Güneydoğu'nun İhracatını Orta Doğu Sırtlıyor - Son Dakika
Yerel

Güneydoğu'nun İhracatını Orta Doğu Sırtlıyor

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, bölge ihracatında Orta Doğu ülkelerinin yüzde 61 payla ilk sırada yer aldığını bildirdi.

01.07.2015 13:07

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, bölge ihracatında Orta Doğu ülkelerinin yüzde 61 payla ilk sırada yer aldığını bildirdi.

Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden, Ocak-Haziran 2015'te gerçekleştirilen ihracatın, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,2'lik azalışla 4 milyar 159 milyon 4 bin dolar olduğunu belirtti.

GAİB tarafından 183 ülkeye ihracat yapıldığını aktaran Çıkmaz, "Bölgemizin ihracatında Orta Doğu ülkeleri yüzde 61 payla ilk sırada yer alıyor. AB ülkeleri yüzde 16 payla ikinci ve Afrika ülkeleri de yüzde 11'le üçüncü sırada bulunmaktadır. Irak, Suudi Arabistan, Suriye, İran, ABD, İtalya, Libya, İngiltere, Almanya ve Belçika, bölgemiz ihracatında ilk sıralarda yer almaktadır" diye konuştu.

Çıkmaz, halı, kumaşlar, iplikler, pastacılık ürünleri, bitkisel yağlar, değirmencilik ürünleri, plastikler ve mamulleri, dış giyim, demir çelik mamulleri ile ağaç ve orman ürünlerinin, bölgeden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olduğunu vurguladı.

Gaziantep'in, aynı dönemde 3 milyar dolarlık ihracatla, Türkiye'nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumundaki yerini koruduğunu aktaran Çıkmaz, hububat-bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri, halı, tekstil ve ham maddeleri, kimyevi maddeler ile demir ve demir dışı metallerin Gaziantep'in dış satımında önde gelen sektörler olduğunu bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güneydoğu'nun İhracatını Orta Doğu Sırtlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement