Tgb Hamburg'da Örgütleniyor - Son Dakika
Dünya

Tgb Hamburg'da Örgütleniyor

Tgb Hamburg\'da Örgütleniyor

HAMBURG Kuzey Almanya teşkilatını oluşturmak için bir araya geldi.

01.05.2012 10:24

.

HAMBURG Kuzey Almanya teşkilatını oluşturmak için bir araya geldi.

Hamburg ve çevresi Atatürkçü Düşünce Derneği (HADD) Başkanı Coşkun Coştur, TGB Genel Başkanı İlker Yücel, TGB Almanya Başkanı Beyhan Yıldırım'ın da bir araya geldiği bilgilendirme toplantısında Hamburg'da TGB'nin örgütlenmesi kararlaştırıldı.

2006 yılında Türkiye'de kurulan TGB'nin çok kısa süre içinde tüm dünyada da örgütlendiğini ifade eden Yücel, TGB'nin bilgili, nitelikli ve Atatürkçü düşünceye sahip özgüveni olan kararlı gençlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

AKP'nin 19 Mayıs kutlamalarını yasaklamasına karşı dünya gençlik örgütleriyle İstanbul'da "Yaşasın 19 Mayıs' sloganıyla büyük bir kutlama programı düzenleyeceklerini bildiren Yücel, "Cumhuriyet'in ilanından sonra düzenleyeceğimiz 19 Mayıs etkinliği Diriliş Günü olacak. İlk kez 19 Mayıs bir gençlik iradesi tarafından kutlanacak. Bu da AKP'ye büyük bir mesaj olacak. 12 Eylül'den sonra en büyük gençlik şöleni olacak. ABD'nin eski Başkanı George Bush'a ayakkabı fırlatarak dünya çapında şöhret sahibi olan Iraklı gazeteci Muntazar El Zeydi'nin de bu şölene katılması bekleniliyor. Hepimiz o gün emperyalizme karşı ayakkabılarımızı çıkaracağız" dedi.

TGB Almanya Başkanı Yıldırım ise, Cumhuriyet rejiminin hem içerden hem de dışarıdan yıkılmaya çalışıldığını vurgulayarak, "Bizler Almanya'da yaşayan gençler olarak dışarıda Türkiye aleyhine bilinçli/ bilinçsiz çalışmalar yapanları aydınlatmak istiyoruz. Elbette uyum, asimilasyon eğitim gibi konularda yaşadığımız yerde politikalar üretmeliyiz ancak kendimizi Türkiye'den de soyutlayamayız" şeklinde konuştu.

HADD Başkanı Coştur ise, TGB ile stratejik çalışmanın kamuoyu oluşturma açısından önemine dikkat çekerek, gelecekte ulusal davalarda ortak çalışmalar yapılması gerektiğini bildirdi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Tgb Hamburg'da Örgütleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement