ABD ordusu, Doğu Pasifik’te uyuşturucu taşıdığı tespit edilen bir tekneye yönelik yeni bir saldırı düzenlediğini açıkladı. Operasyonda 4 kişinin öldürüldüğü bildirildi.
ABD Güney Komutanlığı (SOUTHCOM), Karayip Denizi ve Doğu Pasifik’te uyuşturucu kaçakçılığına karşı yürütülen operasyonların sürdüğünü duyurdu. Açıklamada, “terör örgütü” olarak tanımlanan gruplar tarafından kullanılan bir tekneye müdahale edildiği belirtildi.
SOUTHCOM tarafından yapılan açıklamada, saldırı emrinin Komutan Orgeneral Francis L. Donovan tarafından verildiği ifade edildi. Operasyona ilişkin detaylarda, “Saldırıda 4 erkek narko-terörist öldürülmüş, operasyonda hiçbir ABD personeli zarar görmemiştir” denildi.
ABD ordusunun bölgede son günlerde operasyonlarını yoğunlaştırdığı dikkat çekti. SOUTHCOM, bir gün önce yine Doğu Pasifik’te uyuşturucu taşıdığı belirlenen başka bir tekneye düzenlenen saldırıda 2 kişinin öldürüldüğünü açıklamıştı.
Böylece son iki operasyonda toplam 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
ABD ordusu, “Güney Mızrağı Operasyonu” kapsamında Karayipler ve Doğu Pasifik hattında uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadeleye devam edildiğini vurguladı.
Son Dakika › 3. Sayfa › ABD sorgusuz sualsiz vurdu, Pasifik kana bulandı! Çok sayıda ölü var - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?