Binlerce Tiyatrosever Menemen'de Buluştu - Son Dakika
Yerel

Binlerce Tiyatrosever Menemen'de Buluştu

Binlerce Tiyatrosever Menemen\'de Buluştu

Ege Bölgesi'nin en büyük tiyatro organizasyonlarından biri olarak gösterilen Menemen Belediyesi 5.İnadına Tiyatro Festivali sona erdi.

08.04.2013 11:53

Ege Bölgesi'nin en büyük tiyatro organizasyonlarından biri olarak gösterilen Menemen Belediyesi 5. İnadına Tiyatro Festivali sona erdi. Binlerce tiyatrosever, 5 gün süren festivalde tiyatroya doydu.

Festival boyunca Menemen'de renkli görüntüler yaşandı. Mersin, Kahramanmaraş, Kırklareli, Giresun, Denizli, İstanbul, Ereğli, Antalya, Ankara, Antakya, Manisa ve İzmir ile Kıbrıs ve Bulgaristan'tan 18 tiyatro topluluğu; 5 gün süresince büyük ve çocuk oyunları ile sokak oyunları sahneledi. Haldun Dormen, Orhan Alkaya, Turgay Tanülkü, Selçuk Uluergüven ve Orhan Aydın gibi ünlü tiyatro sanatçılarının katıldığı söyleşi ve ünlü şair Tuğrul Keskin'in şiir dinletisi ile festival renklendi.

Karadeniz Ereğli Sanat Kurumu'nun Belediye Kültür Merkezi'nde sahnelediği "Yeşil Gece" adlı oyun öncesinde, festivalin kapanış konuşmasını gerçekleştiren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, şunları söyledi: "Bugüne kadar bin kadar oyuncu ve 20 binden fazla tiyatroseveri buluşturan İnadına Tiyatro Festivalimiz, bu yıl da büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Yurt içi ve yurt dışından 18 tiyatro topluluğu ile tiyatroya gönül vermiş Haldun Dormen, Turgay Tanülkü, Orhan Alkaya, Selçuk Uluergüven, Orhan Aydın gibi ünlü sanatçılarımızı Menemen'de tiyatro severlerle buluşturduk. Büyük ve çocuk oyunları, sokak oyunları, söyleşiler ve şiir dinletileri ile ilçemizde kültür ve sanat anlamında dolu dolu 5 gün yaşandı. 1999 yılında 'İnadına Tiyatro' söylemiyle yola çıktığımız Menemen Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Metin Güler ve ekibine bu güzel organizasyona katkılarından dolayı teşekkür ederken, katılımlarıyla festivalimize renk katan büyük ustalarımıza ve Menemen'de sahne alan değerli tiyatrocularımıza çok teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de 5 gün süresince bu salonları dolduran değerli tiyaroseverlere sunuyorum."

Bu yıl bir ilk olarak Kubilay Aydınlık Yüzler Onur Ödülü'nü Haldun Dormen'e ve Kubilay Aydınlık Yüzler Emek Ödülü'nü Turgay Tanülkü'ye sunduklarını sözlerine ekleyen Başkan Şahin, " Türkiye'de kimileri tiyatroları kapatırken, kimileri de bizim gibi 'İnadına Tiyatro' diyor. Neden 'İnadına Tiyatro' diyoruz? Çünkü tiyatro seyreden insanlar daha bilinçli oluyor, sorgulayan toplum oluşuyor. Tiyatrolar toplumu, insanı yansıtan ve en önemlisi toplumu, insanı aydınlatan bir ışıktır. Daha çağdaş ve aydınlık bir Türkiye istediğimiz için 14 yıl önce dediğimiz gibi, 'İnadına Tiyatro' söylemimizi sürdürüyoruz. Türkiye'de son zamanlarda İmralı süreci içerisinde Türk kavramı yok edilmek isteniyor. Atatürk'ün 'Ne Mutlu Türküm Diyene' sözünü unutturmak istiyorlar. Ancak biz bu sözü unutmadık, unutturmayacağız ve 'Ne Mutlu Türküm Diyene' demeye devam edeceğiz" diyerek, İnadına Tiyatro Festivali'nin altıncısını gelecek yıl Mart ayında gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Karadeniz Ereğli Sanat Kurumu'nun sahnelediği "Yeşil Gece" adlı oyunun ardından gerçekleştirilen kapanış kokteyli ile Menemen Belediyesi 5. İnadına Tiyatro Festivali sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Binlerce Tiyatrosever Menemen'de Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement