Gündem Özeti / 26 Haziran 2013 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 26 Haziran 2013

ANADOLU AJANSI

26.06.2013 00:06

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Uluslararası Endüstri Mühendisleri Enstitüsü Konferansı'nın açılışına katılacak. (İstanbul/09.30)

2-  TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Tataristan Meclis Başkanı Farid Muhammetşin ile görüşecek. (TBMM/17.30)

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul edecek ve Akil insanlar Heyeti ile toplantıda bir araya gelecek.

(İstanbul/11.00-14.00)

4- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dünya Endüstri Mühendisleri Kongresi'ne katılacak. (İstanbul/10.00)

2-  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Bosna-Hersek'te

Ergün, Bosna Hersek Üçlü Cumhurbaşkanlığı Konseyi'nin Boşnak Üyesi Bakir İzetbegoviç ve Sivil İşler Bakanı Sredoje Noviç'le görüşecek.

3- Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Lüksemburg'da Avrupa Yatırım Fonu'nun İcra Kurulu Başkanı Richard Pelly ve Bölgesel İş Geliştirme Direktör Yardımcısı Hubert Cottogni ile görüşecek, şirketlerin üst yöneticileriyle bir araya gelecek, Büyük Dük Henri tarafından kabul edilecek.

- Meclis Başkanı Laurent Mosar ile Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile görüşecek Çağlayan, Belçika Dışişleri, Dış Ticaret ve AB İşlerinden Sorumlu Bakanı Didier Reynders  ile bir araya gelecek, Türkiye-Belçika 1. Dönem JETCO Toplantısı imza törenine katılacak.

Belçika'nın kraliyet nişanı takdim edilecek Çağlayan, Flaman Parlamentosu Senato Üyesi Fatma Pehlivan ile bir araya gelecek. (Lüksemburg/Belçika)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hindistan Yeni ve Yenilenebilir Enerji Bakanı Faruk Abdullah ile ayrı ayrı görüşecek. (Ankara/12.00/13.30)

5- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Balkan Gençlik Treni ikinci grup uğurlama törenine katılacak. (Edirne/17.00)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 2010 Avrupa Kültür Başkenti Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç ve Yönetim Kurulu Üyelerini kabul edecek.

(Ankara/17.00)

7- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kemah Koçkar Köyü Derneği'nin kahvaltısına katılacak. (Ankara/09.30)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Türkiye, Demokrasi ve Son 20 Gün" konulu çalıştaya katılacak. (İstanbul/10.00)

9-  TBMM'den.

- Genel Kurul'da, Yargı Hizmetleri ile İlgili Olarak Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı görüşülecek. (14.00)

- Plan ve Bütçe Komisyonu, Onuncu Beş Yıllık Kalkınma Planı'nı görüşmeye devam edecek. (10.30)

- KİT Komisyonu, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı ve 5.Dünya Su Forumu Organizasyonu'nun 2011 yılı hesaplarını denetleyecek. (10.30)

- Plan ve Bütçe Komisyonu, Onuncu Beş Yıllık Kalkınma Planı'nı görüşmeye devam edecek. (10.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. (Şam/Halep/Beyrut)

2- Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ülkedeki 30 Haziran gösterileri öncesi televizyondan halka seslenecek.(Kahire)

3- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Kuveyt'i ziyaret edecek.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Bölgesel Satınalma Gücü Paritesi, 2012"  haber bültenini açıklayacak. (Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit kıraç'ı ziyaret edecek. (09.30)

SPOR

1- FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na E ve F gruplarında ikinci maçlarla devam edilecek.

- Organizasyonun altıncı gününde E Grubu'nda Antalya'da  Şili-İngiltere, Irak-Mısır, F Grubu'nda da Bursa'da Yeni Zelanda- Uruguay, Hırvatistan- Özbekistan karşılaşmaları yapılacak. (Antalya/Bursa/18.00/21.00)

2- 17. Akdeniz Oyunları Mersin'de sürüyor.

3- FIFA Konfederasyonlar Kupası'nda ev sahibi Brezilya ile Uruguay yarı finalde karşı karşıya gelecek. (Belo Horizonte/22.00)

4- Wimbledon Tenis Turnuvası İngiltere'nin başkenti Londra'da sürüyor.

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 26 Haziran 2013 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement