Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (4)

Foto.Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr.Uğur Ersoy uyardı.

28.12.2012 13:25

Foto: Başkan Akaydın portresi

===

Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Ersoy uyardı:

İstanbul'daki binaları güçlendirmek soytarılık

BOĞAZİÇİ Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Ersoy, İstanbul'daki binalara yapılan güçlendirmeleri 'soytarılık' olarak nitelendirdi, olası depremde bu binaların büyük zarar göreceğini iddia etti. İMO Antalya Şubesi tarafından 'İnşaat Mühendisliği Haftası Etkinlikleri' kapsamında düzenlenen 'Mühendislik Üzerine Düşünceler' konulu konferansa Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Uğur Ersoy konuşmacı olarak katıldı. İMO şube binasında gerçekleştirilen konferans Şube Başkanı Cem Oğuz, yönetim kurulu üyeleri ve üniversite öğrencilerinden büyük ilgi gördü.

MİMAR SİNAN BİR DAHİYDİ

Konferansta 16 ve 17. yüzyıllarda inşa edilmiş tarihi eserlerle günümüz teknolojisiyle yapılan binaları karşılaştıran Prof. Dr. Uğur Ersoy, Avusturyalı inşaat mühendisi Karl von Terzaghi'nin 1900'lü yıllarda mühendislik terimleri arasına soktuğu 'zemin mekaniğini', Mimar Sinan'ın 16. yüzyılın ortalarında İstanbul'daki Süleymaniye Camii'ni inşa ederken kullandığını anlattı. Osmanlı döneminin ustalarının çıraklık dönemlerinde ustalarından öğrendikleri ve edindikleri tecrübelerle bir yapıyı oluşturduğunu dile getiren Prof. Dr. Uğur Ersoy, Mimar Sinan'ın bir dahi olduğunu vurguladı.

DEPREMLERDE YAŞADIKLARIMIZ ORTADA

Prof.Dr. Ersoy, inşaat mühendisliği ve inşaat teknolojilerinin Sanayi Devrimi'yle geliştiğine işaret ederek, "Bugün elimizde beton, çelik gibi malzemeler, gelişmiş çözümleme yöntemleri ve yazılımları var. Bu olanaklara rağmen Adapazarı, Kocaeli ve Van depremlerinde yaşadıklarımız ortada" dedi. İnşaat mühendisliğinin elektronik ve makine gibi mühendislik dallarına benzemediğini vurgulayan Prof. Dr. Uğur Ersoy, "İnşaat mühendisliği projelerinde çok fazla bilinmeyenler var. Çözüm için inşaat mühendisi çok sayıda varsayım yapmak ve bu kesin olmayan sonuçlara göre karar vererek projeyi tamamlamak zorundadır. Bence inşaat mühendisliğini çekici kılan da budur" dedi.

İSTANBUL'DAKİ GÜÇLENDİRMELER SOYTARILIK

İnşaat mühendisliğinde davranışın iyi bilinmesi ve doğru teşhis konulmasının çok önemli olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Uğur Ersoy, inşaat mühendislerinin güçlü önsezilere sahip olması gerektiğini vurguladı. İstanbul'daki binalara yapılan güçlendirmelerin bu konular dikkate alınmadan yapıldığının altını çizen Prof. Dr. Uğur Ersoy, bu güçlendirmeleri 'soytarılık' olarak nitelendirdi. İstanbul'da yakın gelecekte büyük ölçekte bir deprem beklentisinin olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ersoy, güçlendirme yapılan bu binaların büyük çoğunluğunun olası bir depremde ciddi zarar göreceğini öne sürdü.

GÜÇLENDİRME YENİ PROJE YAPMAKTAN ZORDUR

Türkiye'deki mühendislik düzeyinin yeterince yüksek olmadığını anlatan Prof. Dr. Uğur Ersoy, "Karmaşık yöntem ve çözümler daha doğru bile olsa bilmeyenin elinde çok kötü sonuçlar verir. Önce herkesin anlayabileceği basit yöntemlerle binanın güvenliğinin sağlanması gerekir. Onarım ve güçlendirme yeni proje yapmaktan çok daha zordur. Bu nedenle onarım ve güçlendirme o binanın sorunlarına göre belirlenmelidir" ifadelerini kullandı. Konferansın sonunda İMO Başkanı Cem Oğuz, Prof. Dr. Uğur Ersoy'a teşekkür plaketi verdi.

Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, (DHA)

Foto: Konferans genel, Uğur Ersoy portre.

===

Antalya'ya bütçeden 6.4 milyon TL

MALİYE Bakanlığı tarafından, 2012 bütçesinde kullanılmayan ek ödeneklerden 6 milyon 430 bin lira, Antalya'daki yatırım ve hizmetler için aktarıldı. Maliye Bakanlığı tarafından yıl sonunda kullanılmayan bütçelerden yedek ödenek olarak aktarılan fasıldan, Antalya İl Özel İdaresi'ne 4 milyon 430 bin, Akdeniz Üniversitesi'ne de 2 milyon lira ödendi.

Antalya Milletvekili ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel'in girişimleri sonucunda, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatları doğrultusunda aktarılan ek ödenekle ilgili işlemler tamamlandı. Menderes Türel, Antalya İl Özel idaresi ve Akdeniz Üniversitesi'ne aktarılan ödeneğin, önemli bir kaynak olduğunu ve Antalya'nın hizmetlerinde ve yatırmlarında bu paranın kullanılacağını söyledi. Türel, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e Antalya'ya verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Menderes Türel

===

ICF Airports Antalya Havalimanı kalitede de öncü

HAVACILIK sektöründe dört TSE belgesine sahip tek firma olan ve ekim ayında Business Initiative Directions (BID) tarafından 'Altın Kategoride Kalitede Uluslararası Yıldız' ödülüne layık görülen ICF Airports Antalya Havalimanı, kalite standartlarını daha ileriye taşımayı hedefliyor.

Toplam 59 ülkede 273 noktaya uçuş gerçekleştiren 173 havayoluna hizmet veren ICF Airports Antalya Havalimanı, yolcu güvenliğine verdiği önem, teknolojiye yaptığı yatırım ve güçlü altyapısıyla ziyaretçilerine uluslararası kalite standartlarında hizmet sunuyor. ICF Airports 2010 yılının Şubat ayında TSE tarafından Entegre Yönetim Sistemleri ile belgelendirildi.

ICF Airports'un, Kalite Yönetim Sistemi, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve Çevre Yönetim Sistemleri standartlarına sahip olduğu TSE tarafından belgelendirildi. 2011 yılında ise ISO10002 Müşteri Memnuniyeti Sistemleri belgesini alarak, havacılık sektöründe dört TSE belgesine sahip tek firma olan ICF Airports, Türkiye'de de yalnızca 25 firmadan biri oldu.

ICF Airports'un kalitede bu performansı yakalamasında en önemli etkenler; Avrupa'nın 3'üncü, dünyanın 8'inci büyük havaalanı işletmecisi olan Fraport'un 80 yılı aşkın uluslararası tecrübesi, IC İçtaş'ın 50 yıllık inşaat tecrübesinin bir araya gelmesi ve yeni inşa edilen terminal binaları yapımı ile işletim sistemlerinde son teknolojinin uygulanması oldu.

Başta zorunlu havacılık kuralları olmak üzere, OHSAS Çevre Yönetim Sistemi kurallarını, ISO 9000 ve ISO 9001 standart şartlarını tam olarak uygulayan, yolcu ve çevre güvenliği için tüm önlemleri alan, profesyonel güvenlik donanımı ve hizmeti veren, bu faaliyetleri gerçekleştirirken ekip çalışması ile yolcuların memnuniyetini sağlayan ICF Airports, kalite standartlarını daha ileriye taşımayı hedefliyor.

ICF Airports Antalya Havalimanı, bu yıl Ekim ayında Business Initiative Directions (BID) tarafından liderlik ve yönetim, prestijli marka değeri, kalite ve mükemmellik, yaratıcılık ve teknoloji kullanımı kategorilerinde verilen 'Altın Kategoride Kalitede Uluslararası Yıldız' ödülüne layık görüldü. Dünyanın 74 ülkesinden 200'den fazla şirket üst düzey temsilcisinin katılımıyla gerçekleşen ödül töreni, Cenevre'de gerçekleşti.

ICF Airports Antalya Havalimanı bu ödülü kurumsal başarılar, liderlik, inovasyon çalışmaları ve teknolojileri başlıkları altında yapılan değerlendirmelerin yanı sıra müşteri memnuniyeti, kalite kontrol (QC) prensipleri, ISO 9000 ve Toplam Kalite Yönetimi (TQM) gibi önemli kriterlerde elde ettiği yüksek puanlar sonucu kazandı.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Havalimanından görünüm

===

Gıda güvenliğinde taviz yok

Gıda Tarım ve Hayvancılık Antalya İl Müdürü Bedrullah Erçin, bu yıl Gıda Güvenliği Eylem Kurulu tarafından 12 bin 287 denetimde 982 işyerine cezai işlem uygulandığını söyledi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Gıda Güvenliği Eylem Kurulu toplantısı yapıldı. Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu başkanlığında gerçekleşen toplantıda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin de kurulun 2012 yılı faaliyetlerini anlattı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Loğoğlu, gıda güvenliğinin önemine dikkati çekti.

12 BİN 287 DENETİM

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erçin ise kurulun 2005 yılından itibaren 40 toplantı yaptığını ve 172 karara imza attığını belirtti. Kurulun denetim ve kontrol hizmetlerini anlatan Erçin, bu yıl yapılan 12 bin 287 denetimde 982 işyerine cezai işlem uygulandığını söyledi.

'ALO GIDA'YA 2 BİN 902 ŞİKAYET

Erçin, 174 numaralı Alo Gıda Şikayet Hattı'na gelen 2 bin 902 şikayet sonrası gerçekleştirilen denetimde 445 işyerine cezai işlem uygulandığını ifade etti. Okul kantinlerinde yapılan 675 denetimde 12'sine ceza kesildiğini ifade eden Erçin, okullarda oluşturulan 'Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam' adlı köşelerde öğrencilere gıda güvenliği konusunda bilgi aktarıldığını kaydetti.

OTEL MUTFAKLARINA DENETİM

Türkiye'deki yatak kapasitesinin 3'te birinin Antalya'da olması nedeniyle otel turizm sektörü açısından otel denetimlerine ayrı bir önem verildiğini vurgulayan Erçin, bu yıl 1188 denetimde 65 otele cezai işlem uygulandığını ifade etti. Erçin, otellerde ve eğlence merkezlerinde yapılan denetimlerde kaçak içki sayısında bu yıl düşüş yaşandığını vurguladı.

YILBAŞI EĞLENCESİNE ÖZEL DENETİM

İşletme sahiplerinin kaçak içki konusunda daha duyarlı hale geldiğini dile getiren Erçin, bu yıl 5 bin 517 şişe kaçak içki tespit edildiğini aktardı. Yılbaşı öncesinde otellerde ve eğlence merkezlerinde kaçak içki kosunuda denetimlerin arttığını kaydeden Erçin, "Yılbaşı programı yapan otellerde kaçak içki konusunda yoğun denetim yapacağız" dedi.

'OKUL SÜTÜ'NÜ AYNI FİRMA DAĞITACAK

Meyve ve sebzede pestisit kalıntısının denetiminde bu yıl 110 bin 899 numuneden 174'ünde kalıntı tespit edildiğini belirten Erçin, denetimlerde belirlenen kalıntı oranının yüzde 1,28 olduğunu ifade etti. 'Okul Sütü' adlı program kapsamında da 632 okulda 182 bin 714 öğrenciye süt dağıtıldığını dile getiren Erçin, 20 Aralık'ta yapılan ihale ile geçen yıl okul sütlerini dağıtan firmanın Akdeniz Bölgesi'nde dağıtım yapmaya devam edeceğini söyledi.

669 GÖNÜLLÜ GIDA MÜFETTİŞİ

Erçin, ekmek dağıtım ve satışını yapan personele yönelik hjyen ve sağlık konularında düzenlenen eğitimde 1931 kişiye sertifika verildiğini belirtti. Alo Gıda 174 ile Gönüllü Gıda Müfettişleri konularında yapılan eğitimde de 110 kişinin sertifika almaya hak kazandığını dile getiren Erçin, Antalya'da 669 Gönüllü Gıda Müfettişi bulunduğunu kaydetti.

38 BEYAZ BAYRAK

Restoran sahiplerinin gıda güvenliği konusunda 'Beyaz Bayrak' kriterlerini uygulaması gerektiğini vurgulayan Erçin, bu yıl yapılan 18 müracaattan 4'ünün beyaz bayrak almaya hak kazandığını, 2 işyerinin beyaz bayrağının ise iptal edildiğini belirtti. Erçin, Antalya'da 38 işyerinin 'Beyaz Bayrak'a sahip olduğunu söyledi.

Tolga YILDRIM/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplantıya katılanlar, Bedrullah Erçin ile Hakkı Loğoğlu'nun fotosu

--- KUTU ---

Projeye destek bekleniyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli Abdi Türker'in anlattığı projede, gıda güvenirliği konusunda okullarda öğrencilerin, velilerin, okul aile birliği üyelerinin, işyerlerinde personelin, işyeri sahibinin, kırsalda yaşayan kadınların bilgilendirilmesinin amaçlandığı kaydedildi. Projenin hayata geçirilmesi amacıyla sivil toplum örgütlerinin desteğine ihtiyaç duyulduğunu aktaran Türker, 4 yıl sürdürülmesi planlanan projeyle yaklaşık 61 bin 180 kişiye ulaşarak gıda güvenilirliği konusunun anlatılacağını kaydetti.

===

İçme suyuna 8 milyon

liralık dev yatırım

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ASAT'ın 8 milyon liralık yatarımla 100 kilometrelik içme suyu şebeke hattını yenileyeceğini söyledi. Yeşiltepe, Özgürlük ve Ulus mahallelerinde, ASAT tarafından gerçekleştirilen içme suyu yatırımlarını inceleyen Mustafa Akaydın ASAT Genel Müdürü Fethi Yalçın'dan bilgi aldı. İşçilerle bir süre sohbet eden Başkan Akaydın, yapılan çalışma ile eskiyen içme suyu şebekelerinin yenileyerek, içme suyu hatlarından kaynaklanan kayıp ve kaçakların önlenmesini amaçladıklarını söyledi.

Yeşiltepe mahallesinde 3 bin 534, Özgürlük Mahallesi'nde 5 bin 344 metre ve Ulus Mahallesi'nde 670 metre şebeke yenilemesinin tamamlandığını açıklayan Akaydın, "Çalışmalar sonrasında üç mahallede toplam 28 kilometre içme suyu şebekesi yenilenmiş olacak" dedi. Kayıp ve kaçak oranının en aza indirilmesi için en etkili çözümün içme suyu şebekesinin yenilenmesi olduğunu vurgulayan Mustafa Akaydın, kayıp ve kaçakların ana nedeninin eskiyen içme suyu hatları olduğunu, eski hatlar zaman içerisinde yıprandığı için patlaklar ve kırılmalar yaşandığını kaydetti.

100 KİLOMETRE İÇME SUYU

Kayıp ve kaçak oranının en aza indirilmesi için en etkili çözümün içme suyu şebekesinin yenilenmesi olduğuna işaret eden Akaydın, Dünya Bankası kredisiyle hayata geçirilen projenin yatırım maliyetinin ise 8 milyon lira olduğunu belirtti. Akaydın, Kepez, Muratpaşa, Aksu, Döşemealtı belediyeleri ile Kızıllı, Kurşunlu, Topallı, Fettahlı Bölgeleri İçmesuyu Şebeke ve Evsel Bağlantı İşi projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde toplam 100 kilometre içme suyu şebeke hattının, 60 kilometre de abone şube yolu hattının yenileneceğini bildirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: AKaydın çalışmaları incelerken

===

Aşıkların kavgası kanlı bitti

BURDUR'da aynı kıza aşık olan iki genç arasında çıkan kavga kanlı bitti. İddiaya göre ismi açıklanmayan aynı kıza aşık olan 17 yaşındaki B.A ile 22 yaşındaki Kemal K., önceki gün Burç Mahallesi Namık Kemal Caddesi'nde karşılaştı. İkili arasında başlayan tartışma daha sonra sopalı ve bıçaklı kavgaya dönüşti. Kavga sırasında B.A. üzerinde taşıdığı bıçakla Kemal K.'yi sağ bacağından yaraladı. Haber verilmesi üzerine gelen polis, Kemal K.'yi Burdur Devlet Hastanesi'ne gönderirken, B.A. ise gözaltına alındı.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Fotosuz

===

Otomobil takla attı: 2 yaralı

BURDUR'da meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza, dün saat 09.30 sıralarında Burdur-Büğdüz Belde yolunda meydana geldi. Büğdüz'den Burdur yönüne seyreden 61 yaşındaki Halil Tezcan yönetimindeki 15 AY 912 plakalı otomobil, mıcır kaplı yolda kaydı. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetti otomobil, takla atarak ters döndü. Uçurumun kenarında duran otomobilin sürücüsü Halil Tezcan ve yanındaki 40 yaşındaki Halil Demircan çeşitli yerlerinden yaralandı. Aracın camlarını kırarak dışarı çıkmayı başaran yaralılara, gelen sağlık görevlileri müdahale etti. Burdur Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Kaza yapan araç, ambulans içinde yaralılar.

===

Çay'da 400 kilo esrar ele geçirildi

AFYONKARAHİSAR'ın Çay İlçesi'nde bir TIR'ın dorsesinde saman balyaları arasına gizlenmiş çuvallarda 400 kilo esrar ele geçirildi. Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ve Çay İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortak yaptığı operasyonda, Van'dan geldiği belirlenen 34 VA 1401 plakalı TIR, Dörtyol Kavşağı'nda durduruldu. Yapılan aramada, saman balyaları içine gizlenmiş yaklaşık 400 kilogram esrar ele geçirildi. TIR şoförü İ.O. gözaltına alındı. Ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon lira olduğu kaydedildi.

Muzaffer NAL/ÇAY, (DHA)

Foto: Ele geçirilen uyuşturucundan

===

Borçları yüzünden ölmek istedi

AFYONKARAHİSAR İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polis memuru 37 yaşındaki M.D., borçları yüzünden girdiği bunalım sonucu beylik tabancasıyla intihara kalkıştı. Dün evinde beylik tabancasıyla göğsüne 1 el ateş eden M.D., ağır yaralandı. Yakınlarının haber vermesi üzerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürülen M.D.'nin tedavisi sürüyor. M.D.'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı kaydedildi.

Gökhan KOCAASLAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Fotosuz

===

Ruslar Gangnam Style eğlendi

ALANYA Rus Eğitim ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen yeni yıl partisine katılan çocuklar gönüllerince eğlendi. Banana Beach Otel'de düzenlenen partiye 120 çocuk ve aileleri katıldı. Çocuklar tarafından hazırlanan tiyatro oyunlarının sahnelendiği gecede, yine çocuklar tarafından hazırlanan dans ve müzik gösterileri ilgi gördü. Noel Baba, cadı, Pinokyo kıyafetleri giyerek sahneye çıkan çocuklar ve aileleri, birlikte yaptıkları gösterilerle eğlendi.

Gecede en çok ilgi çeken gösteri ise Güney Koreli sanatçı PSY'nin 'Gangnam Style' şarkısı eşliğinde yapılan dans gösterisi oldu. Gecede bir güzellik merkezinde düzenlenen çekilişte ise 10 Rus kadına cilt bakımı hediye edildi. Gecede söylenen şarkılara eşlik eden Dernek Başkanı Ekaterina Gündüz, geleneksel hale getirdikleri yeni yıl partisinin 4'üncüsü düzenlediklerini kaydetti.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Eğlenceden fotolar

===

Burdur otogarı Mayıs'ta açılıyor

BURDUR Belediyesi tarafından yaptırılan Şehirlerarası Otobüs Terminali inşaatında çalışmalar hızla devam ediyor. Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, inşaat alanından incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Otogar inşaatının geciktiği hatırlatan Başkan Akkaya, bu gecikmenin belediyeden değil, ilk yüklenici firmadan kaynakladığını söyledi.

İhale sözleşmesinin feshedilerek yeniden ihaleye çıktıklarını vurgulayan Başkan Akkaya, "Önceki sözleşmemize göre proje 2.5 yılda tamamlanacaktı. Ancak önceki müteahhidimiz bu şartları gerçekleştiremedi. Bunun bizimle ya da maddi sorunlarla bir alakası yok. Yaklaşık 2 yıl bir gecikmemiz oldu ve şimdi yeni bir ihale yaptık. Şehirlerarası Otobüs Terminali'ni Mayıs 2013'te hizmete sokacağız" dedi.

Otogar bağlantı yollarının hava şartlarına rağmen yapıldığını anlatan Başkan Akkaya "Elektrik tesisat çalışmaları tamamlandı. Kalorifer tesisatında çalışmalar sürüyor. 24 adet otobüs peronunun yapımı devam ediyor. Peronların üzeri kapanacak. Havalar müsait olduğunda asfaltlama ve çevre düzenlemesi yapacağız. Ön tarafta yeşil alan düzenlememiz ve bir havuz çalışmamız olacak" dedi.

Şehir girişinde bir kavşak yapacaklarını da aktaran Başkan Akkaya, "Otogarda firmalar için 20 ofis olacak. Şehirlerarası firmalar ve ilçe otobüslerimiz için ayrı ayrı ofisler olacak. Bazı firma temsilcileri ofislerin küçük olduğunu iddia ediyor ancak bu görüşe katılmıyorum. Ayrıca otogarda Burdur'a özgü ürünlerin satılacağı 20 dükkan olacak" diye konuştu.

Mesut MADAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Başkan Akkaya açıklama yaparken, inşaattan görüntüler

===

Bagajdan kaçak sigara çıktı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde polis ekipleri şehirlerarası yolcu otobüsünde yaptığı aramada 1000 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi. Van'dan yolcu otobüsüyle Antalya'ya gümrük kaçağı sigara getirildiği ihbarın alan Alanya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği (KOM) ekipleri, Alanya girişinde önlem aldı.

Şehir merkezine girişte durdurulan otobüs emniyet otoparkına çekilerek arama yapıldı. Otobüsün bagaj kısmında 1000 paket sigara ele geçirildi. Olayla ilgili sigaraların sahibi olduğu belirtilen A.A, K.A ve H.A gözaltına alındı. Şüpheliler sorgularının ardından serbest bırakılırken, sigaralara el konuldu.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Sigaradan foto

== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement