ile karayolu ulaşamı kapandı. Elektriklerin kesik olduğu ilçede okullar 1 günlüğüne tatil edildi. Tunceli'de ise, yoğun kar yağışı nedeniyle 170 köy yolu ulaşıma kapandığı belirtildi.

Karlıova İlçesi'nde dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, ilçede hayatı felç etti. Sabah saatlerine kadar süren kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 1 metreye ulaşırken, sabah uyanarak işlerine giden vatandaşlar, ev ve işyerlerinin önündeki kar yığınlarını temizlemeye çalıştı. Bir çok vatandaş, evlerinin önünde biriken kar yığınları nedeniyle evlerinden çıkamazken, ilçe merkezindeki yoğun kar yağışı nedeniyle elektriklerin de kesik olduğu öğrenildi. İlçe merkezi ve bağlı köy okullarında da kar yağışı nedeniyle 1 gün tatil ilan edildi.

Belediye ve Kayamakamlığa bağlı ekipler ilçe merkezinde ve köy yollarında çalışma başlattı. Kar yağışı nedeniyle akşam kapanan Karlıova- Bingöl yolu ulaşıma açılırken, aynı şekilde karla kaplı olan ve ulaşıma kapanan Karlıova- Erzurum yolunu açma çalışmaları ise devam ediyor. Bu yüzden Erzurum'a gitmek üzere Karlıova'ya gelen onlarca araç ilçe merkezinde bekliyor. Karlıova'da kar yağışı nedeniyle 45 köy ile karayolu ulaşamının da kapandığı öğrenildi.

TUNCELİ'DE 170 KÖY YOLU KAPALI

Tunceli'de de etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelinde toplam 170 köy yolu ulaşıma kapandı. Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden yapılan açıklamada, merkeze bağlı 28, Çemişgezek 2, Hozat 7, Mazgirt 22, Nazımiye 21, Ovacık 34, Pertek 15 ve Pülümür ilçesi 41 olmak üzere toplam 170 köye ulaşım sağlanamadığı ifade edildi. Açıklamada, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Kar yağışı

-Ev ve işyerlerinin önünde biriken karları temizleyen vatandaşlar

-Vatandaşların konuşmaları

-Karlıova'da araçların hareketi

-Kar temizleme çalışmaları

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), -

=======================================================

3)NİĞDE BEYAZA BÜRÜNDÜ

NİĞDE'de dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kentin cadde ve sokaklarını beyaza bürüdü.

Kent merkezindeki kar kalınlığı 5 santimetreyi aşarken, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreyi buldu. Kar yağışına, en çok çocuklar sevindi. Kar yağışı ile birlikte soğuk havaya aldırmayarak dışarı çıkan çocuklar, kar topu oynamanın sevincini yaşadı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Kent merkezinden kar detayları

Atatürk anıtından görüntü

Detay görüntüler

SÜRE: 01'03" BOYUT: 68 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

=======================================================

4)SİVAS'TA 296 KÖY YOLU KARDAN KAPANDI

SİVAS'ta gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı kent merkezini beyaza bürüdü. Kar yağışı nedeniyle il genilinde 296 köy yolu ulaşıma kapandı.

Kentte iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı dün geceden itibaren etkisini arttırdı. Yoğun kar yağışının ardından cadde ve sokaklar beyaza büründü. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Sivas Belediyesi ekipleri caddelerde, sokaklarda ve kaldırımlarda kar temizleme çalışması yaptı. Kar yağışının ardından Sivas tarihi Cumhuriyet Meydanı'nda kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Vatandaşlar bol bol fotoğraf çektirdi. Sürücüler ise trafikte dikkatli ilerledi.

296 KÖY YOLU KAPANDI

İl genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 296 köy yolu ulaşıma kapandı. Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre Merkeze bağlı 16 köy yolu ulaşıma kapanırken, ilçelerden Akıncılar'da 32, Doğanşar'da 2, Gölova'da 29, Gürün'da 20, Hafik'te 30, Kangal'da 70, Suşehri'nde 12, Yıldızeli'nde 10 ve Zara'da ise 75 köy yolu ulaşıma kapandı. Sivas İl Özel İdaresi bu kapsamda kapanan köy yollarını yeniden ulaşıma açabilmek için çalışmalara başladı.

Görüntü Dökümü:

----------------

-Kent merkezinden görüntüler

-Kar yağışı

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=======================================================

5)BARIŞMAK İÇİN BAHÇEYE GÖTÜRÜP ÖLDÜRDÜLER

ADANA'da uzun süreden beri husumetli olduğu 29 yaşındaki Selçuk Bahçe'yi bıçaklayarak öldüren 32 yaşındaki Tahsin Kılıç, polisten kaçarken kaza yapınca yakalandı.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin Doğankent Mahallesi'ndeki cinayet 27 Kasım'da meydana geldi. İddiaya göre, borç alıp verme yüzünden uzun zamandan beri kavgalı olan Selçuk Bahçe, Tahsin Kılıç ile karşılaştı. İki genç, tartışınca Tahsin Kılıç'ın araya giren yakınları, "Konuşalım, barışın" diyerek Selçuk Bahçe'yi otomobile alıp, narenciye bahçesine götürdü. Yeniden alevlenen kavgada Kılıç, Selçuk Bahçe'yi bıçakladı, Bahçe götürüldüğü hastanede öldü.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaya karışan Ersun Kılıç (30), Mehmet Kılıç (43), Fuat Kılıç (24), Ahmet Kılıç (42) ve M.A.K. (15) gözaltına aldı. Polis Bahçe'yi bıçaklayan zanlıyı bulmak için ise olaydan sonra art arda şok baskınlar yaptı. Polis baskınlar sonucunda zanlının Yüreğir İlçesi Kapıkuyu Mahallesi'ndeki bir portakal bahçesindeki bekçi kulübesinde saklandığını belirledi. Cinayet dedektifleri dün gece yarası kulübeye baskın yaptı. Polisi fark edip otomobille kaçmak isteyen şüpheli kaza yapınca yakalandı.

Gözaltına alınan Tahsin Kılıç ile birlikte 5 kişi adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Tahsin Kılıç, Mehmet Kılıç ve M.A.K. çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanırken diğer 3 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Polis aracının gelişi

Zanlının polis aracından inmesi

Adli Tıp Birimi'ne getirilmesi

Gazeteciye tepki göstermesi

Diğer zanlıların Adli Tıp Birimi'ne getirilmeleri

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılmaları

Polis aracına bindirilmeleri

SÜRE: 01'29" BOYUT: 166 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

=======================================

6)EVİNDE FUHUŞ YAPAN KADINA 'ÇOCUĞUNUN ALTINI DEĞİŞTİRİYORDU' SAVUNMASI

ADANA'da 51 yaşındaki Ayşe A. ile eşi 61 yaşındaki Sami A. evlerinde fuhuş yaptırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. İddiaları kabul etmeyen çift, "Komşumun kızı, fuhuş yaptığını bilmiyordum, çocuğunun altını değiştireceğini söylemişti" diye savunma yaptı.

Ahlak Bürosu ekipleri, merkez Sarıçam İlçesi Gültepe Mahallesi'nde oturan 38 yaşındaki Döne Ö.'nün para karşılığı fuhuş yaptığı bilgisini aldı. Bu bilgi üzerine harekete geçen polis, Döne Ö.'yü telefonla arayıp müşteri oldu. Döne Ö. 100 lira karşılığında fuhuş yapmayıa kabul ederek polise adres verdi. Polis kadının verdiği adrese giderek 100 lirayı teslim etti. Ardından kimliğini gösteren polis, hayat kadını ile ev sahipleri Ayşe A. ile eşi Sami A.'yı gözaltına aldı.

Eşi öldükten sonra iki çocuğuna bakabilmek için fuhuş yaptığını söyleyen Döne Ö., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Fuhuş için yer sağlamak suçundan sorgulanan Ayşe A. ve eşi Sami A., Döne Ö.'nün komşularının kızı olduğunu, oradan tanıdıklarını, fuhuş yaptığını bilmediklerini söyleyerek, "Çocuğuyla birlikte eve geldi. Çocuğun altını değiştirmek istediğini söyledi. Biz de komşumuz olduğu için izin verdik. Fuhuş yaptığından haberimiz yoktu" diye ifade verdi.

Fuhuşa yer ve imkan sağlamak suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Ayşe ve Sami A. çifti tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Zanlıların polis aracından inmeleri

Adli Tıp Birimi'ne getirilmeleri

Adli Tıp Birimi'nden çıkarılmaları

Polis aracına bindirilmeleri

Polis aracının gidişi

SÜRE: 01'15" BOYUT: 141 MB

Haber: Fatih KARAÇALI-Kamera: ADANA,

=================================================

7)BİRBİRLERİNİN ELİ, KOLU VE AYAKLARI OLDULAR

SAMSUN'un Terme İlçesi'nde yaşayan doğuştan yürüme engelli 50 yaşındaki Ahmet Açar ile yine doğuştan kolları olmayan 44 yaşındaki Hatice Açar, 3 yıl önce evlendi. 2 yaşında Betül Açar isimli kız çocukları bulunan aile, hayata sımsıkı sarılıyor. Ahmet Açar, "Eşimle, bir akraba sayesinde tanıştık. Mutluyuz. Evlendikten sonra bir kızımız oldu. Gayet sağlıklı ve hiç bir sıkıntısı yok. Birbirimizin eksik yanlarını tamamlıyoruz" dedi.

Samsun'un Terme İlçesi'nde yaşayan Açar çifti, yaşam mücadeleleri ile herkese örnek oluyor. Doğuştan yürüme engelli Ahmet Açar, 2013 yılında ailelerinin de desteğiyle hayatını birleştirdiği doğuştan kolları olmayan Hatice Açar ile birbirlerinin eksikliklerini tamamlıyor. 2 yaşında Betül Açar isimli kız çocukları bulunan aile, hayatın tüm zorluklarının üstesinden gelmeye çalışıyor.

İşsiz olan ve 3 ayda bir aldığı engelli maaşıyla evini geçindiren Ahmet Acar, "Eşimle, bir akraba sayesinde tanıştık. Görüştük, anlaştık ve evlenmeye karar verdik. Gayet iyi oldu. Mutluyuz. Evlendikten sonra bir kızımız oldu. Gayet sağlıklı ve hiçbir sıkıntısı yok. Ben doğuştan ayaklarımdan engelliyim. Eşimin de doğuştan kolları yok. Böyle mutluyuz ve yaşayıp gidiyoruz. Çevremden evleneceğimiz dönemde hiç tepki almadım. Çevremiz bize, 'Evlenin çocuklarınız olur. Bir yuva kur. Senin de bir yuvan olsun' dedi. Biz birbirimizi sakat diye kırmıyoruz ve üzmüyoruz. Gayet mutlu bir şekilde yaşamaya çalışıyoruz. Bizimde manevi ve maddi sıkıntılarımız illa ki oluyor. Aşırı bir mal varlığımız yok. 3 aylık maaşla geçiniyoruz. Yetkililer engellilere her zaman sahip çıksınlar. Onları bir engelli olarak görmesinler. Onlarda bir insan. İlgi ve alakalarını eksik etmesinler" dedi.

Ayaklarını elleri gibi kullanarak çocuğunun ve evinin ihtiyaçlarını karşılayan Hatice Açar ise mutlu bir yuvalarının olduğunu belirterek, "Benim doğuştan kollarım yok. Bütün ihtiyaçlarımı ayaklarımla karşılamaya çalışıyorum. Eşim de bu konuda büyük destek oluyor. Ben onun ayakları, o benim elim ve kolum oluyor. Kızımız en büyük yaşam kaynağımız" diye konuştu.

Görüntü dökümü

-------------------

-Hatice Açar'ın ayağında kalemle kızı Betül Açar'la vakit geçirmesi

-Hatice Açar'ın eşi Ahmet Açar'a su vermesi

-Hatice Açar'ın yemek pişirmesi

-Ahmet Açar'ın kızıyla oynaması

-Ahmet Açar'ın kızıyla yürümesi

-Ahmet Açar ile ropörtaj

-Hatice Açar ile ropörtaj

-Ahmet Açar ve Hatice Açar çiftinin düğün fotoğrafları

(SÜRE: 05.17 Dk) (BOYUT: 168 MB)

Haber-Kamera: Hakan AKGÜN/TERME(Samsun),

=====================================================

8)DANACI AİLESİNİN YAŞAM MÜCADELESİ

SİNOP'un Erfelek İlçesi'nde ahşap evde yaşayan Danacı ailesi, kendilerine uzatılacak yardım eli bekliyor.

Sinop'un Erfelek İlçesi Soğulcalı Köyü'nde yaşayan 45 yaşındaki Gülşen Danacı, kızı 25 yaşındaki Çiğdem ve oğlu 22 yaşındaki Ufuk Danacı ile yaşam mücadelesi veriyor. Ahşap bir evde yaşayan aile, babalarının bir süre önce vefat etmesi üzerine güçlükle geçinmeye başladı. Hiçbir gelirleri olmadığını söyleyen Gülşen Danacı, oğlunun astım hastası ve işitme kaybının bulunduğunu belirterek, "Dertme çatma bu yapıda yaşamaya çalışıyoruz. Yetkililerden bize yardım edilmesini bekliyoruz. İki ayda bir aldığım 500 lira dul maaşımızın dışında bir gelirimiz yok" dedi. Çiğdem Danacı mevsimlik işlerde çalışarak evin geçimine katkı sağlamaya çalıştığını ifade ederek, "Bağda bahçede çalışıyorum. Ama şimdi kış olduğu için çalışamıyorum. Düzenli bir işim yok. Bize bir iş imkanı sunmalarını bekliyoruz. Babamız vefat etti, annemiz de hasta. Elimizden bir şey gelmiyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü :

------------------------

Evin dışında ve içinden detay

Danacı ailesinden detay

Anne Gülşen Danacı ile röportaj

Kız Çiğdem Danacı ile röportaj

(SÜRE : 4.59 - BOYUT : 159 MB)

Haber-Kamera : İbrahim ASLAN/ SİNOP, -

======================================================

9)FETÖ'NÜN ORTA KARADENİZ İMAMI YAKALANDI

SAMSUN'da Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Orta Karadeniz imamı olduğu iddiasıyla polis tarafından aranan 54 yaşındaki Said A. Ankara'da yakalanıp Samsun'a getirildi.Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri FETÖ'nün Orta Karadeniz imamı olduğu iddiasıyla aranan ve Feza A.Ş.'e görev yapan Said A.'nın Ankara'da saklandığını belirledi. Kurulan özel ekip, 8 gün önce Ankara'ya giderek şüpheliyi Yeni Mahalle'de saklandığı evde yakalayıp Samsun'a getirdi. ByLock kullandığı da tespit edilen bölge imamı emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen şüpheli kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Güzel hatıralar bunlar. Allah razı olsun. Bakileştiriyorsunuz ya teşekkür ederiz" dedi.

Görüntü Dökümü :

---------------------

Emniyetin dışından detay

Şüphelinin emniyetten çıkarılması

Konuşması

Detaylar

(SÜRE : 1.01 - BOYUT : 32.86 MB)

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, -

========================================================

10)VAN' DA FETÖ OPERASYONU; 8 POLİS GÖZALTINDA

VAN ve ilçelerinde Fetullahçı Terör Örgütü Parelel Devlet Yapılaması'na (FETÖ/PDY) yönelik gerçekleştirilen operasyonda, bylock kullandığı tespit edilen 8 polis gözaltına alındı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Van ve ilçelerinde bylock kullandığı tespit edilen polislere yönelik sabah saatlerinde operasyon yapıldı. Gözaltı kararı bulunan 17 polise yönelik çeşitli adreslere yapılan operasyonda 8 polis gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan 9 polisin yakalanması için de operasyonlar sürüyor.

Orhan AŞAN/ VAN,-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement