Fosforlu kıyafetlerle kendini kamufle ediyor! İstanbul'un 'bukalemun' lakaplı hırsızı emniyeti harekete geçirdi - Son Dakika
3.Sayfa

Fosforlu kıyafetlerle kendini kamufle ediyor! İstanbul'un 'bukalemun' lakaplı hırsızı emniyeti harekete geçirdi

Şişli'de özel güvenlikçi, şantiyeci, tesisatçı gibi meslek gruplarına ait kıyafetleri giyerek sık sık kılık değiştirip hırsızlık yapan şahıs, emniyeti harekete geçirdi. Özellikle fosforlu kıyafetleri tercih eden 'bukalemun' lakaplı hırsız, polisin düzenlendiği operasyonla yakalandı. 'Bukalemun' lakaplı şahıs tutuklanarak cezaevine gönderilirken, hırsızlık yaptığı anlar ise kameralara yansıdı.

11.12.2021 10:06  Güncelleme: 14:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şişli ilçesinde yaşanan hırsızlık olaylarında, failin özel güvenlikçi, şantiyeci, tesisatçı gibi çeşitli meslek gruplarına ait fosforlu işçi kıyafeti giyerek eşya çaldığı tespit edildi. 2 Aralık'ta aynı ilçede faaliyet gösteren bir sağlık merkezinde aynı yöntemle 6 bin lira değerinde bilgisayar monitörü çalındı.

EKİPLER HIRSIZIN İZİNİ SÜRDÜ

Hırsızlık ihbarı üzerine harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kamera görüntülerinden yola çıkarak failin izini sürdü. Yapılan araştırmalarda, ev veya işyerlerine girerken giydiği çeşitli işçi kıyafetleri nedeniyle çevresinde 'bukalemun' lakabıyla anılan S.P. adlı bir kişinin hırsızlık olaylarını gerçekleştirdiği tespit edildi.

Fosforlu kıyafetlerle kendini kamufle ediyor! İstanbul'un 'bukalemun' lakaplı hırsızı emniyeti harekete geçirdi

FOSFORLU KIYAFETLERİYLE YAKALANDI

S.P.'yi takibe alan polis, 8 Aralık'ta Abide-i Hürriyet Caddesi üzerindeki fosforlu işçi kıyafeti ile yakalandı. Çalışmalarını derinleştiren emniyet ekipleri hırsızın, çaldığı monitörü ticari taksi ile Fatih Aksaray'da bir elektronikçiye götürdüğü ve burada B.S. isimli bir kişiye sattığı tespit edildi. Aynı gün söz konusu işyerine düzenlenen operasyonda B.S. kişi çalıntı monitör ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorgulanmak üzere Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Yakalanan şüphelilerden B.S. isimli şahıs, suç eşyası satın alma veya kabul etme suçundan hakkında yapılan işlemlerin tamamlanmasının ardından savcılık talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı.

LAKABI 'BUKALEMUN'

Hırsızlık olayını gerçekleştiren ve olay sırasında özel güvenlikçi, şantiyeci, tesisatçı gibi çeşitli meslek gruplarına ait fosforlu işçi kıyafeti giyerek hırsızlık yaptığı ileri sürülen 'bukalemun' lakaplı S.P. ise işyerinden hırsızlık suçundan sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HIRSIZLIK ANLARI KAMERADA

Öte yandan, 'bukalemun' lakaplı hırsızın gerçekleştirdiği hırsızlık olayı sağlık merkezi ve bir işyerindeki güvenlik kamera görüntülerine de yansıdı. Kameralara yansıyan görüntülerde zanlının, işçi kıyafeti giyerek girdiği işyerlerinden çaldığı eşyaları alıp götürdüğü ve durdurduğu bir taksiye binip gittiği görülüyor.

Fosforlu kıyafetlerle kendini kamufle ediyor! İstanbul\'un \'bukalemun\' lakaplı hırsızı emniyeti harekete geçirdi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Fosforlu kıyafetlerle kendini kamufle ediyor! İstanbul'un 'bukalemun' lakaplı hırsızı emniyeti harekete geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement