Telaferli Ailelerin 'Geri Dönüş' Sevinci - Son Dakika
Genel

Telaferli Ailelerin 'Geri Dönüş' Sevinci

Telaferli ailelerin 'geri dönüş' sevinciKİLİS - Irak'tan terör örgütü DEAŞ saldırılarından kaçarak Suriye'ye yerleşen Telaferli aileler Türkiye üzerinden ana yurtlarına geri dönüşü devam ediyor.

28.10.2018 15:16

Telaferli ailelerin 'geri dönüş' sevinci

KİLİS - Irak'tan terör örgütü DEAŞ saldırılarından kaçarak Suriye'ye yerleşen Telaferli aileler Türkiye üzerinden ana yurtlarına geri dönüşü devam ediyor.

Kafileyi karşılayan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, ailelere acil yardım kumanyası, su, çocuklar için kırtasiye malzemesi ve çanta dağıtımı gerçekleştirdi.

Irak'ın en büyük Türkmen kenti olan Telafer'de hayatın normale dönmesiyle Suriye'de olan aileler Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkelerine dönmeye devam ediyorlar. Çoğunluğunun kadın ve çocuktan oluşan 350 kişi Türkiye üzerinden ana vatanlarına dönüyorlar.

2014 yılında Irak'ın bazı bölgelerinde yaşanan iç çatışmalardan dolayı binlerce insan komşu ülke olan Suriye'ye göç etme durumunda kalmışlardı. Irak hükumetinin tekrar kontrolü sağlamasıyla Suriye'de olan Iraklı aileler ülkelerine devam ediyor.

Irak'tan kaçarak Suriye'ye gelen Kilis'in karşısında bulunan Azez'e bağlı İğde köyü yakınlarındaki kampa yerleşen Türkmenlerin ülkelerine gidişleri peyderpey sürüyor. Şu zamana kadar 3 binden fazla Telaferli ülkesine dönüş yaptı.

Telaferli Türkmenlere yapılan yardımlar hakkında konuşan Suriye Kilis Koordinatörü Serkan Öktem, "İHH olarak dünyanın neresinde zulme uğramış biri varsa onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Bugün de burada Iraklı ailelere yardımlarınızı ulaştırıyoruz. İnşallah yıllar sonra bu aileler tekrardan topraklarına, evlerine dönecekler. Bizler de bunun mutluluğunu yaşıyoruz. Bu geri dönüşle alakalı büyük gayret gösteren Dış işleri Bakanlığımıza ve Irak hükümetine teşekkür etmek istiyorum. Yardımlarını bizlere ulaştıran herkesten rabbim razı olsun" dedi.

Yapılan yardımlar konusunda Türkiye'ye teşekkür eden Iraklı Ahmed Baruzi, "Yıllar sonra vatanıma döneceğim için çok mutluyum. Buradan İHH ya teşekkür etmek istiyorum. Suriye'de bizlere çok yardım ettiler. Bugün de yanımızdalar. Rabbim Türkiye'yi korusun" ifadelerini kullandı.

9 otobüsten oluşan konvoy Öncüpınar göç idaresinde evrak işlemleri tamamlandıktan sonra Irak'a doğru yola çıktı.

Telaferli Ailelerin \'Geri Dönüş\' Sevinci
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Telaferli Ailelerin 'Geri Dönüş' Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement