İskender Pala Bakü'de Hayranlarıyla Buluştu - Son Dakika
Dünya

İskender Pala Bakü'de Hayranlarıyla Buluştu

İskender Pala Bakü\'de Hayranlarıyla Buluştu

Yazar İskender Pala, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de hayranlarıyla buluştu.

18.09.2012 10:05

Yazar İskender Pala, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de hayranlarıyla buluştu.

Pala, hayranlarıyla Reşid Behbudov adına Devlet Musiki Tiyatrosu'nda 'İskender Pala ile edebi-felsefi görüş gecesi'nde bir araya geldi.

Gecede gazetecilere açıklama yapan Pala, "Yayınladığım iki kitap dolayısıyla burada okuyucularımın olduğunu öğrenmekten memnunum. Yazdıklarım Azerbaycan ve Türkiye'nin hassasiyetlerinin, gönül titreyişlerinin ve az da uzak hafızalarımızda unutup bıraktığımız güzelliklerin yeniden hatırlanması anlamına geliyor" diye konuştu.

"Babil'de Ölüm, İstanbul'da Aşk, Şah ve Sultan, Ateş ve birçok başka popüler romanın yazarı olan Pala, 19 Eylül'e kadar Bakü'de olacak.

Azerbaycan Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü Sosyal Birliği Başkanı, milletvekili Ganire Paşayeva'nın daveti ve organizasyonuyla gerçekleştirilen ziyaretin yazarın Azerbaycan'a ilk gelişi olduğu belirtildi.

Pala'nın "Od" romanının Azericeye eşleştirilerek basımını gerçekleştiren Azerbaycan Uluslararası Araştırmalar Enstitüsü Sosyal Birliği, yazarın ziyaretiyle

ilgili bir dizi program yaptı.

Pala, bugün, Azerbaycan Atatürk Merkezi Başkanı, Milletvekili, Milli Meclis Kültür Komitesi Başkanı, Azerbaycan-Türkiye parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı Nizami Cafarov'la görüşecek.

Pala'nın bugün, Azerbaycan Atatürk Merkezi'nde "Ortak Türk tarihi ve kültürü: yeni dönemin çağrıları ve yazarların, tarihçilerin, aydınların üzerine düşen görevler" konusunda konferans vermesi planlanıyor. - BAKÜ

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İskender Pala Bakü'de Hayranlarıyla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement