Temizlik İşçisine Belediye Başkanın'dan Ödül - Son Dakika
Yerel

Temizlik İşçisine Belediye Başkanın'dan Ödül

Temizlik İşçisine Belediye Başkanın\'dan Ödül

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde altın dolu bir çanta bularak sahibine teslim eden belediye temizlik İşçisi Murat Yücel, Belediye Başkanı tarafından ödüllendirildi.

29.08.2012 14:05  Güncelleme: 14:11

///////////////////

temizlik işçisine başkandan ödül

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde kaldırım üzerinde altın dolu bir çanta bularak sahibine teslim eden belediye temizlik İşçisi Murat Yücel, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından ödüllendirildi.

Temizlik işçisi Yücel, Çağlayan Mahallesi'nde kaldırım üstünde bulduğu çantayı müdürü Ali Bağrık'a götürüp durumu anlattı. Belediye yetkilleri ve polisler, çantanın sahibi 72 yaşındaki Gülüzar Can'ı kısa sürede buldu. İçerisinde 6 çeyrek altın, 1 adet yüzük ve 1 çift küpe olduğu öğrenilen çanta Can'a teslim edildi. Konuyu öğrenen Tarsus Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz, işçi Murat Yücel'i bin TL ile ödüllendirdi. Kocamaz, "Tarsus Belediyesi yıllardır Türkiye'de her konuda örnek olmak ve başlangıçta verdiği sözü sonuna kadar yerine getirmek için mücadele ediyor. Her konuda çok titiz çalışmalar çok titiz gayretler gösteriyor" diyerek, işçi Yücel'i kutladı.

Tolunay DUMAN/ TARSUS(Mersin),(DHA)

(29.8.2012)

//////////

Haluk Levent köy festivalinde konser verdi

MERSİN'in Erdemli ilçesinde, Harfilli Köyü Muhtarlığı ve Ziraat Odası tarafından düzenlenen 8'inci Yayla Köyleri Yaş Sebze Meyve ve Kültür Festivali'nde, Adanolu rock müziğinin güçlü sesi Haluk Levent konser verdi. Festivalde ayrıca en iyi ürün yetiştiricisi, yayla güzeli, halat çekme ve çuval yarışı gibi etkinlikler düzenlendi.

Harfilli Köyü'nde düzenlenen festivale, AK Parti Mersin Milletvekili Prof. Dr. Nebi Bozkurt, CHP Mersin milletvekilleri Vahap Seçer ve Ali Rıza Öztürk, MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, CHP Merisn İl Başkanı Faruk Akar, Erdemli Jandarma Komutanı Üsteğmen Orhan Baş, daire amirleri ve ilçeye bağlı köylerden gelen yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Bir konuşma yapan Kaymakamı İbrahim Özefe, festivaller sayesinde köy halkının bir araya gelerek kaynaşma fırsatı bulduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Yayla Güzeli Yarışması düzenlendi. Yarışmada köylü kızlar birinci olabilmek için yarıştı. 20 katılımcının arasından Güzeloluk Köyü'nden Ayşe Öngel 'Yayla Güzeli' seçildi.

Kızılen Köyü'nden Yasin Vural da en iyi ürün yetiştiricisi seçilirken, yarışmalarda dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Daha sonra sahne olan Haluk Levent katılımcıları söylediği şarkılarla coşturdu. Haluk Levent, konser fotoğraflarını sosyal medyada paylaşacağını söyleyerek, coşkulu dinleyicilerine teşekkür etti. Sanatçı yaklaşık 2 saat sahnede kaldı. Konser sonunda yapılan çekilişte ise bir köylüye motosiklet hediye edildi.

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin),(DHA)

(29.8.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Pamuk biterse tekstil de biter

PAMUK üretimindeki daralmanın tekstil sektörünü olumsuz etkilemesi bekleniyor. Ulusal Pamuk Konseyi üyesi ve Şahin Pamuk Enerji AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Bingöl, ABD Tarım Bakanlığı tahminlerine göre, Türkiye'de bu yıl pamuk ekim alanı ve üretiminin yüzde 13 azalmasının beklendiğini belirterek "Ancak şu an itibariyle bizim tahminimiz yüzde 30 civarında. Sıkıntılardan dolayı 1 milyar dolarlık bir zarar söz konusu.Türkiye'de pamuk biterse beraberinde tekstil de biter" dedi.

Araştırmalara göre bu yıl Türkiye'de pamuk ektili alanın 420 bin hektara, rekoltenin ise 630 bin tona düşeceğini vurgulayan Bingöl, üretimin desteklenmesi gerektiğini, aksi halde istihdamın lokomotif sektörlerinden tekstilin de riske gireceğini ifade etti. Bingöl "Pamuğa sahip çıkmak zorundayız. Bu sektör bir çok sektörün lokomotifi durumunda. Üreticinin öncelikle sorunlarına eğilmek zorundayız. Üretimi arttırmak için ilk olarak şu anda 46 kuruş olan pamuk prim desteğinin 70 kuruşa çıkarılması gerektir" diye konuştu.

Bingöl açıklamasında pamuk sektörünün canlanabilmesi için devlet desteğinin şart olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Organik pamukta 250 kuruş olan desteği devlet 100 kuruşa indirdi, bunun mutlaka 250 kuruşa çekilmesi gerekir. Böylece daha fazla tonlarda pamuk üreterek Çin, Hindistan, Pakistan'la rekabet edilebilir. Türk pamuğunun dünya piyasalarındaki rekabet gücünün artması tekstil sektörünün de rekabet gücünü destekler. Pamuk sektöründe yaşanan sıkıntıların Türk pamukçusuna verdiği zarar 1 milyar doların üzerine çıkmıştır. Bu nedenle tek balya sistemine geçilmesi gereklidir. Bu yıl pamuk üreticilerini küresel ısınmanın da olumsuz yönde etkilemiştir. Türkiye için önemli bir istihdam kaynağı olan pamuk üreticiliğinin bitmesi terör odaklarının da işine gelecektir. İşsizlik terörü besleyen en önemli olaylardan birisidir. Türkiye'nin verimli tarım toprakları ise kendi kaderine terk edilecek ve çiftçiler bu sektörü zarar etikleri için bırakacaktır."

ADANA,(DHA)

/////////////

Saman fiyatı, hayvancılık sektörünü vurdu

SAMAN fiyatlarındaki aşırı artış hayvancılık sektörünü olumsuz etkiledi. Niğde Süt Üreticiler Birlik Başkanı Ahmet Demirkoparan, bahar aylarının kurak geçmesi nedeniyle, buğday saplarının yeterince uzamadığını, bunun da saman fiyatlarını yüzde 316 gibi rekor oranda artırdığını söyledi. Maliyetleri artan besicilerin bir bölümünün dişi hayvanlarını kesimhaneye götürdüğünü belirten Demirkoparan

"Bazı bölgelerde geçen yıla göre 20 kat artan saman fiyatları, besiciyi cok zor durumda bıraktı" dedi. Demirkoparan, büyükbaş hayvanların günde 5-10 kilogram saman yediğini, bundan dolayı süt üreticilerin her gün zarar ettiğini, bir an önce çözüm bulunmazsa süt üreticiliğinin çıkmaza gireceğini kaydetti. Hayvancılıkla uğrayan Recep Altın ise, geçen yıl kilosu 10 kuruş olan saman fiyatının tarlada 40 kuruşa yükseldiğini, üreticinin eline ise 50-55 kuruşa geçtiğini söyledi. Altın "Yükselen bu maliyetin altından kalkmamıza imkan yok" diye konuştu.

Uğur MART/NİĞDE

(29.8.2012 FOTOĞRAFLI)

///////////

Antakya'ya 5 yeni su kuyusu

ANTAKYA Belediyesi Saraycık mevkiinde yürüttüğü sondaj çalışmaları sonucunda 5 yeni su kuyusu açtı. Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yeni kuyulardan elde edilen saniyede 45-50 litrelik su akışını, Saraycık içme suyu deposuna bağlayacaklarını söyledi. Bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla Antakya Harbiye içme suyu isale hattının 3.5 kilometrelik bölümünü yenilediklerini, asbestli ve kanserojen madde içeren boruları sağlıklı hale dönüştürdüklerini, yüzde 70'e varan su kaçaklarını önlediklerini anlatan Başkan Savaş, ayrıca Serinyol deposuna 4 yeni jeneratör monte ederek elektrik kesintilerinden kaynaklı su kesintilerine son verdiklerini vurguladı. Savaş, Saraycık mevkiinde yeni açtıkları 5 kuyunun debileri ve su kalitelerinin yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

HATAY,(DHA)

//////////

OKÜ yolu yenileniyor

OSMANİYE Korkut Ata Üniversitesi'ni (OKÜ) şehir merkezine bağlayan yol yenileniyor. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, OKÜ önünden geçen bin 500 metre uzunluğundaki alanda bölünmüş yol yapım çalışmasının tamamlandığını açıkladı. Başkan Kara, yolda incelemeler yaparak eksiklerin giderilmesi için talimatlar verdi. Üniversite yolundaki çalışmaların uzun sürmesi konusunda eleştiriler aldığını söyleyen Başkan Kara, bölgede önemli altyapı çalışmaları yaptıklarını dile getirdi. Kara, bu nedenye çalışmaların uzadığını ve ayrıca projeye bir de kavşak çalışması eklediklerini ifade etti.

DEDE KORKUT HEYKELİ

Yeni yapılan bölünmüş yol üzerinde Alper Akınoğlu Caddesi ile kesişen noktada yeni bir kavşak oluşturduklarını söyleyen Başkan Kadir Kara, "Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin ismine yakışır bir şekilde bu kavşağın ortasına Dede Korkut Heykeli koyacağız" dedi. Yolun Osmaniye'nin dışarıya açılan kapısı konumunda olduğunu dile getiren Kara "Osmaniye Korkut Ata Üniversitemiz her geçen gün gelişiyor ve gelişmeye devam ediyor. Öğrenci sayısı artıyor. Bu yolu başka illerden gelen çok sayıda öğrencimiz kullanıyor. Burası bu yüzden ilimizin dışarıya açılan bir kapısı konumundadır. Ayrıca bu bölgede hızla artan nüfusu da göz önüne alarak burada bir çalışma yapmamız gerekiyordu" diye konuştu.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(29.8.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Pilav gününde buruk kutlama

GAZİANTEP Sunguroğlu Lisesi Mezunları Derneği (SUNDER) tarafından düzenlenen Geleneksel Pilav Günü'nde bu yıl buruk sevinç yaşandı.

Gaziantep'te yakın zamanda meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan programda Sunderlilerin dua ederek bu tarz olayların bir daha yaşanmamasını diledi. Etkinlikte, Sunguroğlu Lisesi'nden değişik dönemlerde mezun olan ve yüksek öğrenimlerini Türkiye'nin ve dünyanın birçok üniversitesinde başarıyla tamamlayarak hayata atılan Sunderliler buluştu. 300'den fazla mezun ve onlarca öğretmenin bir araya geldiği gecede konuşan Sunder Başkanı Önder Öztütüncü, "Öncelikle Gaziantep'te düzenlenen bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Umarız bu haince saldırılar son bulur ve güzel şehrimizdeki sakin ve olumlu hava ilelebet devam eder. Sunder birçok sosyal etkinlik yanında sosyal ve toplumsal olaylara karşı duyarlılığı, sorunlara yönelik çözüm üretimiyle sivil toplum örgütleri arasında farklı bir misyon çizerek başarıya ulaşmıştır. Önümüzdeki dönemde çok daha farklı organizasyonlarımız ve projelerimizle birlikte olacağız. Genç arkadaşlarımızı yönetimde olmaya, birlikte güzel projeler üretmeye davet ediyoruz" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(29.8.2012)

//////////

Fadıloğlu, mahalle olan köyleri gezdi

GAZİANTEP'in merkez Şehitkamil İlçe Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, mahalle olan köyleri ziyaret ederek eksikleri yerinde inceledi. Karaçaburç, Erikli, İbrahimşehir ve Sinan mahallelerini ziyaret eden Fadıloğlu, vatandaşların sorunlarını not alarak, çözülmesi için talimat verdi. Mahalle muhtarları ve vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunan Başkan Fadıloğlu, ilçe merkezindeki mahalleler ne hizmet alıyorsa, aynı uygulamaların mahalle olan köylerde de yapılacağını söyledi.

Fadıloğulu, "Hizmette ayrımı yapmamız söz konusu değil. Şu an bu mahallelerimizi ziyaret ederek, eksiklerini yerinde tespit ettik. Sosyal tesis ihtiyacı oylan mahalle olan köylerimize hızlı bir şekilde sosyal tesislerini yapıyoruz. Atabek, Karahöyük, Karasakal, Kozluyazı, Bedirkent, Tuğlu, Erikli, Karacaburç, İbrahimşehir, Sinan, Karadede, Işıklı ve Dımışkılı mahallelerimize bay-bayan taziye evleri başta olmak üzere sosyal tesislerini inşa ediyoruz. Bu hizmetlerin yanı sıra asfalt ve kilit taşı ihtiyacı olan yerlerde de ekiplerimiz çalışmalarını devam ettiriyor" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(29.8.2012) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Temizlik İşçisine Belediye Başkanın'dan Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement