30. Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası İstanbul'da Başlıyor - Son Dakika
Spor

30. Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası İstanbul'da Başlıyor

30. Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası İstanbul\'da Başlıyor

'1.Golden Grand Prix 30.Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen' Güreş Turnuvası tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

27.01.2012 13:36

Türkiye Güreş Federesyonu ile İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği '1. Golden Grand Prix 30. Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen' Güreş Turnuvası tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

İstanbul WOW Otel'de düzenlenen tanıtım toplantısına İstanbul Gençlik Spor İl Müdürü Numan Güzey, Türkiye Güreş Federasyonu daimi temsilcisi Enes Kurt konuşmacı olarak katıldı. İdareci, yönetici ve basın mensuplarının hazır bulunduğu toplantıya, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Bekir Çeker, hava muhalefeti nedeniyle kar engeline takıldığı için katılamadı.

Türkiye Güreş Federasyonu daimi temsilci Enes Kurt, 1. Golden Grand Prix 30. Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası hakkında bilgi verirken, müsabakaların Ahmet Cömert Spor Salonu'nda ücretsiz olarak izlenebileceğini söyledi ve herkesi maçları izlemeye davet etti.

Toplantıya başkanlık eden İstanbul Gençlik Spor İl Müdürü Numan Güzey, Vehbi Emre Uluslararası Grekoromen Güreş Turnuvası'nın, Olimpiyatlar öncesinde önemli bir gösterge olduğunu belirterek, 28-29 Ocak tarihlerinde İstanbul'un güzel spor salonlarından birisi olan Ahmet Cömert Spor Salonu'nda bu önemli turnuvayı düzenleyecek olmalarından dolayı kıvanç duyduklarını söyledi.

Numan Güzey, 16 ülkeden 220 başarılı sporcunun İstanbul'da mücadele edeceğini vurgulayarak, "Buraya gelen takımlar arasında özellikle bir İran var ki, Serbest Stilde sayısız şampiyonlar çıkarmıştır. Şimdi çalışma ve büyük gayretler sonucunda Grekoromende de iddialı konuma geldiler. Ancak biz Türkler Orta Asya'dan bugüne kadar Güreş Geleneğiyle yoğrulmuş bir milletin evlatlarıyız. Türk insanı olarak bizler güreşe daha yatkınız. Bu alanda daha da güçlenmeliyiz" dedi.

1. Golden Grand Prix 30. Vehbi Emre Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası'na ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra İsveç, Gürcistan, İtalya, Güney Kore, Comoros, Beyaz Rusya, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan, Japonya, Rusya, İran, Ukrayna, Yunanistan ve Bulgaristan gibi ülkeler katılacak.

Yarın başlayacak olan, 1. Golden Grand Prix 30. Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası programı şöyle:

"28 Ocak 2012 Cumartesi: Eleme ve Represaj (55-66-84-120 kg), Açılış Töreni, 3.lük ve Final Maçları. 29 Ocak 2012 Pazar: Eleme ve Represaj (60-74-96 kg), 3.lük ve Final Maçları (60-74-96 kg)."

- İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor 30. Uluslararası Vehbi Emre Büyükler Grekoromen Güreş Turnuvası İstanbul'da Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement