Gündem / 8 Mart 2017 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 8 Mart 2017

Gündem / 8 Mart 2017

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Başbakan Binali Yıldırım, Bornova'da İstanbul-Bursa-İzmir otoyol kesiminin açılış törenine katılacak, Kınık Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

08.03.2017 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Başbakan Binali Yıldırım, Bornova'da İstanbul-Bursa- İzmir otoyol kesiminin açılış törenine katılacak, Kınık Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

Yıldırım, Kınık Taksi Meydanı'nda halka hitap edecek, Aliağa Enka Spor Salonu'nda STK üyeleriyle buluşacak.

(İzmir/11.00/13.30/14.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, El-Bab'ta şehit düşen er Ömer Akkuş'un ailesine taziye ziyaretinde bulunacak, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Spor Salonu'nda 5 bin kadınla bir araya gelecek, kent meydanında halka hitap edecek.

(Sakarya/14.00/15.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Borsa İstanbul ile çeşitli uluslararası kuruluşların, iş dünyasında toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirmek ve kadınların ekonomik hayatta güçlenmesini desteklemek amacıyla ortaklaşa düzenlediği gong törenine katılacak.

(İstanbul/08.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Valiliği ziyaret edecek Dünya Kadınlar Günü programına katılacak, AK Parti İl Başkanlığı ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna ziyarette bulunacak ve partisinin İl Gençlik Kollarının "Genç Kürsü" programına iştirak edecek.

(Aydın/14.00-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM'den

Genel Kurulda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

Sanayi Komisyonunda, Yüksek Teknolojiler Araştırma Merkezi ve Bilim, Teknoloji ve Sanayi İcra Kurulu kurulmasına ilişkin kanun tasarısı ele alınacak.

(TBMM/14.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Chatham House'da düzenlenecek programa katılacak, Bloomberg organizasyonunda uluslararası yatırımcılarla bir araya gelecek, İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox ve Lord Price ile resmi temaslarda bulunacak.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Dünya Kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen "Bu Toprağın Kadınları Buluşuyor" programına katılacak.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Dünya Kadınlar Günü programına iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Kulu, Cihanbeyli, Altınekin esnafı ve mahalle temsilcileriyle görüşecek, Konya yerel basın temsilcileri ve AK Parti İl Teşkilatı üyeleriyle bir araya gelecek.

(Konya/10.00-18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gayrimenkul Sertifikası TOKİ öncülüğünde hayata geçiriliyor.

Sertifikanın detaylarını TOKİ Başkanı Ergün Turan Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek basın toplantısı ile anlatacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TÜİK, ocak ayı sanayi üretim ile perakende satış endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile bir araya gelecek, 51. Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'nı ziyaret edecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gerçekleştirilen "Uluslararası İyilik Ödülleri"nin bu yılki sahiplerini başkanlık binasında açıklayacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Dünya Kadınlar Günü kapsamında kurumun kadın personeliyle bir araya gelecek, Ankara Sincan Kadın Cezaevini ziyaret edecek.

(Ankara/09.30/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı Almanya'da 51. Uluslararası Turizm Borsası (ITB) Fuarı'ndaki Bakanlık standında basın açıklaması yapacak ve Türkiyeli katılımcıların standlarını ziyaret edecek.

Fuar kapsamında 7. Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü İpek Yolu Bakanlar Toplantısı'na katılacak Avcı, Alman Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Norbert Fiebig ve tur operatörleri ile görüşecek, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliğinde düzenlenen resepsiyona iştirak edecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Borussia Dortmund- Benfica ve Barcelona- Paris Saint Germain maçları oynanacak.

(Dortmund/Barcelona/22.45) (Fotoğraflı)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında Beşiktaş Sompo Japan ile Pınar Karşıyaka karşılaşacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

3- Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Yunanistan'ın Olympiakos takımıyla oynanacak UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçı öncesi Georgios Karaiskakis Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

Siyah-beyazlılar, son antrenmanını Georgios Karaiskakis Stadı'nda yapacak.

(Atina/21.30/22.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Voleybol Kadınlar CEV Kupası çeyrek final ilk maçında Galatasaray, Polonya'nın Budowlani takımıyla Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

5- Voleybol Efeler Ligi'nin 19. haftasında Arkas Spor- Tokat Belediye Plevne, Afyon Belediye Yüntaş-Galatasaray HDI Sigorta, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Maliye Piyango, Fenerbahçe- İnegöl Belediyespor, Ziraat Bankası- Halkbank maçları yapılacak.

(İzmir/13.00/Afyon/16.00/İstanbul/17.00/18.30/Ankara/19.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- ANALİZ - Erdoğan-Putin zirvesinde masada ekonomi olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'le Moskova'da bir araya geleceği Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısında iki ülkenin ekonomik ilişkileri en kritik gündem maddelerinden olacak

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler, geçtiğimiz yılın mayıs ayında başlayan normalleşme sürecinden bu yana tekrar ivme kazanırken, turizm ve enerji normalleşmeden en çok faydalanan alanlar oldu

ÜDİK toplantısında Rusya'nın Türk şirketlerine ve Türk iş adamlarına yönelik devam eden kısıtlamaları, enerji, turizm, tarım ve askeri alanlarda işbirliğinin arttırılması konuları ön plana çıkacak

(Emre Gürkan Abay/Moskova)

2- YGS'de 2 milyon aday için 350 bin kişi görev alacak

ÖSYM Başkanı Ömer Demir:

"Bu yılki YGS'ye 2 milyon 265 bin 902 aday başvuru yaptı. 350 bin dolayında görevlimiz ile sınava hazır durumdayız"

"Bilgiyi iyi ölçeceğimiz bir sınav hazırlamış durumdayız. Adaylar, bu işin iyi yapıldığına dair güvenle gelsinler sınava"

"Adayların evlerinden vakitlice çıkıp sınav binalarının kapatılacağı 12 Mart saat 09.45'e kadar binaya girmeleri gerekiyor"

"Giriş belgesinin çıktısını alınırken bilgisayar ekranında '09.45'te binaya girişin sonlanacağına' dair bir uyarı çıkacak. Adaylar, 'Evet bunu anladım' onayı verdiklerinde sınav giriş belgesini alabilecekler"

"(Sınavda beni kimse uyarmadı) diye bir mazereti kabul etmiyoruz çünkü görevlinin kurallara uymaya ilişkin ilave bir uyarı zorunluluğu bulunmamaktadır; tüm uyarı ve kurallar ilgili sınav kılavuzunda ve resmi duyuralarımızda adaylara sınav öncesinde bildirilmiştir"

(Selma Kasap-Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- 1,5 milyon emekli promosyonunu cebine koydu

SGK ile bankalar arasından imzalanan protokol kapsamında, yaklaşık 2,5 milyon emekli promosyon alabilmek için 8 bankaya taahhütte bulundu

Aylığını 3 yıl boyunca aynı bankadan almayı taahhüt eden emekliler arasından 1,5 milyonuna 5 banka tarafından promosyon ödemesi yapıldı

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı:

"Duyumlarımız, bankaların promosyon konusunda ciddi bir rekabet içerisinde oldukları ve emeklileri kendilerine çekmek için daha yüksek rakamları ödemeyi planladıkları yönünde"

(Özcan Yıldırım-Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement