Havalimanları Vizesiz Döneme Hazır - Son Dakika
Ekonomi

Havalimanları Vizesiz Döneme Hazır

Havalimanları Vizesiz Döneme Hazır

Orhan Birdal, havalimanlarının vizesiz döneme hazır olduklarını söyledi.

16.04.2011 15:00

Türkiye ile Rusya arasında vize uygulamasının kalkmasının ardından 'vizesiz dolaşım' iki ülke arasında uygulanmaya başlanırken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, havalimanlarının vizesiz döneme hazır olduklarını söyledi. Birdal, "Pasaport kontrol ve geçiş noktaları yeterli. Yolcunun sıkıntı yaşamaması için ihtiyaca göre yeni kontrol noktaları açılabilir" dedi.

DHMİ üst düzey yönetimi, yıllık olağan genel toplantısını yapmak üzere Antalya'da bir araya geldi. '2011 yılı yatırım değerlendirme toplantısı' adlı buluşmaya DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Yönetim Kurulu ile daire başkanları ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen havalimanı başmüdür ve müdürleri katıldı.

Rusya ile vizesiz döneme bugün geçilmesinin ardından bir değerlendirmede bulunan DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, mevcut havalimanlarının kapasite ve denetim sıkıntısı yaşanmayacağını söyledi. Birdal, "Pasaport kontrol ve geçiş noktaları yeterli. Yolcunun sıkıntı yaşamaması için ihtiyaca göre yeni kontrol noktaları açılabilir. Yurt dışında da bu şekilde işliyor. Şu an ihtiyacın üzerinde pasaport kabini ve kontrol noktamız var" diye konuştu. Orhan Birdal, şöyle devam etti:

"Havayolu şirketlerimiz, vize kalkan ülkelere uçuş yapmak ve oralara yolcu taşımak için farklı çalışmalar yapıyorlar. Bize düşen, yeni destinasyonlara uçma konusunda havayolu şirketlerimizin talepleri olursa onları değerlendiriyoruz, en uygun şartlarda biz de bu havaalanlarını kullanma konusunda onlara izin veriyoruz. Tabii bu konu tek taraflı değil. Yabancı şirketler de Türkiye'nin bu potansiyelini görerek buraya uçuş yapmak istiyorlar. "

GENİŞLEMEYE MÜSAİT

"Havacılık ve turizm sektöründe işler 'kazan kazan' esasına göre yürüyor" sözleriyle konuşmasını sürdüren Birdal, "Bizim özellikle turizme yönelik havalimanlarımızda genişlemeye müsait bir yapımız var. Yani biz terminal ve diğer tesislerimizi buna uygun hale getiriyoruz. Türkiye'de 2003 yılında toplam yolcu kapasitesi terminallerde 49, 5 milyonken bugün 165 milyonun üzerine çıktı. Sürekli bir iyileştirme, yenileme ve büyütme gayreti içerisindeyiz" dedi.

TEDBİRLER ALINDI

DHMİ'nin tek merkezden kontrol anlamına gelen 'Smart Projesi' hakkında da bilgi veren Genel Müdür Birdal, "Proje kapsamında 'Türkiye hava sahası' tek bir merkezden kontrol edilecek. Ankara'da yapmış olduğumuz Türkiye Hava Trafik Kontrol Merkezi'nden kontrol edilecek. Ama bunun yanı sıra İstanbul, İzmir, Antalya, Bodrum, Dalaman ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde Ercan'da da ayrıca yaklaşma kontrol amaçlı hava trafik kontrol ünitelerimiz var" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Havalimanları Vizesiz Döneme Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement