Kumluca'da Kışlık Domates Fideleri Dikimlik Boya Ulaştı - Son Dakika
Ekonomi

Kumluca'da Kışlık Domates Fideleri Dikimlik Boya Ulaştı

Kumluca\'da Kışlık Domates Fideleri Dikimlik Boya Ulaştı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde güz dönemi domates fideleri toprakla buluşmaya hazır hale geldi.

27.08.2014 11:06  Güncelleme: 11:15

Antalya'nın Kumluca ilçesinde güz dönemi domates fideleri toprakla buluşmaya hazır hale geldi.

Seracılığın başkenti Kumluca'da yaklaşık bir ay önce çimlenmeye bırakılan domates tohumları toprakla buluşma boyutuna geldi. Haziran ayında örtü altı sebze üreticileri tarafından sipariş edilen fideler artık dikimlik boya ulaştı. Kumluca, Demre ve Kaş ilçesi Kınık bölgesinde üretilen güzlük domates fideleri, üreticilere teslim edilmek üzere dağıtılmaya başlandı.

Tesislere fide almaya gelen üreticiler, eylül ayının ilk günlerinde dikilen fidelerin ocak ayı sonunda yerinden kökleneceğini belirtirken, şubat ayında ise tekrar yazlık fidelerin dikileceğini söyledi.

Yaşa Fide Üretim Tesisleri Üretim Müdürü Ziraat Mühendisi Ethem Yaşa, aşılı ve aşısız olmak üzere iki ayrı fide üretimi yaptıklarını belirterek, "Tesislerimizde domates, biber fide çeşitleri, salatalık, patlıcan, marul üretiyoruz. Kışa hazırlık olan güzlük dediğimiz dikimler başladı. Güzlük ekimler eylül ayında başlayıp cak sonunda bitiyor. Ürettiğimiz kaypa, California, Şili, jelibon, çarli, sivri gibi biber çeşitleri ise ekim ayında ekilir, haziran sonunda yerinden köklenir. Mart ve nisan aylarında Anadolu'nun değişik bölgelerine fide gönderiyoruz ama şimdi Ege ve Akdeniz sahillerine gönderiyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Kumluca'da Kışlık Domates Fideleri Dikimlik Boya Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement