Gündem Özeti / 8 Nisan 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 8 Nisan 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kosova Cumhurbaşkanı seçilen Haşim Thaçi için düzenlenecek devir teslim törenine katılmak üzere Priştine'ye hareket edecek.

08.04.2016 00:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kosova Cumhurbaşkanı seçilen Haşim Thaçi için düzenlenecek devir teslim törenine katılmak üzere Priştine'ye hareket edecek.

(Ankara)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde, AK Parti Bayrampaşa İlçe Danışma Meclisi'ne iştirak edecek.

(İstanbul/20.00)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Tatvan Adliyesinin açılışına katılacak, Ahlat'ta Kaymakamlık ve Belediyeyi ziyaret edecek.

(Bitlis/09.00/11.00/11.30)

3- Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Kur'an-ı Kerim Eğitim Merkezi açılışına, AK Parti Mahalle Başkanları ve Mahalle Yönetim Kurulları toplantısına, MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesi'nin açılışı ile çalışma yemeğine katılacak.

(Kahramanmaraş/11.30-18.00)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Senegal'de Cumhurbaşkanı Macky Sall tarafından kabul edilecek, Çevre ve Sürdürülebilir Kalkınma Bakanı Abdoulaye Bibi Balde, Senegal Turizm ve Hava Ulaştırma Bakanı Maimouna Ndoye Seck ile görüşecek.

Eroğlu ayrıca iki ülke arasında su, meteoroloji ve orman alanında işbirliği anlaşması imza törenine katılacak.

(Dakar)

5- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Sanayi Odasında "Sağlık Bakanlığı Yerli Üreticilerle Buluşuyor" toplantısına, Haliç Kongre Merkezi'nde "Sekizinci Renk Otizm Farkındalık Lansman Gecesi" programına iştirak edecek.

(İstanbul/14.00/19.00)

6- HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Besime Konca, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/13.30)

EKONOMİ

1- TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı işbirliği ile "13. eTürkiye Ödül Töreni" düzenlenecek.

(TBMM/09.30)

2- İran Cumhurbaşkanı Türkiye Özel Temsilcisi Mahmoud Vaezi, İran-Türkiye karma ekonomi komisyonu toplantısı çerçevesinde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/14.30

3- TÜİK, şubat ayına ilişkin sanayi üretim ve perakende satış hacim endekslerini açıklayacak

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 64. Hükümet, "2016 Yılı Eylem Planı" toplantısına katılacak.

(İstanbul)

2- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Cenevre Ofisi'nde, "Şiddete Varan Aşırıcılığın Engellenmesi" konferansına katılacak. Konferansın ardından Ban, basın toplantısı yapacak.

(Cenevre)

3- Bağımsız Devletler Topluluğu Dışişleri Bakanları toplantısı, Rusya'da düzenlenecek.

(Moskova)

4- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, resmi temaslarda bulunmak üzere Irak'a gidecek.

(Bağdat)

5- Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Mısır ziyaretinin ikinci gününde temaslarına devam edecek.

(Kahire)

6- Suriye'deki iç gelişmeler, rejimin muhaliflere saldırıları, terör örgütü DAEŞ ile çatışmalar ve diplomasi trafiği takip edilecek.

(Washington/Moskova/Halep/İdlib/Şam)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, 2016 Yılı Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde Ayasofya Müzesinde gerçekleştirilecek olan "Aşk-ı Nebi" sergisinin açılışına katılacak.

(İstanbul/14.30)

SPOR

1- Kadın A Milli Futbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 5. Grup'taki 6. maçında, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda Almanya ile karşılaşacak.

(İstanbul/17.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 14. ve son hafta maçlarında Fenerbahçe, deplasmanda İspanya'nın Unicaja Malaga, Darüşşafaka Doğuş ise evinde Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Malaga/21.45/İstanbul/20.00)

3- Spor Toto Süper Lig'de 28. haftanın ilk maçında Gaziantepspor ile Medicana Sivasspor, Kamil Ocak Stadı'nda karşılaşacak.

(Gaziantep/20.00)

4- PTT 1. Lig'de 28. hafta, Vartaş Elazığspor- Boluspor, Multigroup Alanyaspor- Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Kardemir Karabükspor-1461 Trabzon, Adanaspor- Samsunspor müsabakalarıyla başlayacak.

(Elazığ/18.00/Antalya/Karabük/19.00/Adana/20.00)

5- Erkekler Voleybol 1. Lig'de Final Etabı 1. devre maçları Durugöl Spor Salonu'nda sona erecek.

Organizasyonun üçüncü gününde Arkas Spor- İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Halkbank-Fenerbahçe müsabakaları yapılacak.

(Ordu/17.00/19.30)

6- Erkekler Voleybol 1. Lig'de Klasman Etabı 1. devre maçlarına İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda devam edilecek.

İkinci gün maçlarında İnegöl Belediyespor-Maliye Milli Piyango, Galatasaray HDI Sigorta- Ziraat Bankası karşı karşıya gelecek.

(İzmir/12.00/14.00)

7- Bayanlar Voleybol 1. Lig'de Klasman Etabı 1. devre karşılaşmaları İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda sürüyor.

Organizasyonun ikinci gününde Çanakkale Belediyespor- Bursa Büyükşehir Belediyespor, Sarıyer Belediyespor-Nilüfer Belediyespor maçları yapılacak.

(İzmir/16.30/18.30)

8- Bayanlar Hentbol Süper Lig'de play-off çeyrek final serisi ilk maçında Kastamonu Belediyespor ile Yenimahalle Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Kastamonu/17.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 8 Nisan 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement