Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika
Yerel

Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası Sona Erdi

Batman'da düzenlenen ve 423 sporcunun katıldığı 'Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası' sona erdi.

24.08.2014 15:45  Güncelleme: 09:56

Türkiye Karate Federasyonu'nun Batman'da düzenlediği "Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası" sona erdi.

Lisanslı sporcu sayısı 150 bini aşan Türkiye Karate Federasyonu'nun bu yıl ikincisini Batman'da düzenlediği turnuva, Atatürk Salonunda yapıldı.

Turnuvaya Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Iğdır, Kilis, Muş, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van'dan 423 sporcu katıldı.

24-14 yaş arası sporcuların yer aldığı müsabakalar kata ve kumite branşlarında yapıldı. Sarı ve üstü kuşak sporcularının yer aldığı müsabakalar sonunda katada 10, kumite de ise 22 sıklette madalya dağıtıldı.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yaptığı konuşmada, geçen yıl başlatılan proje ile karate yapılmayan illere antrenör görevlendirdiklerini hatırlatarak, "Bütün Türkiye'de olduğu gibi bu bölgemizdeki çocuklarımız da spora yatkın. Çocuklarımız spor ile tanışırsa ülkemize ve milletimize daha faydalı bireyler olur. Yeter ki onların spor ile ilgilenmeleri için ortam yaratalım" dedi.

- "Spor yapan çocuklar okulda daha başarılı oluyor"

Turnuvadaki amaçlarının bölgedeki sporcuları bir araya getirip kaynaştırmak olduğunu dile getiren Delihasan, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızda bir enerji var ve bir şekilde atmaları gerekiyor. ya başı boş hareket edip atacaklar ya da kontrollü bir şekilde spor yaparak atacaklar. Spor yaptıkları takdirde öz güvenlerini kazanacaklar. Ruh ve beden sağlıkları daha iyi seviyelere gelecek. Yarın belki aralarından milli sporcular çıkacak, bazıları da meslek olarak yapacak ve bu işten ekmek kazanacak. Spor yapan çocuklar okulda daha başarılı oluyor. Çünkü disiplinli şekilde, programlı çalışmayı öğreniyorlar." - Batman

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu ve Güneydoğu İlleri Karate Turnuvası Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement