Bakan Bilgin: "30 sene önce Türkiye'nin şehirlerinde yaşayanların oranı yaklaşık olarak yüzde otuzdu" - Son Dakika
Ekonomi

Bakan Bilgin: "30 sene önce Türkiye'nin şehirlerinde yaşayanların oranı yaklaşık olarak yüzde otuzdu"

Bakan Bilgin: "30 sene önce Türkiye'nin şehirlerinde yaşayanların oranı yaklaşık olarak yüzde otuzdu" İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı Projeler Fuarı'nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "30 sene önce Türkiye'nin şehirlerinde...

17.11.2022 13:11  Güncelleme: 13:48

Bakan Bilgin: "30 sene önce Türkiye'nin şehirlerinde yaşayanların oranı yaklaşık olarak yüzde otuzdu"

ANKARA - İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı Projeler Fuarı'nda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "30 sene önce Türkiye'nin şehirlerinde yaşayanların oranı yaklaşık olarak yüzde otuzdu" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda düzenlenen "İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı Projeler Fuarı"na katıldı. İstihdam, eğitim ve sosyal politika alanlarında proje üreten sektör paydaşları arasındaki iş birliklerinin güçlendirilmesini hedefleyen fuar, Ankara ATO Congresium'da düzenlendi. Programa Bilgin'in yanı sıra sivil toplum kuruluşu liderleri ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

"Terör bir insanlık suçudur"

Programda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin İstanbul'da yaşanan kanlı terör saldırısını hatırlatarak, "Biliyorsunuz terör bir insanlık suçudur. İnsanın hayatından daha değerli bir şey olamaz. Dünyanın neresinde olursa olsun en değerli varlığa, cana yönelmiş bir cinayet girişimidir. Katilleri lanetliyoruz. Türkiye terörden çok çeken bir ülke. Yaklaşık 30-40 yıldır çok yoğun terör olayları ile karşı karşıya kaldık. Tedbirlerle terör olayları bitme noktasına geldi" ifadelerini kullandı.

"30 sene önce Türkiye'nin şehirlerinde yaşayanların oranı yaklaşık olarak yüzde otuzdu"

Vedat Bilgin, Türk modernleşmesinin hızla ilerlediğini kaydederek, "Bundan 30 sene önce Türkiye'nin şehirlerinde yaşayanların oranı yaklaşık olarak yüzde otuzdu. Bugün tablo tersine dönmüştür. Büyük bir mesafe kat etmiştir bu süreç deva etmektedir. Bir dinamik daha vardır bu da metropolleşme. Metropol merkezlerinin de bu demografik yapı içerisinde ağırlık kazandığı bir ortamdan geçiyoruz. Modernleşme aynı zamanda meslekleşme ve endüstriyel üretim demektir. Modernleşme sürecindeki meslekleşme, mesleklerin niteliksel derinlik kazanması, fonksiyonel farklılaşmaları icra edecek hüviyetlere kavuşması önemlidir" diye konuştu.

Avrupa Birliği ile yapılan projelerin önemli bir kısmının eğitimle ilgili olduğunu dile getiren Bilgin, söz konusu eğitimlerin meslekleşmeyi fonksiyonel hale getirecek nitelikler kazandıracağını belirtti. Eğitimlerin önemine dikkati çeken Bilgin, "Klasik eğitimin dışında özel eğitim proseslerini kapsamaktadır. Bunun daha önemli hale gelmesi ise mesleki farklılaşmayı doğrudan doğruya istihdamla buluşturmaktır. İstihdam sürecine katmaktır. İstihdamın artması istihdama verilecek eğitim destekleri ile daha nitelikli iş bölümüne doğru evrilmesi Türk modernleşmesinin daha ileri bir aşamaya taşınmasına katkı yapacaktır" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin: "30 sene önce Türkiye\'nin şehirlerinde yaşayanların oranı yaklaşık olarak yüzde otuzdu"
Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Bakan Bilgin: '30 sene önce Türkiye'nin şehirlerinde yaşayanların oranı yaklaşık olarak yüzde otuzdu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement