Bakanlar Kurulu Belirlediği Yerlerde Kamulaştırma Yapacak - Son Dakika
Ekonomi

Bakanlar Kurulu Belirlediği Yerlerde Kamulaştırma Yapacak

Bakanlar Kurulu Belirlediği Yerlerde Kamulaştırma Yapacak

Bakanlar Kurulunun, riskli ve kentsel dönüşüm alanları ile enerji hat alanları için belirlediği yerlerde kamulaştırma yapılacak.

12.10.2013 11:23  Güncelleme: 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakanlar Kurulu'nun, riskli ve kentsel dönüşüm alanları ile enerji hat alanları için belirlediği yerlerde kamulaştırma yapılacak.

Bakanlar Kurulu'nun kamulaştırma kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, Adana'nın Seyhan İlçesi, 2000 Evler Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar riskli alan ilan edildi.

Samsun'un İlkadım İlçesi, Kıran Mahallesi sınırları içerisinde yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında bazı taşınmazlar Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından acele kamulaştırılacak. Artvin'in Merkez İlçe, Çayağzı Mahallesi, Bursa'nın Osmangazi İlçesi, Demirkapı Mahallesi, Yalova'nın Merkez İlçesi, Bağlarbaşı Mahallesi, Denizli'nin Merkez İlçesi, Sümer Mahallesi, Hatay'ın İskenderun İlçesi, Meydan, Cumhuriyet, Modernevler, Numune, Pınarbaşı ve Esentepe mahalleleri, Trabzon'un Merkez İlçesi, Kaymaklı Mahallesi ile 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi, Bursa'nın Osmangazi İlçesi, Alemdar ve Gaziakdemir Mahalleleri, Gümüşhane'nin Kelkit İlçesi, Küçükcami ve Bahçelievler Mahalleleri, Bursa'nın Kestel İlçesi, Vani Mehmet Mahallesi, İzmir'in Menemen İlçesi, Tülbentli, Zafer, Kazımpaşa ve Esatpaşa Mahalleleri, Balıkesir'in Gönen İlçesi, Kurtuluş Mahallesisınırları bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi. İstanbul'un Pendik İlçesi, Dumlupınar ve Orta mahalleleri, Kartal İlçesi, Kordonboyu Mahallesi ve Yukarı Mahallesi, Tuzla İlçesi, İçmeler Mahallesi, Üsküdar İlçesi, Burhaniye Mahallesi ile Kartal İlçesi'nin Yunus Mahallesi sınırları içerisinde bazı alanlar riskli alan ilan edildi. İstanbul'un Kabataş-Beşiktaş-Şişli-Alibeyköy-Tekstilkent-Mahmutbey arası Metro Hattı Uygulama Projesi kapsamında bazı taşınmazlar ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılacak.

-İLETİM HATLARI KAMULAŞTIRILACAK-

Rize ve Bayburt arasında bulunan bazı taşınmazlar, direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulması için acele kamulaştırılacak. Ordu'da yapılacak Üçgen II Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali ile Uzunisa Trafo Merkezi arasında enerji nakil hattı yapımı için bazı taşınmazların, Hazine adına tescil edilmek üzere Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait "154 kV Akköprü- Fethiye Enerji İletim Hattı (Yeni+Yenileme) Projesi" kapsamında bazı taşınmazların direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulması için kamulaştırılmasına karar verildi. İzmir'de Seferihisar Rüzgar Enerji Santrali üretim tesisi ile Urla TM arasında enerji nakil hattı yapımı için, bazı taşınmazlar Hazine adına tescil edilecek. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait "154 kV (Çankaya-Çimpor) Brş. N-İmrahor Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında bazı taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulması için acele kamulaştırma yapılacak. Adana'nın tesis edilecek Öner Hidroelektrik Santrali üretim ve yardımcı tesislerinin yapımı amacıyla bazı taşınmazların, Hazine adına tescil edilmesine karar verildi. Kastamonu'nun Hanönü İlçesi Yenice Köyü ile Sinop'un Boyabat İlçesi Gökçeağaçsakızı Köyü'nde Demirci Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar Hazine adına tescil edilecek. Çorlu'nun Çerkezköy İlçesi'nde Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait "154 kV Çorlu-Çerkezköy (Yenileme) Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında bazı taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulmak için kamulaştırma yapılacak. Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğüne ait "154 kV Çorlu- Büyükkarıştıran Enerji İletim Hattı Yenileme Projesi" kapsamında bazı taşınmazlarda direk yerlerinin mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisinin ise irtifak hakkı kurulması için kamulaştırma yapılacak. 2013 Yılı Yatırım Programında 1994K050060 proje numarası ile yer alan "Trabzon İçmesuyu Projesi (DOKAP)" kapsamındaki Atasu Barajı Atık Su Arıtma Tesislerinin yapımı amacıyla bazı taşınmazlar Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü kamulaştırılacak. Siirt'in Eruh İlçesinde tesis edilecek Baran Regülatörü ve Hidroelektrik Santralinin yapımı için bazı taşınmazlar Hazine adına tescil edilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Bakanlar Kurulu Belirlediği Yerlerde Kamulaştırma Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement