Bozdağ: Amacımız Somali'ye Yardım - Son Dakika
Dünya

Bozdağ: Amacımız Somali'ye Yardım

Bozdağ: Amacımız Somali\'ye Yardım

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Pek çok ülke Türkiye'nin Somali'de ne aradığını soruyor.

27.11.2011 15:41

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Pek çok ülke Türkiye'nin Somali'de ne aradığını soruyor. Biz de 'İşimiz Somali'deki kardeşlerimize yardım etmek, başka bir işimiz yok' diyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Somali'de çeşitli temaslarda bulundu.

Bedir Türk Okulunu ziyaret eden Bozdağ ve beraberindeki heyet, Somalili öğrencilerin söylediği İstiklal Marşı ve Somali Marşını dinledi.

Okulda düzenlenen törende konuşan Somali Başbakanı Abdiveli Muhammed Ali, ülkesine yaptığı katkılardan dolayı Türkiye'ye minnettar olduklarını bildirdi. Başbakan Ali, "Son 20 yılda çok sıkıntı çektik. Yeter artık. Somali, Türkiye'nin katkılarını unutmayacaktır. Ümidimiz, şansımız Türkiye" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de Somali'nin Afrika'nın en güzel ülkesi olduğunu belirterek, "Somali yüzyılın dramının yaşandığı ülke olmaktan çıkacaktır" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ da yaklaşık 3 ay önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyareti ile Somali'nin dünya gündeminde yer aldığını hatırlatarak, bu ziyaretin ardından Türk milletinin de Somali'ye yardım etmeye başladığını belirtti.

Türkiye'nin sayesinde dünya ülkelerinin de Somali'de yaşananları artık fark ettiğini ifade eden Bozdağ, şöyle konuştu:

"Somali'ye yaptığım iki günlük ziyarette beni en çok sevindiren iki şey oldu. İlki, yetimhanelerde bakımı, eğitimi üstlenilen yetim çocuklar, diğeri ise içinde bulunduğum Türk okulu oldu. Bu okullardan yetişen çocuklar Somali'nin geleceğini kurtaracak. İnsana hizmet, en büyük hizmettir."

Bozdağ, pek çok ülkenin Türkiye'nin Somali'de ne aradığını sorduğunu dile getirerek, "Biz de 'İşimiz Somali'deki kardeşlerimize yardım etmek, başka bir amacımız yok' diyoruz" dedi. - MOGADİŞU

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Bozdağ: Amacımız Somali'ye Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement